Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

A.Trops par BK "Ķeizarmežs" un Gunti Endzelu

A.Trops par BK "Ķeizarmežs" un Gunti Endzelu
''Ķeizarmežs''
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Piedāvājam iepazīties ar basketbola kluba "Ķeizarmežs" valdes priekšsēdētāja jeb, vienkāršāk runājot, kluba vadītāja Aivara Tropa atklāto vēstuli "Patiesība par BK "Ķeizarmežs" un "pravieša" Gunta Endzeļa lomu Latvijas basketbolā".

Nezinātājiem atgādināšu, kā nosaukums „Ķeizarmežs” kļuva atpazīstams Latvijas basketbolā.

Sākums ir 2003. gadā, kad mani uzrunāja autoritatīvi basketbola cilvēki ar lūgumu rast iespēju pārņemt Valtera Basketbola skolu (VBS). Pēc attiecīgu un atbildīgu lēmumu pieņemšanas tika izstrādāta projekta ideoloģiskā bāze, BJBS „Ķeizarmežs” darbības koncepcija, kas kļuva par pamatdokumentu pārņemšanas procesa uzsākšanai. 2004. gada jūlijā tika pārņemta Valda Valtera basketbola skola.

Tika nodibināta sabiedriskā organizācija BJBS „Ķeizarmežs”, kas saskaņā ar līgumu starp VBS saņēma tiesības startēt LJBL 1. divīzijā. Šī projekta iniciators un virzītājs biju es, Aivars Trops, iepriekš ar basketbolu šādā statusā nesaistīts cilvēks. Tomēr ar profesionālo sportu visaugstākajā līmenī esmu bijis uz „tu”, kas man netraucēja iegūt bakalaura grādu inženiertehniskajās zinātnēs Rīgas Politehniskajā institūtā, un sociālo zinātņu maģistra grādu Latvijas Universitātē. Profesionālajā darbībā izveidoju un vadīju sporta kompleksu „Ķeizarmežs”.

Ņemot vērā augstāk minēto manu personīgo iniciatīvu, darbaspējas un gatavību strādāt nenormētu darba laiku, uzņēmos atbildību un iesaistījos Latvijas basketbolā, kurā aktīvi darbojos līdz šai dienai.

Lai varētu darboties, mums bija materiāli tehniskā bāze, audzēkņi, treneri Guntis Endzels un Vents Kārkliņš, un vēlme strādāt šajā jomā, ar mērķi sagatavot talantīgus audzēkņus Latvijas jaunatnes izlašu komandām, kā arī vadošajām Latvijas pieaugušo komandām, kas, kā redzams, sekmīgi ir noticis. Lai varētu attīstīties, ar ideju un vēlmi vien nepietiek, bija vajadzīgs finansējums.

Saskaņā ar BJBS „Ķeizarmežs” darbības koncepciju, bija plānots finansējumu nodrošināt ar saimniecisko darbību nosakot divus galvenos finanšu avotus – vecāku atbalsts un ieņēmumi no pāreju kompensācijām par talantīgo audzēkņu nokļūšanu profesionālajos klubos, kas arī daļēji ir izdevies. Kā zināms, valsts un pašvaldības atbalstu mūsu organizācija nav saņēmusi, arī sponsoru atbalsts bija, un ir nepietiekošs. Trūkstošo finansējumu biju spiests kompensēt no saviem personīgajiem līdzekļiem, lai process un darbība neapstātos. Tātad darbība notika uz budžeta deficīta robežas.

2005./2006. gada sezonā LBL piedalījāmies kā BK ”Ķeizarmežs”, kad uz līguma pamata tika pārņemts BK „Falco”. Tas tika darīts ar mērķi, lai talantīgie basketbola skolas audzēkņi varētu piedalīties pieaugušo basketbola līgā, tādējādi straujāk pilnveidojot savu izaugsmi un gatavību lielajam basketbolam. Arī šim projektam bija vajadzīgi līdzekļi, apmēram 50 000 Ls sezonā, kas tika nodrošināti ar personīgajiem līdzekļiem. Sākot ar 2008./2009. sezonu papildus LBL 1.divīzijas sacensībām uzsākām līdzdalību BBL izaicinājuma kausa sacensībās, kas prasīja vēl lielākas izmaksas.

Saskaņā ar organizācijas darbības koncepciju galvenais uzdevums bija attīstīt un izaudzināt lielajam basketbolam, konkurēt spējīgus audzēkņus (Lauris Blaus un Harijs Rubenis mūsu struktūrā ir no tās pirmssākumiem un bija jaunatnes izlašu līderi, godalgoto vietu ieguvēji, šobrīd spēlē BK ”Ventspils”. Artūrs Bērziņš un Artūrs Strēlnieks pavadīja trīs sezonas BK ”Keizarmežs”,šobrīd spēlē BK ”Ventspils”), par ko saņemot pārejas kompensācijas struktūras uzturēšanai. Augstu vietu izcīnīšana sacensībās bija otrajā plānā.

Darbs norisinājās pilnvērtīgi, kad katrs darīja to, kas ir jādara pēc definīcijas. Treneri (G. Endzels, V. Kārkliņš) darbojās zālē un trenēja spēlētājus, spēlētāji trenējās un piedalījās sacensībās, vadība nodrošināja apstākļus darba procesam (sporta zāle, formas, dalības maksas LBS, autotransporta, un citi izdevumi).

Neoficiālās pārrunās no LBS esam saņēmuši komplimentus par organizācijas augsto lietderību, izaudzinot konkurētspējīgus spēlētājus Latvijas jaunatnes izlasēm un lielajam basketbolam, salīdzinot ar citām organizācijām, kas saņem valsts un pašvaldību atbalstu.

2009. gada jūlija mēnesī, treneris G. Endzels "iznāca" no zāles un sajutās kā struktūras vadītājs, finansists, ekonomists un komunikāciju meistars vienā personā, lai menedžētu ar organizācijas darbību un saistību izpildi saistītus jautājumus. Pauda klaju neapmierinātību, ka A. Trops nenes naudu no mājām, kas ir domāta ģimenei un nemaksā G. Endzelim nesamērīgi augsto atalgojumu, ka A. Trops nepilda pašvaldības funkcijas tiešā vārda nozīmē, nenoliekot priekšā visu - naudu, sporta zāli, ēdienu, dzērienus, autotransportu privātām vajadzībām u.c. labumus.

Tā kā pagājušais gads ekonomiski nebija viegls, ieņēmumi no uzņēmējdarbības nebija pieejami, ko varētu privāti investēt šajā sabiedriskajā projektā. Tomēr optimāli iespējamā režīmā saistības tika kārtotas individuāli (ar ko, tie zina paši).

Ar menedžmentu un ekonomiskiem procesiem ikdienā nesaistīta cilvēka, kāds ir G. Endzels, darbības rezultātā, tika apdraudēta pārejas kompensāciju saņemšana par spēlētājiem - Lauri Blauu, Artūru Strēlnieku un Hariju Rubeni. Iepriekšējās sezonas komandas sanāksmēs, kas bija ar spēlētājiem, tika pieņemts kolektīvs lēmums, ka saņemtie transfēra līdzekļi primāri tiks izlietoti saistību izpildei pret spēlētājiem.

Tā kā ekonomiskā krīze bija un ir skārusi arī basketbola nozari, tad cerības uz tāda transfēra summu, kas apmierinātu visus, nebija. Apzinoties šādu iespējamību, par vēl neesošas naudas dalītāju uzdevās treneris G. Endzels, pēc principa – primāri pašam, kurš nav Laura Blaua pirmais treneris, bet gan Vents Kārkliņš, tālāk V. Kārkliņam un, ja kas paliek pāri, spēlētājiem un klubam. Tas tika spriests sanāksmē 2009. augusta sākumā, kurā zinot, ka būs šantāža un spiediens uz mani, klubu pārstāvēja menedžeris.

Treneris G. Endzels šobrīd ar savas kompetences līmenim atbilstošu darbību ir panācis to, ka nav nevienam - ne pašam, ne spēlētājiem, ne klubam. Viņa darbības ir nelikumīgas un ir pretrunā ar FIBA normatīvajiem aktiem, par ko iespējams viņa dēļ, nāksies atbildēt LBS.

Nespēdams samierināties ar to, ka BK „Ķeizarmežs” tomēr turpina gatavoties 2009./2010. gada sezonai, un pateicoties projektā ieinteresēto cilvēku morālajam un finansiālajam atbalstam, no trenera G. Endzeļa puses, kas it kā ir vislabākajā situācijā, (cerams, labi apmaksāts darbs BK „Ventspils”) turpina kūdīt manus bijušos kolēģus, spēlētājus pret mani, izdara spiedienu uz LBS par BK „Ķeizarmežs” atsaukšanu no līdzdalības LBL.

Kulminācija bija SB „Ķeizarmežs” iznīcināšanas kampaņas nākošais solis, ar vēlmi nelikumīgi pārņemt varu Sporta biedrībā, par ko liecina varas pārņemšanas protokols un videoieraksts Sportacentrs.com, pretī saņemot izslēgšanu no biedrības par kaitnieciskām darbībām. Gunti Endzeli kā puišeli un pakalpiņu kāds izcēla no pamatdarba „Ventspils” basketbola klubā, kurš braši metās cīņā, pats nesaprazdams, kādā. Jo pretēji kolektīvajam lēmumam pats, bloķējot pārejas kompensāciju saņemšanu, rada situāciju, ka nav iespējams kārtot atlikušās saistības par 2008./2009. sezonas otro pusi.

Turpinot A. Tropa iznīcināšanas kampaņas nākamo soli, treneris G. Endzels 12.10.09. portālam Sportacentrs.com sniedza godu un cieņu aizskarošu interviju. Tomēr šajā kontekstā derīgi būtu atgādināt kristīgā ticībā zināmos nāvīgos grēkus „Tev nebūs nepatiesu liecību dot” un „Tev nebūs zagt”.

Nodarbojoties ar augstākminētajām nelikumīgajām darbībām un tendenciozajiem meliem 12.10.09 ievietotajā Sportacentrs.com intervijā, Endzels ir brutāli pārkāpis šos Dieva Baušļus.

Kā jau raksta sākumā tika minēts, neesmu basketbola cilvēks un vēl jo vairāk neesmu no tā atkarīgs. Veiksmīgi uzturot un vadot šo projektu, kopš 2004. gada esmu tajā sabiedriskā kārtā investējis savu enerģiju, iniciatīvu, laiku, materiāli tehniskos resursus, kā arī ievērojamus finanšu līdzekļus, tādējādi padalījies savā labklājībā atbalstot šo sabiedrisko projektu.

Tāpat kā atnācu, tā arī varu aiziet un aizmirst šo periodu. No tā manas ģimenes labklājība necietīs, tikai uzlabosies, jo nevajadzēs ar privātiem līdzekļiem kompensēt projekta budžeta deficītu.

Nespēdams apmierināt savu skaudību, ka ir tikai treneris, "saldajā ēdienā" vēl sabojāja sportisko karjeru talantīgajam BK „Ķeizarmežs” spēlētājam Harijam Rubenim, atkal nelikumīgi izdarot spiedienu uz LBS, un bez BK „Ķeizarmežs” vadības brīvlaišanas vēstules aizmānija uz BK „Ventspils”, kur „lika” puisim nospēlēt vienu oficiālo LBL 1. divīzijas spēli.

Augstākminēto afēru ar spēlētājiem un spiedienu uz LBS rezultātā nelikumīgu licenču izsniegšanas darbību dēļ BK „Ķeizarmežs” ir radušies morālie un materiālie zaudējumi, kas agrāk vai vēlāk būs kādam jākompensē.

Neskatoties uz veikto spiedienu un iznīcināšanas kampaņu pret BK „Ķeizarmežs”, mēs esam atguvušies un turpinām komplektēt sastāvu un trenēties, lai konkurētspējīgi turpinātu līdzdalību LBL 1. divīzijā, par ko liels paldies treneru kolektīvam, spēlētājiem un partneriem. Šī gada modelī labu izaugsmi konkurētspēju LBL 1. līmenī demonstrē Artūrs Bricis, Ojārs Siliņš, Klāvs Strazdiņš, Arnis Lībažs, negaidīti labi iesaistījās Rihards Pāže. Nākamajā sezonā divi no minētajiem noteikti atradīs vietu kādā no vadošajām Latvijas vai Eiropas komandām.

Visi, kas zina mani un manu darba stilu, atbildību un ieguldīto darbu, laiku, finanšu līdzekļus, saprot, ka neļaušu šo manis izveidoto un vadīto projektu nozagt un brutāli iznīcināt. Tie, kas nezina, tādi kā treneris G. Endzels, kas sešus gadus bija nodrošināts ar darbu un iespēju apliecināt sevi profesionāli, saņemdams gan algu par darbu BJBS „Ķeizarmežs”, gan prēmijas par E. Kalvi, kas ir mērāms tūkstošos LVL, par ko liecina grāmatvedības dokumenti, tagad zina, ka plāni mums nav mainījušies, darbs turpinās pie jaunu talantu iesaistīšanas BK „Ķeizarmežs” komandā, un to sportiskās izaugsmes veicināšanas.

Paldies visiem, kas izprot radušos situāciju un neveselīgo ažiotāžu ap BK „Ķeizarmežs”, atbalsta mūs un vēl mums veiksmi. Negatīva reklāma arī ir reklāma, tas vēl vairāk mūs stiprina cīņā ar ļaunumu un skaudību.

Lai šī situācija kalpo kā piemērs tam, kas arī grib kļūt par basketbola mecenātu un lai zina, ka basketbola sabiedrībā ir tādi nepateicīgi cilvēki kā Guntis Endzels, kas ar savām kaitnieciskajām darbībām grauj Latvijas basketbola prestižu un pilnīgi noteikti neveicina, privāto līdzekļu piesaistīšanu šim sporta veidam.

Aivars Trops,
BK "Ķeizarmežs" valdes priekšsēdētājs


, 2010-02-02 13:21, pirms 14 gadiem
kada jega vinam kaut ko rakstiit,jo Keiziits taa pat izkritiis no pirmaas diviizijas sogad un taads klubs vairaak taa pat nebuus!
un ja jau Trops tik loti ruupejas par latvijas basketbolu un speeleetaajiem,tad kapeec tik daudzi iet prom no keizarmezha?
, 2010-02-02 13:22, pirms 14 gadiem
Visu izlasiju, nu jā, Endzels normāls kret*ns.
, 2010-02-02 13:25, pirms 14 gadiem
Vai nu raksts nesakarīgs ,vai arī es nespēju tik smalku domu uztvert.
, 2010-02-02 13:28, pirms 14 gadiem
3Martinsh3 rakstīja: Kādā idiotā ir jābūt lai rakstītu, Blauu vai Blaua? Nu bļa lociet kā viņu gribiet, viņš vienmēr būs Lauris Blaus jeb Blausu, jeb Blausa, nekur nevar pazust S burts.
Un ko pa Aivaru var pateikt, viņu pazemoja, tajā video un tagad viņš pazemo pats sevi
nu nee iisteniibaa ir bez S burta
, 2010-02-02 13:29, pirms 14 gadiem
3Martinsh3 rakstīja: Kādā idiotā ir jābūt lai rakstītu, Blauu vai Blaua? Nu bļa lociet kā viņu gribiet, viņš vienmēr būs Lauris Blaus jeb Blausu, jeb Blausa, nekur nevar pazust S burts.
Un ko pa Aivaru var pateikt, viņu pazemoja, tajā video un tagad viņš pazemo pats sevi
var gan, vismaz skatoties pēc latv. val pareizrakstības, tam ir jāpazūd
, 2010-02-02 13:32, pirms 14 gadiem
Lai Trops vispirms kopā ar Gunču atdot tos 10 ļimonus par mājām, ko nav pabeidzis un tad ver muti vaļā vienalga par kādu tēmu. Čokā būtu jāsēž tādiem blēžiem!
, 2010-02-02 13:34, pirms 14 gadiem
cr0ssf1re rakstīja: Visu izlasiju, nu jā, Endzels normāls kret*ns.
gan jau Endzelis varētu uzrakstīt līdzīgu stāstu par Tropu...

Nekas jau šeit nav pateikts... viss interpretēts tā, lai Endzelis būtu vainīgais, bet pats Trops nez kāds mesija

Trop, kā ar 3.vietu??
, 2010-02-02 13:34, pirms 14 gadiem
Daļa Esporta lēticīgie lietotāji jau šim varētu noticēt...
Neslikti sapūta tās muļķības.
, 2010-02-02 13:35, pirms 14 gadiem
Aivaram Tropam patīk mazgāt netīro veļu!!!
, 2010-02-02 13:35, pirms 14 gadiem
nu jā. Tā arī nesapratu, nedz par ko ir runa, nedz kur ir problēma un kāpēc kādus 3 mēnešus pēc kaut kādas intervijas parādās šāda publiska vēstule.
Piedevām arī tas izklāsts ir kaut kāds totāli neprecīzs - netapa nekas skaidrs nedz par naudas plūsmu, kādi tad līdzekļi tiek ieguldīti un cik daudz, tāpat neparādījās Mārtiņa Lauvas vārds, kurš tur arīdzan nu jau jāsaka ir 'iegrūdis' palielas summas
, 2010-02-02 13:35, pirms 14 gadiem
3Martinsh3 rakstīja: Kādā idiotā ir jābūt lai rakstītu, Blauu vai Blaua? Nu bļa lociet kā viņu gribiet, viņš vienmēr būs Lauris Blaus jeb Blausu, jeb Blausa, nekur nevar pazust S burts.
Un ko pa Aivaru var pateikt, viņu pazemoja, tajā video un tagad viņš pazemo pats sevi
Kādam ... ir jābūt, lai pilnīgi neko nezinātu un tajā pašā laikā būtu tik pārliecināts par savu viedokli, ka noliktu citus, kas kaut ko saprot.
, 2010-02-02 13:39, pirms 14 gadiem
manic rakstīja: nu jā. Tā arī nesapratu, nedz par ko ir runa, nedz kur ir problēma un kāpēc kādus 3 mēnešus pēc kaut kādas intervijas parādās šāda publiska vēstule.
Piedevām arī tas izklāsts ir kaut kāds totāli neprecīzs - netapa nekas skaidrs nedz par naudas plūsmu, kādi tad līdzekļi tiek ieguldīti un cik daudz, tāpat neparādījās Mārtiņa Lauvas vārds, kurš tur arīdzan nu jau jāsaka ir 'iegrūdis' palielas summas
iespeejams Trops grib piesaistiit sponsorus,lai vareetu pabeigt shito sezonu,staastot cik vinsh ir labs un pareejie vinu apcel!bet visi uznemeeji taa pat zin,kads vins ir,un diez vai kaads parakstiitos uz naudas doshanu Tropam
, 2010-02-02 13:41, pirms 14 gadiem
3Martinsh3 rakstīja: Kādā idiotā ir jābūt lai rakstītu, Blauu vai Blaua? Nu bļa lociet kā viņu gribiet, viņš vienmēr būs Lauris Blaus jeb Blausu, jeb Blausa, nekur nevar pazust S burts.
Un ko pa Aivaru var pateikt, viņu pazemoja, tajā video un tagad viņš pazemo pats sevi
Sedies, 2.
, 2010-02-02 13:44, pirms 14 gadiem
blade rakstīja: kada jega vinam kaut ko rakstiit,jo Keiziits taa pat izkritiis no pirmaas diviizijas sogad un taads klubs vairaak taa pat nebuus!
un ja jau Trops tik loti ruupejas par latvijas basketbolu un speeleetaajiem,tad kapeec tik daudzi iet prom no keizarmezha?
Tu izlasīji rakstu?Laikam tomēr nē,jo savādāk diezvai Tev būtu jāuzdod tik stulbs jautājums-kāpēc tad no Keizarmeža visi iet prom?
Iet prom tāpēc,ka izaudzina un pēc tam spēlētājus pārdod un saņem transfērus.
, 2010-02-02 13:47, pirms 14 gadiem
Personīgi nepazīstu Tropu bet izlasot šo savārstijumu viedoklis palika stipri negatīvs.
, 2010-02-02 13:50, pirms 14 gadiem
pipars555 rakstīja: Tu izlasīji rakstu?Laikam tomēr nē,jo savādāk diezvai Tev būtu jāuzdod tik stulbs jautājums-kāpēc tad no Keizarmeža visi iet prom?
Iet prom tāpēc,ka izaudzina un pēc tam spēlētājus pārdod un saņem transfērus.
es runaaju par sho sezonu,jo Trops tik slavens kluvis sosezon.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-02 13:52, pirms 14 gadiem
patiesiibu jau neviens no shiem gudrajiem komenteetaajiem nezina...taapeec nevajag gudri spriest pieljauju ka sava taisniiba ir abiem un ja ir kaadas nesaskanjas tad lai taas tiek risinaatas tiesaa...nbesii shitaas baltiem diegiem shuutaas atklaasmes
, 2010-02-02 13:53, pirms 14 gadiem
Tagad mums atliek gaidīt Endzeļa atbildi
Bet domāju, ka " tāds tādu atrod" . Ja jau Endzelis un Trops tik ilgi kopā " bakstījušies", tad abi zin ko ēduši.
, 2010-02-02 13:58, pirms 14 gadiem
Fui sportacentram ka vispār publicē šitās pašslavināšanas mēslus. Šādu vienpusēju rakstu bez faktiem var uzrakstīt, jebkurš un izlasot tikai šo vienu pusi, loģiski ka liekas ka Endzelis ir sliktais, bet Trops ģēnijs. SC akal izceļās ar nekompetenci liekot šādus vienpusējus, uz faktiem nebalstītus un tīri populistiskus rakstus.
Trops labāk varētu atbildēt kāpēc visi mēģina aizbēgt no tās viņa superiestādes, ja jau viņš tik labi viņu menedžē. Nemaz nerunājot par, ka varētu noteikti arī padiskutēt par to kā tiek izlietoti līdzekļi, kuri tiek iegūti par spēlētāju transfēriem... Tāpat varbūt Trops varētu pastāstīt to stāstu, par to kā redzot ka valdē viņš tiks nocelts no sava amata, viņš vienpersoniski valdē iecēla burtiski cilvēkus no ielas, lai viņi sabalsotu kā vajag un viņš paliktu amatā.
, 2010-02-02 13:58, pirms 14 gadiem
Naudas skaitītāji vienmēr uzrodas un domā, ka ir gudrākie (G. Endzels) nemaz nezinot, kādu darbu ir ieguldījuši citi cilvēki, lai tādu organizāciju vispār noturētu virs ūdens... Visu cieņu A. Tropam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-02 14:00, pirms 14 gadiem
Cik reizes raksta ir atkartots "izaudzinat speletajus lielajam basketbolam un Latvijas izlasem" dazadas variacijas? Pec baigas spalvu spodrinasanas izskatas viss sis un par Endzela "nesamerigo" atalagojumu ari labs - vai tad vins pats peksni sev lielu algu noteica jeb tomer ta bija liguma ierakstita?
, 2010-02-02 14:01, pirms 14 gadiem
Šis tracis ir sacelts tagad tāpēc, ka Ķeizarmežs ir palicis parādā LBS ap 10 tūkstošiem latu (par pagāušo sezonu 8 tūkstošus latu,, par šo sezonu nepilnus 2 tūkstošus) .
LBS jautāja visiem LBL1 klubiem viedokli, vai ļaut Ķeizarmežam turpināt čempionātu.
, 2010-02-02 14:10, pirms 14 gadiem
Mjaaa.....ja jau Blaus un vecākais Strēlnieks ir Ķeizarmeža labākie kadri, tad ar šo ari lielā mērā viss ir izteikts sakarā ar klubu un tā darbības iznākumiem (sekmēm)
p.s. ne jau Endzelis pats sev nosaka algas apmērus, bet ir līgums un ir skaitlis zem kura ir paraksti - elementāra lieta!
Pēc visiem šiem paziņojumiem par ķeizīša 3. vietu un Tropa nīdēšanas paliek žēl to čaļu, kas tur spele un no visiem pa 30 ierij regulāri
, 2010-02-02 14:11, pirms 14 gadiem
A.Trops ir viens no tiem cilvēkiem, kuros noteikti nevajag klausīties, jo viņš ir tīrākais demagogs! Viss vai vismaz 90%, kas ir teikts šajā paziņojumā ir pilnīgas muļķības.
Jau iepriekš ir pierādījies, ka šā vai tā, bet Trops par vainīgo padarīs kādu citu nevis sevi...
Man pret viņu vairs nav pilnīgi nekādas cieņas, ņemot vērā viņa tukšo d**šanu un solījumus!
, 2010-02-02 14:18, pirms 14 gadiem
Nesapratu kāpēc tik ilgi bija jāgatavo atbilde? Viss būtu ok, ja tā tiktu publicēta 09.2009. nevis tagad pēc pusgada!

Neviens tur nav bez vainas, pašiem vienkārši jātiek galā un viss!
, 2010-02-02 14:31, pirms 14 gadiem
Nu, nav ekonomiskā pamatojuma, ši LBL kluba pastāvēšanai (nav sponsoru un nav sadarbība ar basketbola skolu "'Ķezarmežs"). Kamēr tur bija Endzelis jaunatnes sistēmā bija normāla attīstība, un klubs varēja kā rezerves variantu piesaistīt jauniešus no A grupas, bet tagad neviens no jaunajiem klubā nespēlē. Kāpēc??? Trops mēģina radīt ilūziju par savu lielo darbību klubā, bet man gan liekas, ka darbība aprobežojas ar - apsolīt un uzmest. Kaut kā izskatās, ka BK "Ķeizarmežs" sāk beigties nauda un klubs iet pa burbuli, jo tiek atgādināts par ārējo ienaidnieku Endzeli, kas it kā gremdē klubu. Nu, Trops sevi nekad neatdzīs par vainīgu, tas būs jebkurš, bet ne viņš. Sevi slavināt viņš māk, laikam grib stāties Šķēles partijā un izglābt Latviju.
Slēpts komentārs: Arcix777
, 2010-02-02 14:52, pirms 14 gadiem
Kārtīgs storys. Bet cik atceros, Endzels jau bija tas, kurš sāka netīro veļu mazgāt. Trops malacis, iedeva "iekšās". Tagad saprotu, kāpēc klubam iet slikti. Nu, Endzel!!
, 2010-02-02 15:03, pirms 14 gadiem
kā saka - cik garš, tik plats! domāju, abi labi! gan jau, ka Tropam ir sava daļa taisnības un, gan jau, ka Endzelis ir ritīgs d... bet, tajā pat laikā arī pats Trops nav nekāds māte Terēze... un droši vien, ka šamējam pašam bizness vairs tik labi neiet, ja jau tā sašūmējies par tām transfēra naudām, jo, neba nu viņam baigi sāp Rubeņa vai Blaua karjeras - neticu! kas attiecas uz to prom iešanu un Ķeizīša ciet klapēšanu - uz priekšu! vnk kaitina man šie bērnišķīgie kājas cirtieni pret zemi, sak - ja nebūs tā vai šitā, tad es eju prom un darat ko gribat, jo man to nevajag! var redzēt, ka abi ar Gunti I. kopā strādā, jo izgājieni ir identiski! nu, aizgāja Indriksons prom no basketa, jo apvainojās par "Biedriņa lietu" - kkas baigi mainījās? nē! nu lūk, Tropa kungs - ja nepatīk, tad nevajag - nav ko nodarboties ar demagoģiju!
, 2010-02-02 15:07, pirms 14 gadiem
Arcix777 rakstīja: Palasīju komentus un nobrīnījos. Vecis iegulda basketā SAVU piķi, maksā algu trenerim - diedelniekam un ir vēl kaut kur vainīgs. Pendelis atnāk uz visu gatavu, sataisa rebes un notinās. Tur viss O.K., ja? Komentu autoriņi, skoliņu beigsiet pēc gadiem 3-4?
kā jau es teicu, pat Huseins varētu par sevi uzrakstīt šādu rakstu, cik viņš ir labs un pārējie slikti, un nezinātājs izlasot tikai to rakstu, nezinot patieso situāciju, noticēs, ka Huseins ir tas labais. Neesi tak tik aprobežots, takā klasiskais latvietis - izlasīji rakstu, kur viens cilvēks noliek visus pārējos un noticēji.
, 2010-02-02 15:24, pirms 14 gadiem
Biku stāstiņš...... Ir ko padomāt. Un priekš kam G. Endzelim vajadzēja uzsākt šo visu jezgu??! Domāja, ka tūlīt lielo piķi nopelnīs. Principā, labi uzrakstīts, man ir mainījušās domas par Endzeli (diemžēl uz slikto pusi)
, 2010-02-02 15:29, pirms 14 gadiem
divi kundziņi publiski apmainās ar savām "simpātijām" un grib būt tie "labiņie". protams no tā neuzzināsim, kuram lielāka un kuram mazāk taisnība, bet abi tikai vairāk nepatī kar tādu bābisku rīcību ..

