Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Zigmārs Raimo palīdz kaldināt "Madonas" uzvaru "Top Gun" Rēzeknes atlasē

Emils Ozerinskis

Zigmārs Raimo palīdz kaldināt "Madonas" uzvaru "Top Gun" Rēzeknes atlasē
Zigmārs Raimo. Foto: Sandijs Leicis/3x3 Latvija

"Top Gun" Latvijas 3x3 basketbola čempionāta trešajā atlases posmā Rēzeknē par uzvarētājiem kļuva "Madonas" basketbolisti, kuri finālā uzveica RSU vienību, abām komandām kvalificējoties pamatturnīram. Par Rēzeknes posma MVP tika atzīts madonietis Ivars Ikstens.

Pēc pirmajiem diviem posmiem Kurzemē, Latgales sirdī Rēzeknē ievērojami pamainījās dalībnieku saraksts, komandu kodolu veidojot iepriekš nespēlējušām Latgales komandām un vienībām no tuvākā reģiona kā Jēkabpils un Madonas.

Uz trešo posmu RSU komanda savas rindas papildināja ar Rihardu Ginteru, kurš kombinācijā ar Ginteru Blumbergu, Edgaru Lāci un Albertu Putānu aizveda studentus līdz finālam. Pretī viņiem finālmačā stājās "Madona", kuras galvenais papildinājums pirms Rēzeknes posma bija Zigmārs Raimo, kurš pievienojās Ivaram Ikstenam, Jurģim Eglītim un Mikam Kalniņam. Finālmačs risinājās punkts punktā. Rezultāts abām komandām auga vienlīdzīgi, divas minūtes pirms cīņas izskaņai uz tablo esot pilnīgam līdzsvaram - 10:10. Savu grozu ar bloķētiem metieniem sargāja Raimo, bet svarīgu trejaci iešāva Ikstens. Madonai teju drošu pārsvaru atņēma Blumbergs, sadeldējot starpību un dodot RSU cerības izglābties. Pēdējā mača minūtē studentiem gan neizdevās iemest izmisuma tālmetienus, ļaujot madoniešiem noturēties pie vadības. Rēzeknes posma finālā "Madona" tika pie panākuma ar 18:13. Par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts madoniešu "mazais nazītis" Ivars Ikstens, kurš ar saviem trejačiem kaldināja vidzemnieku iekļūšanu pamatturnīrā.

Madonieši ceļā uz finālu pusfinālā tikās ar "Latvijas Universitāti". Iepriekš LU studentiem lieliskas īpašības izšķirošajos mirkļos nodemonstrēja Kārlis Žunda, kurš bija nokārtojis uzvaras metienus gan grupu turnīrā pret U18 izlasi, gan ceturtdaļfinālā pret mājiniekiem rēzekniešiem. Pret madoniešiem Žunda ar partneriem tik veiksmīgs nebija. Sakrājot piezīmju normu, studenti nespēja tikt galā ar Ikstena caurgājieniem un Zigmāra Raimo spēku groza apakšā. Madonieši pusfinālu pārvarēja ar rezultātu 19:15, nodrošinot sev vietu "Top Gun" pamatturnīrā. Otrā pusfinālā RSU tikās ar citu iepriekšējos divos posmos spēlējušu komandu "Mārupi". Mārupieši gan tehniski jau nodrošināja vietu pamatturnīrā Saldus posmā par trešo vietu, jo saldenieki bija tikuši pie ceļazīmes uz pamatturnīru, bet mājas posmā tā pat piedalījās. Pusfinālā diezgan ātri RSU tika pie pārsvara, kuru Rihards Ginters ar kolēģiem nebija gatavs atdot. Par spīti mārupiešu pūlēm, RSU tika pie uzvaras ar 22:18, saņemot savu pelnīto vietu "Top Gun" pamatturnīrā.

Pa ceļam uz finālu ceturtdaļfinālos madonieši izslēdza Rēzeknes/Ezerzemes otro komandu (21:6), bet RSU atstāja ceturtdaļfinālā Madonas sporta skolu (17:12). Savukārt pusfināliste "Mārupe" ceturtdaļfinālā izslēdza "Jēkabpili" (21:11), kamēr LU studenti ar Žundas sirēnlauzi no tālās distances apspēlēja Rēzeknes galveno vienību (11:9).

Dāmu turnīrā dalību atkal ņēma četras komandas. Latvijas izlase ar Baibu Eglīti, Kristīni Petermani, Lienu Stalidzāni un Rūtu Stipro finālā ar 21:9 apspēlēja U18 izlases komandu. Grupu turnīrā "Daugavpils Universitāte" ar 12:8 pieveica jelgavnieces, tādējādi tiekot pie trešās vietas Rēzeknes posmā.

"Top Gun" kvalifikācijas posmi

DatumsNorises vietaUzvarētāji (vīri)Finālisti (vīri)Uzvarētājas (dāmas)
18.-19. jūl.VentspilsSaldusJelgavaLatvijas izlase
25.-26. jūl.SaldusĶekavaSaldusLatvijas izlase
1.-2. aug.RēzekneMadonaRSULatvijas izlase
15.-16. aug.Liepāja
22.-23. aug.Ogre
29.-30. aug.Jelgava

     [+] [-]

, 2020-08-02 19:47, pirms 4 gadiem
Kaut kā dīvaini, ka virsraksts par Big Z, bet bildē Ginča Blumbergs!

  +1 [+] [-]

, 2020-08-02 22:18, pirms 4 gadiem
mikelis_goppers rakstīja: Kaut kā dīvaini, ka virsraksts par Big Z, bet bildē Ginča Blumbergs!
Tā kā sacensību organizātori vēl piecas stundas pēc finālspēles nav nevienu fotogrāfiju ar Madonas komandu nopublicējuši, tad rakstam atbilstošāku bildi piemeklēt nav iespējams.

     [+] [-]

, 2020-08-03 08:46, pirms 4 gadiem