Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"TalTech" turpina bruņoties un piesaista pieredzes bagāto saspēles vadītāju Soku

Emils Ozerinskis

"TalTech" turpina bruņoties un piesaista pieredzes bagāto saspēles vadītāju Soku
Tanels Soks. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgas komanda "TalTech" turpina bruņoties, gatavojoties jaunajai sezonai. Par vienības papildinājumu saspēles vadītāja pozīcijā kļuvis ilggadējais Igaunijas izlases basketbolists Tanels Soks.

"TalTech" komandas saspēli jaunajā sezonā vadīs septiņkārtējais Igaunijas čempions Tanels Soks. 35 gadus vecais basketbolists lielāko karjeras daļu pavadījis Igaunijas vadošajos klubos "Kalev/Cramo" un Tartu "Rock". Soks bez septiņiem valsts čempiontituliem atzīts arī par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju divas reizes. Pagājušo sezonu saspēles vadītājs iesāka citā galvaspilsētas komandā Tallinas "Kalev", bet sezonas gaitā pārcēlās uz "Tartu Universitāti". Kopumā Soks pērn piedalījās 22 Latvijas - Igaunijas līgas mačos, vidēji sasniedzot 12,6 punktus un 4,3 rezultatīvas piespēles.

"TalTech" komplektē interesantu komandu ar vairākiem pieredzējušiem basketbolistiem. Līdzšinējais komandas veterāns Gregors Arbets šovasar pakāris kedas uz nagliņas, kļūstot par galvenā trenera Krisa Kilinga asistentu. "TalTech" komandai bez Soka pievienojies arī ilggadējais "Raplas" līderis Indreks Kajupanks, bet vienības rindās palikuši Ēriks Šmalcs un Olivers Metsalu.

Jaunajā "Pafbet" Latvijas - Igaunijas līgas sezonā piedalīsies 13 komandas - septiņas no Igaunijas un sešas no Latvijas. Paredzams, ka pandēmijas ierobežošanas pasākumu dēļ, sezonas ievadā Latvijas komandas izspēlēs savstarpējās cīņas ar Latvijas komandām, bet igauņi to pašu darīs savās mājās.