Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Jeromanovs: "Lai startētu Eiropā, "Jūrmalai" vajadzētu par 30% lielāku budžetu"

Andrejs Siliņš

Jeromanovs: "Lai startētu Eiropā, "Jūrmalai" vajadzētu par 30% lielāku budžetu"
Edgars Jeromanovs
Foto: BK Jūrmala

Basketbola kluba "Jūrmala" prezidents Edgars Jeromanovs intervijā Sportacentrs.com atklāja, ka pagājušās sezonas kluba budžets bijis ap 200 000 eiro, bet, lai startētu FIBA Eiropas līgā, kam drīzumā beigsies pieteikšanās termiņš, būtu nepieciešams par aptuveni 30% lielāks budžets.

"Jūrmala" aizvadītajā sezonā izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas godalgas. Tā kā Latvijai bija paredzēts divas vietas FIBA Čempionu līgā - pamatturnīrā čempionei, bet pirmajā kvalifikācijas kārtā arī nākamajai labākajai komandai, un no tādas iespējas atteicās vicečempione "VEF Rīga", teorētiski iespēja startēt Čempionu līgas kvalifikācijā tika dota "Jūrmalai".

"Objektīvu iemeslu dēļ nepiedalīsimies FIBA Čempionu līgā. Pie labākās gribas nevaram konkurēt ar komandām, kas var nākt pretī. Tāpat finansiāli, tā pati ceļošana - viss kaut ko maksā. Klubam būtu jāsāk darboties jau augusta otrajā pusē, tam mēs neesam gatavi," iemeslu, kāpēc klubs atteicās no iespējas piedalīties Čempionu līgas kvalifikācijā skaidroja Jeromanovs.

"Jūrmala" gan saglabā iespēju pieteikties dalībai FIBA Eiropas kausa izcīņā, taču sarunas brīdī Jeromanovs nevarēja dot apstiprinošu vai noraidošu atbildi par dalību turnīrā. "Iespēja pastāv, pagaidām pie tā arī pieturamies.[..] Pieteikties un pēc tam atteikties nebūtu korekti. [Lai startētu Eiropā], klubam būtu vajadzīgs par 30% lielāks budžets nekā bija šosezon. Tas nav nekas grandiozs, ja paskatāmies uz pirmo divu klubu budžetiem [Latvijā], taču mums tas ir gana daudz," norādīja Jeromanovs, atklājot, ka pirmajā sezonā kluba budžets bijis ap 200 000 eiro. "Ļoti gribētos, lai viss izdodas un mums sanāktu uzspēlēt FIBA Eiropas kausā. Cītīgi strādājam pie tā."

"Pašvaldībai mūsu darbs apmierināja, pretenziju nav un tā ir gatava turpināt sadarbību, turpināt mūs atbalstīt," sacīja Jeromanovs, paužot uzskatu, ka pašvaldības finansējums ir priekšnosacījums, lai klubi ārpus Rīgas varētu pastāvēt. "Tuvākajos 5-10 gados neredzu iespēju, ka kāds klubs varētu pelnīt pats par sevi."

Video intervija ar Edgaru Jeromanovu portālā Sportacentrs.com tiks publicēta rītdien!

  +3 [+] [-]

, 2018-07-02 17:15, pirms 6 gadiem
Būtu labi ja piedalītos limenis ir japaaukstina bet kāpēc VEF nepiedalisies?

  +1 [+] [-]

, 2018-07-02 17:48, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Būtu labi ja piedalītos limenis ir japaaukstina bet kāpēc VEF nepiedalisies?
Viņiem pirmajā vietā VTB

  +3 [+] [-]

, 2018-07-02 17:50, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Būtu labi ja piedalītos limenis ir japaaukstina bet kāpēc VEF nepiedalisies?
Tāpēc, ka krievu klubs un jaunups...

  +2 [+] [-]

, 2018-07-02 17:54, pirms 6 gadiem
Ja 70 stabus jūrmalai dabūt būtu grūti. Kautgan zinot cik turīgi cilvēki tur dzīvo, tas būtu piliens jūrā. Bet nu liekas ,ka, lai kaut cik konkurētu , nevis vandītos pa beigām un regulāri ierīt ar 15 p vajag vismaz 500 000 naudas vienības. Bronzai lbl pietiek, bet nekam vairāk

  +2 [+] [-]

, 2018-07-02 17:55, pirms 6 gadiem
Jūrmala ir īpašā situācijā, kāda nav citām pašvaldībām. Lai pašvaldība novirza tās TL caurlaides maksas par iebraukšanu, kā atbalstu sportam. Bet uz to dome nav gatava, labāk piebāzt savas kabatas, parūpēties par savām villām, auto un tikai tad, kas paliek, atvēl klubiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-07-02 18:34, pirms 6 gadiem
Malacis Jeromanovs, ja vēl sakārtos lietas Jūrmalas Domē, būs arī FIBA kausā. Rīdzinieki varēs brauktu uz Jūrmalu skatīties Eiropas basketbolu,jo mums Rīgā tāda nav diemžēl.
Interesanti kāpēc neviens neziņo par to ka vairs nebūs klubs Valmierā?
Par Jēkabpili, gan diezgan ātri tas tika izziņots.

  +2 [+] [-]

, 2018-07-02 18:40, pirms 6 gadiem
Cik vidēji nāk skatītāju uz Jūrmalas spēlēm?

  +2 [+] [-]

, 2018-07-02 21:56, pirms 6 gadiem
Jeri, vai tad divi Voini nevar sadabūt? Ostā taču nauda pa zemi mētājas kā akmeņogles!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-07-02 22:43, pirms 6 gadiem
Kas tas siska par mēslu?

  -1 [+] [-]

, 2018-07-02 23:01, pirms 6 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Jūrmala ir īpašā situācijā, kāda nav citām pašvaldībām. Lai pašvaldība novirza tās TL caurlaides maksas par iebraukšanu, kā atbalstu sportam. Bet uz to dome nav gatava, labāk piebāzt savas kabatas, parūpēties par savām villām, auto un tikai tad, kas paliek, atvēl klubiem.
tu jau saproti, ka tā nauda aiziet tam, lai tev nebūtu par stāvietu jāmaksā un būtu sakārtots utt.?

  +1 [+] [-]

, 2018-07-02 23:05, pirms 6 gadiem
bundža rakstīja: Malacis Jeromanovs, ja vēl sakārtos lietas Jūrmalas Domē, būs arī FIBA kausā. Rīdzinieki varēs brauktu uz Jūrmalu skatīties Eiropas basketbolu,jo mums Rīgā tāda nav diemžēl.
Interesanti kāpēc neviens neziņo par to ka vairs nebūs klubs Valmierā?
Par Jēkabpili, gan diezgan ātri tas tika izziņots.
Nebūs klubs Valmierā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-07-03 11:15, pirms 6 gadiem
Tiešām nebūs Valmieras vairāk? Cik tad mums vairs paliek komandas LBL1?