Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Vai "Ogre" mājās noslēgs sēriju un iekļūs pusfinālā?

Vai "Ogre" mājās noslēgs sēriju un iekļūs pusfinālā?
Jānis Pozņaks un Māris Ziediņš
Foto: bkogre.lv

Šovakar pulksten 19:30 Ogres 1. vidusskolas sporta zālē sāksies “OlyBet” Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla sērijas trešā spēle starp vietējo “Ogri” un “Valku/Valgu”. Sērijā līdz trim uzvarām rezultāts šobrīd ir 2-0 ogrēniešu labā.

Šajā ceturtdaļfināla sērijā abi mači bija visai līdzīgi - ogrēnieši spēles pirmajā daļā ieguva nopietnu pārsvaru, taču pēc lielā pārtraukuma Latvijas un Igaunijas kopprojektā radītā komanda spēja atgūties un kaut uz brīdi sagādāt intrigu. Tiesa, otrajā mačā Valgā mājinieki neļāva Ogres komandai ne brīdi iegūt tik milzīgu pārsvaru (lielākais pārsvars +16), kāds tai bija pirmajā mačā (+30).

Otrajā spēlē atspēlēties izdevās pat par spīti sava līdera izkrišanai - Edgars Lasenbergs guva savainojumu jau pirmajā puslaikā un uz otro zālē ieradās, jau pārģērbies ielas drēbēs. Par Lasenberga dalību šī vakara spēlē publiski skaidrības vēl nav. Pirmajā mačā Ogrē aizsargs guva 25 punktus un bija rezultatīvākais savā komandā.

Abos mačos Ogres vienība guva vairāk nekā 90 punktus un abi bija ievērojami rezultatīvāki, nekā komandu savstarpējās cīņas regulārajā sezonā (65:61, 78:63).

Lielas grūtības valcēniešiem sagādājusi “Ogres” centra Jāņa Pozņaka apturēšana, īpaši pirmajā spēlē, kad pieredzējušais basketbolists sameta 28 punktus, izcīnīja deviņas bumbas un izprovocēja sešas piezīmes. Mačā Valkā savu labāko spēli sezonā aizvadīja ogrēniešu uzbrucējs Kristaps Dārgais, kurš realizēja pirmos divus trīspunktniekus LBL sezonā, guva 14 punktus un izcīnīja astoņas bumbas.

Valkai bez jau minētā Lasenberga, kurš pirmajā mačā guva 25 punktus, jāizceļ Māris Ziediņš, kuram otrajā spēlē “double-double”, bet vidēji 13 punkti un 7,0 bumbas pie groziem. Igauņu aizsargs Egerts Hallers spēlē Valkā trāpīja četrus no pieciem trīspunktniekiem.

Spēles sākums šovakar pulksten 19:30, tiešraidē to rādīs kanāls “Best4Sport”.

Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināls

PārisKomandaKomanda1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
1.Jūrmala-Latvijas Universitāte77:7576:6703.05.05.05.*07.05.*2 - 0
2.Ogre-Valka/Valga94:7993:8102.05.04.05.*06.05.*2 - 0

* - ja nepieciešams.


Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš

Kauja pār Rīgu un ''Ventspils'' pret Tartu - sāksies apvienotās līgas ''play-off''

Šodien plkst. 14:00 ar spēli starp ''VEF Rīga'' un Rīgas ''Zeļļiem'' un 17:00 ar maču starp ''Ventspili'' un ''Tartu Ulikool'' startēs apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas ceturtdaļfināla sērijas. Abas minētās spēles translēs portāls ''Sportacentrs.com'', VEF un ''Zeļļu'' mačam tiekot pārraidītam pilnībā arī kanālā TV4.
Isufs Sanons spēlē pret "TalTech". Foto: BC Prometey
1

Latvijas un Igaunijas līgas pamatturnīrs noslēdzas ar "Prometey" uzvaru

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas regulārās sezonas izskaņā Slobožanskes "Prometey" pārceltajā spēlē izbraukumā ar 104:81 sakāva "Tallinas Tehnoloģiju universitātes" komandu.
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
9

Toro 16+20, Lotijs ar sirēnlauzi ļauj VEF uzvarēt ''Avis Rapla'' Daugavpilī

Apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā šodien regulāro sezonu ar uzvaru pabeidza ''VEF Rīga'', kas, gandrīz izlaižot 16 punktu pārsvaru, tikai galotnē ar 80:78 apspēlēja ''Avis Rapla''. Uzvaras grozs pamatlaika pēdējā sekundē Džaizekam Lotijam, bet jaudīgs ''double-double'' Arnaldo Toro - 16 punkti un 20 bumbas zem groziem.