Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: RSU uzvar "Līvānus", kārtējais panākums arī ventspilniekiem

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas turnīrā par 1.-12. vietu Rīgas Stradiņa universitātes vienība Hanzas vidusskolā, Rīgā sīvā cīņā ar 76:71 pieveica "Līvānus". Studenti izcīnīja astoto panākumu turnīrā un kopvērtējumā ieņem sesto pozīciju. Turnīrā par 13.-21. vietu panākums līdervienībai "Ventspils augstskolai".

Mača gaitā RSU vienība jau no paša sākuma ieguva vairāku punktu pārsvaru un jau pirmajā ceturtdaļā sakrāja astoņu punktu pārsvaru. Līdz puslaika pārtraukumam laukuma saimniekiem izdevās pārsvaru palielināt līdz +11. “Līvānu” basketbolisti, kuri divas dienas iepriekš izbraukumā lielāko cīņas daļu vareni turējās pret vienu no līdervienībām “Ķekavu”, otrajā puslaikā centās lauzt cīņas gaitu, taču jūtami pietuvoties un radīt intrigu nespēja. “Līvāniem” 12. neveiksme 13 aizvadītajās spēlēs un pēdējā pozīcijā vadošo vienību grupā.

Uzvarētāju rindās ar 24 punktiem rezultatīvākais vīrs bija Rihards Ginters.

Turnīrā par 13.-21. vietu līdervienība “Ventspils augstskola” viesos tikai pēdējā ceturtdaļā salauza “Jēkabpils-2” pretestību, uzvarot ar 80:65 un saglabājot perfektu bilanci un cīnoties bez zaudējumiem. Pēdējās desmit minūtēs ventspilniekiem iespaidīgs izrāviens ar 28:15. Ventspilnieku rindās 48 punktus (attiecīgi 25 un 23) guva Vlads Mikuļskis un Deniss Vikentjevs.

Arī kopvērtējuma otrās pozīcijas īpašniece ”DNS/Sporta bode” tika pie panākuma, savā laukumā ar 102:87 uzvarot “Valmieru/Ordo-2”. Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Jānis Gertners. Zaudētāju rindās 34 punktus sakrāja Edgars Kaufmanis.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība