Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL 2: "Mārupe" saspringtā mačā pieveic RTU, Jelgava pārspēj Valmieru

Rolands Eliņš

LBL 2: "Mārupe" saspringtā mačā pieveic RTU, Jelgava pārspēj Valmieru
Foto: Valmiera Glass/ViA

Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā šovakar uzvaras izcīnīja "Mārupes SC", "Jelgavas/BJSS" un "Ogre/Kumho Tyre 2" komandas.

Pirms šodienas spēles gan RTU, gan "Mārupes SC" bija pa astoņām uzvarām LBL2 grupā, kas cīnās par 1.-12. vietu. Abu komandu līdzīgā situācija turnīra tabulā izpaudās arī šodienas savstarpējā spēlē, kurā pirmais puslaiks noslēdzās neizšķirti, bet mača uzvarētājs izšķīrās tikai pašā galotnē.

RTU spēlētājs Matīss Jankovskis 15 sekundes pirms beigām guva divus punktus ar sodu, taču soda metienu, kas būtu panācis neizšķirtu, netrāpīja. Taču arī Mārupei Nauris Metnieks trāpīja tikai vienu soda metienu no diviem un atstāja RTU iespēju izraut uzvaru. Jankovskis meta tālmetienu, taču netrāpīja, un "Mārupe" uzvarēja ar 75:73.

Saspringtajā spēlē rezultatīvākais ar 21 punktu bija RTU kapteinis Mārtiņš Bērziņš, bet uzvarētāju rindās 16 punktus 17 nospēlētajās minūtēs guva Artūrs Kramiņš.

Tikmēr trešo zaudējumu līderu grupā piedzīvoja "Valmiera Glass/ViA" (11-3), kas viesos piekāpās "Jelgavai/BJSS" (11-4) ar 79:92. Jelgavnieki īpaši rezultatīvi bija otrajā puslaikā, kurā sameta 57 punktus, turklāt Jelgava šajā spēlē izcēlās ar divreiz vairāk rezultatīvām piespēlēm nekā pretinieki (24 pret 12).

Ar 18 punktiem Jelgavas rindās izcēlās Ronalds Elksnis, kamēr Gatim Justovičam statistikā fiksētas veselas astoņas (!) pārtvertas bumbas. Tas ir atkārtots otrs labākais rādītājs šosezon LBL2. Bet valmieriešiem 21 punkti guva Reinis Ermansons.

Bet dienas trešajā spēlē Limbažos vietējā komanda bija spiesta atzīt "Ogres/Kumho Tyre 2" pārākumu ar 71:74. Veselus 35 punktus uzvarētāju sastāvā guva Sandis Bēts, kuram arī desmit atlēkušās bumbas. Ogres komanda turklāt maču principā aizvadīja septiņu spēlētāju sastāvā, kamēr Limbažiem, kuriem arī lauvas tiesu mača laukumā bija pamatsastāvs, 22 punktus guva Armands Ošiņš.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība