Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils" papildinās ar amerikāni Brūksu

"Jēkabpils" papildinās ar amerikāni Brūksu
Džuliuss Brūkss
Foto: BK "Jēkabpils"

"Aldaris" Latvijas basketbola līgas (LBL) komanda BK "Jēkabpils" paziņojusi, ka komandas rindas ir papildinājis 206cm garais un 105kg smagais amerikāņu basketbolists Džuliuss Brūkss. Visticamākais, ka šīvakara spēlē pret BK "Ventspili" Brūkss gan nepiedalīsies.

Amerikāņu basketbolists, kurš oktobrī svinēs 25. dzimšanas dienu, savas karjeras pirmās sezonas aizvadīja Kanādas nacionālajā basketbola čempionātā, bet pagājušajā sezonā pārstāvēja Igaunijas komandu Rakveres "Tarvas", aizvadot pirmo sezonu Eiropā.

Igaunijas čempionātā amerikānis vidēji laukumā pavadīja 21,5 minūtes, gūstot 9,9 punktus un izcīnot 6,7 atlēkušās bumbas. Baltijas basketbola līgā Brūksa statistikas rādītāji bija visai līdzīgi - vidēji 28 minūtes, 10,3 punkti un 6,3 bumbas zem groziem.

BK "Jēkabpils" galvenais treneris Igors Miglinieks stāsta, ka Džuliusa Brūksa spēles stils atbilst tam, kas komandai vajadzīgs: "Viņš var skriet, izcīnīt bumbas, kas mums ir ļoti svarīgi, tāpat gaidām no viņa bloķētus metienus un palīdzību aizsardzībā. Pagājušajā sezonā "Tarvas" komandā tad, kad viņu laida laukumā, viņam bija labi rādītāji, arī "double-double", viņš bijis arī līgas mēneša spēlētājs."

Iepriekš uz pārbaudes laiku "Jēkabpilij" bija pievienojies cits amerikāņu centra spēlētājs - Eliots Elaiasons. Nespējot nostiprināties komandas sastāvā, Elaiasons jau uz pārbaudes laiku ir pievienojies BK "Jelagavai", un pirmo jelgavnieku sezonas spēli noraudzījās no komandas rezervistu soliņa.

Izmantotie resursi:
BKJekabpils.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja