Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Roberts Štelmahers: "Mājas priekšrocības – Latvijā tas izklausās smieklīgi"

Roberts Štelmahers: "Mājas priekšrocības – Latvijā tas izklausās smieklīgi"
Roberts Štelmahers, Akselis Vairogs un Ingus Jakovičs. Fonā: Ventspils fanuklubs "A sektors"
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Nekādu pārmetumu ārzemniekiem pēc trešās spēles Rīgā nebija. Pats galvenais – bija jādabū enerģija," izlīdzinot rezultātu "Olybet" LBL finālsērijā, teica basketbola kluba "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Aigars Šķēle, BK "Ventspils" spēlētājs

“Rīgā izdarījām, ko gribējām – finālā ir 2-2! (“Tu gribēji teikt, vienu pazaudējām un vienu atguvām,” Ventspils trenera piezīme fonā). Mums bija tikai viena prioritāte – atgriezties Ventspilī kā uzvarētājiem. Tagad mājās gaidīsim VEF.

Vai un kādas mācības ņēmām vērā pēc iepriekšējās spēles? Neko jaunu neizdomājām, turpinājām darīt to, pie kā esam strādājuši visu sezonu. Netērējām laiku pārbraucieniem un laiku starp spēlēm pavadījām pretinieku pilsētā.”

Roberts Štelmahers, BK "Ventspils" galvenais treneris

“Liels prieks par uzvaru, pat neskatoties uz to, ka neviens treneris nekad nav 100% apmierināts ar komandas sniegumu. Viens no ieguvumiem – atguvām mājas laukuma priekšrocības. Lai gan – Latvijā tas izklausās smieklīgi.

Nekādu pārmetumu ārzemniekiem pēc trešās spēles Rīgā nebija. Viņi paši zina, ka ceturtdien nospēlēja švaki. Parādījām, kur leģionāri kļūdījās un centāmies to mainīt. Pats galvenais – bija jādabū enerģija.

Divas tehniskās piezīmes – nu un? Mēs uzvarējām. Vienreiz iedod, vienreiz neiedod, tā nav spēles stratēģijas sastāvdaļa. Komunikācija ar tiesnešiem notiek visu laiku – tajā nav nekā neparasta. Kāpēc nespēlē Roberts Freimanis? Pārpūlējis balss saites (smaida).”

Alekss Peress, VEF spēlētājs

“Sākām spēli lēni – gan komanda, gan es. Dažreiz netikām līdzi un puslaika beigās nokļuvām iedzinēju lomā ar 12 punktu starpību. Pēc pārtraukuma spēlējām labāk, taču saņēmām mācību. Lai finālā uzvarētu, jāspēlē visas 40 minūtes.

Piecas spēles mazāk nekā 10 dienās – tas nav nekāds attaisnojums. Visas komandas ir nogurušas, visās sakrājušies savainojumi. Esmu lepns par mūsu puišiem, mēs turpinām cīnīties. Centīsimies atgriezties Rīgā labākā situācijā.”

Jānis Gailītis, VEF galvenais treneris

“Spēlējām viļņveidīgi, ar uzplaiksnījumiem. Ne īpaši interesants basketbols. Spēlētājiem laukumā aktīvāk jārīkojas. Pietrūkst kolēģis? Mums ir arī citi spēlētāji. Jādod enerģija un rezultāts šodien, nevis jāgaida rītdiena.

Piezīmes? Salīdziniet divas spēles Rīgā – ceturtdien un sestdien. Mēs – cenšamies piemēroties. VEF spēlētāji ir diezgan intelektuāli, gudri, taču...pārāk daudz kļūdāmies un dodam jaunas iespējas pretiniekiem. No pašiem zolīdākajiem to negaidu.

Grūti pateikt, vai Latvijā ir mājas spēļu priekšrocības. Jāpiekrīt Ventspils trenerim – ja uz finālu atnāk 800 skatītāji, par kādām priekšrocībām varam runāt? (LIVE STATS norādīts, ka ceturto spēli apmeklēja 400 cilvēku – Sportacentrs.com).”


, 2018-06-02 20:32, pirms 6 gadiem
Kā izpaužas vefa spēlētāju gudrība un intelekts?
, 2018-06-02 22:15, pirms 6 gadiem
Robis zina kā pērt!
Kepons96 ar rexi #PaKrūmiem
, 2018-06-02 22:54, pirms 6 gadiem
Spēlēšana Krievijas atklātajā čempionātā skatītājiem samazinājusi vēlmi nakt uz LBL fināliem, imho
, 2018-06-03 11:29, pirms 6 gadiem
Bet ko Ventspils klubs ir darījis, lai zālē nebūtu brīvu vietu un līdzjutēju radītais troksnis aizliktu ausis ?...
Isufs Sanons spēlē pret "TalTech". Foto: BC Prometey
1

Latvijas un Igaunijas līgas pamatturnīrs noslēdzas ar "Prometey" uzvaru

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas regulārās sezonas izskaņā Slobožanskes "Prometey" pārceltajā spēlē izbraukumā ar 104:81 sakāva "Tallinas Tehnoloģiju universitātes" komandu.
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
9

Toro 16+20, Lotijs ar sirēnlauzi ļauj VEF uzvarēt ''Avis Rapla'' Daugavpilī

Apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā šodien regulāro sezonu ar uzvaru pabeidza ''VEF Rīga'', kas, gandrīz izlaižot 16 punktu pārsvaru, tikai galotnē ar 80:78 apspēlēja ''Avis Rapla''. Uzvaras grozs pamatlaika pēdējā sekundē Džaizekam Lotijam, bet jaudīgs ''double-double'' Arnaldo Toro - 16 punkti un 20 bumbas zem groziem.
Toms Skuja ar bumbu. Foto: Andris Grīnbergs
13

"Rīgas Zeļļi" līdzvērtīgā cīņā tiek pie uzvaras pār BK "Liepāja"

Savu pamatturnīra noslēdzošo spēli "Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā "Arēnā Rīga" aizvadīja "Rīgas Zeļļu" basketbolisti, kuri ar rezultātu 81:79 pēdējā minūtē nokārtoja panākumu pār "Liepājas" vienību. Tādējādi Jura Umbraško komanda regulāro sezonu pabeidza ar bilanci 18-12.