Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ventspils Augstskola" un "Gulbenes Buki" pierāda favorītu statusu LBL2 spēlēs

Ints Megnis
Ints Megnis

"Ventspils Augstskola" un "Gulbenes Buki" pierāda favorītu statusu LBL2 spēlēs
"Gulbenes Buku" galvenais treneris Artūrs Brūniņš sniedz padomu Ervīnam Ivanovam. Foto: basket.lv

"Ramirent" Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas spēlēs svētdien uzvaras pār turnīra tabulā zemāk esošām vienībām izcīnīja "Ventspils Augstskola" un "Gulbenes Buki".

Ventspilnieki viesos Teikas vidusskolā ar 97:84 (28:16, 21:27, 20:19, 28:22) apspēlēja "Rīga"/"A.Kraukļa VEF" basketbolistus. Vēl divas ar pusi minūtes pirms beigām mājinieki bija iedzinējos vien ar 80:83, tomēr nākamos sešus punktus iemeta Kristaps Ķilps, aizvedot Kurzemes komandu līdz uzvarai.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 25 punktiem bija tieši Ķilps, bet par vērtīgāko spēlētāju kļuva Ralfs Lācis, kurš izcēlās ar 14 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un pieciem izprovocētiem pārkāpumiem. Savukārt rīdzinieku rindās ar 25 punktiem izcēlās Mārtiņš Krūmiņš, kuram ar 20 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm piebalsoja Rihards Parādnieks.

Tikmēr spēlē starp divām Vidzemes vienībām "Gulbenes Buki" ar 103:68 (25:14, 29:22, 24:19, 25:13) sagrāva VEF BA "Valkā". Šeit uzvarētājiem pa 17 punktiem sameta Roberts Mednis un Jānis Dilevka, kamēr valcēniešiem labākais ar 28 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un astoņiem izprovocētiem pārkāpumiem bija Armīns Ozoliņš.

Gulbenieši ar 11 uzvarām 14 spēlēs ieņem otro vietu Austrumu konferencē, atpaliekot vienīgi no "Jēkabpils", kas joprojām ir bez zaudējumiem, kamēr "Ventspils Augstskola" ar 12 panākumiem 16 mačos ir trešā Rietumu konferencē, atpaliekot no "Jelgava"/LLU un "Saldus"/"Sporta skola".