Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Aleksejevs: "Ar vietējiem spēlētājiem sastāvā Jēkabpilī obligāti jābūt pilnām tribīnēm"

Emils Ozerinskis

Aleksejevs: "Ar vietējiem spēlētājiem sastāvā Jēkabpilī obligāti jābūt pilnām tribīnēm"
Jurijs Aleksejevs. Foto: Lāsma Irša

"Ramirent" LBL 2. divīzijā trešdien tika dots starta šāviens, bet ceturtdien pirmo spēli izbraukumā Valmierā aizvadīja BK "Jēkabpils" basketbolisti, kuri ar rezultātu 97:84 mača noslēdzošajās piecās minūtēs salauza mājinieku pretestību. Pēc spēles uz sarunu Sportacentrs.com noķēra pieredzes bagāto "Jēkabpils" komandas centra spēlētāju Juriju Aleksejevu.

34 gadus vecais Jurijs Aleksejevs nozīmīgu karjeras daļu pavadījis tieši BK "Jēkabpils" rindās. Pēdējo astoņu sezonu laikā sešus gadus basketbolists pavadījis tieši "lūšu" rindās. Pērnās sezonas noslēdzošos mēnešus Aleksejevs pavadīja jūrmalnieku rindās, kur neizdevās izcīnīt kārotās LBL bronzas medaļas. Šosezon centra spēlētājs atgriezies jēkabpiliešu rindās un kopā ar komandu uzsācis jaunu ceļu LBL 2. divīzijā. Sezonas pirmajā spēlē pieredzējušais basketbolists demonstrēja atzīstamu sniegumu, sakrājot 17 punktus, izcīnot 11 bumbas zem groziem un veicot četras rezultatīvas piespēles.

Sezonas pirmā spēle LBL 2. divīzijā. 35 minūtes līdzīga spēle, bet beigās nolauzāt pretiniekus. Kā vari raksturot pirmo maču?
Pirmais mačs, protams, bija grūts, jo neesam vēl saspēlējušies. Kopā šī mums ir trešā spēle [jēkabpilieši uzvarēja "Jelgavu" un "Līvānu stiklu" Egila Čakura piemiņas turnīrā Gulbenē], bet treniņu mums kopā nav, tāpēc satiekamies tikai spēles laikā. Valmierieši savukārt ir labā fiziskā formā un viņi zināja, ka neesam šobrīd tik labi fiziski attīstīti, taču esam ar lielāku pieredzi. Viņi visu maču spēlēja aktīvu un daudz skrēja, bet beigās mums nostrādāja aizsardzības maiņa, kas ļāva izrauties priekšā.

Spiegi laukuma malā runā, ka komandai vien divi treniņi esot bijuši. Kā ir patiesībā un kā izskatās sezonas laikā? Būs iespēja arī kopā trenēties vai formu audzēsiet caur spēlēm?
Trenēties kopā diez vai sanāks un būs katram jāstrādā individuāli. Cilvēki katrs stādā savā pilsētā un diez vai sanāks visiem kopā patrenēties. Varbūt pirms Ziemassvētkiem izdosies uztaisīt nelielu treniņnometni, bet nezinu, redzēsim.

Sastāvs šajā sezonā pirmo reizi BK "Jēkabpils" vēsturē ir ar vairāk jēkabpiliešu akcentiem. Zinot, ka ziedu laikos fani gāza riņķi Jēkabpils sporta namu, ko līdzjutējiem nozīmēs vietējo puišu iesaistīšana komandā?
Domāju, ka obligāti būs pilnas tribīnes. Tas ir ļoti labs solis. Pagājušajā gadā pirmajā divīzijā [domāts Latvijas - Igaunijas apvienotajā līgā] visu sezonu bijām lejas galā. Priekš otrās divīzijas mums ir ļoti labs sastāvs un varam parādīt skatāmu spēli. Labs basketbols ir tas, kas vajadzīgs līdzjutējiem.

Kāda priekš tevis paša ir motivācija spēlēt LBL 2. divīzijā?
Man jau tie gadiņi nāk. Pats vēl gribu sportot, bet ir arī darbam jāpievēršas. Tāpēc gribu jau no basketbola nedaudz maliņā paiet, bet vēl apvienot to ko visu dzīvi esmu darījis un māku ar darbu.

LBL 2. divīzijā iespējas noteikti netrūka. Kāpēc tomēr esi atpakaļ lūša ādā nevis, varbūt, dzimtajos bukos?
No "Gulbenes Bukiem" bija piedāvājums un ļoti labs piedāvājums. Taču ģimene man ir Jēkabpilī un esmu karjeras laikā pietiekami daudz izbraukājies. Gribu tomēr vairāk laika pavadīt mājās ar meitu un sievu. Tādēļ piekritu spēlēt Jēkabpilī.

Kādi ir "Jēkabpils" mērķi šajā sezonā? Noteikti kaut kas spīdīgs?
Ir uzstādīts mērķis iekļūt play-off zonā un tur pacīnīties, bet skatīsimies kā mums ies. Varbūt spēsim iekļūt četriniekā, varbūt arī pirmie vai otrie. To laiks rādīs kāda izvērtīsies sezona. Mēs tagad nesakām, ka būsim čempioni un viss. Lēnā garā iesim uz priekšu un skatīsimies kā tā spēle mums izveidosies.