no raksta tā arī nesparatu ar kādu mērķi Trops ir basketbolā?

ar jauniešiem varbūt notiek nopietns darbs, bet LBL kā klubs Ķeizarmežss ir parodija - 18 spēlēs jau 22 spēlētāji - izskatās kuram nav kur pabumbot, tas aiziet uzkapāt ķeizī - ja vēl jaunie regulāri spēlētu tad ok, bet pārsvarā atnāk pagrozīties citur nevajadzīgie - laikam tādēļ vērts pastum malā jaunos, lai mīnus 50 vietā zaudētu ar mīnus 30 ..
, 2010-02-02 15:39, pirms 14 gadiem
Pilnīgs sviests. Vakara ziņu cienīgs raksts.
Pazīstu Endzeli personīgi, lai apgalvotu, ka viņs ir basketbola patriots un noteikti nedarīs neko, kas nāktu par sliktu viņa audzēkņiem.
Tropu nepazīstu, bet zinu un pazīstu dažus cilvēkus, kurus viņs ir nopietni "uzmetis". Un ne jau viņš izveidoja Ķeizarmežu, Indriksons bija izveidotājs unTrops tikai vadīja to pasākumu ... un beigās vēl uzmeta Indrikosnu!
Aizeja Osborns. Foto: Jānis Lārmanis
13

"Zeļļi" galotnē nospiež Valmieru un iesoļo LBL pusfinālā

Šovakar biļeti uz Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālu ieguva debitanti "Rīgas Zeļļi", kas izbraukumā ar 81:74 pieveica "Valmiera Glass"/ViA un ceturtdaļfināla sērijā guva virsroku ar 3-1.
Bens Šungu. Foto: Marita Brigitta Mones
27

"Ventspils" nespēj iegrožot Šungu, fināls bez Latvijas komandu piedalīšanās

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā regulārās sezonas uzvarētāja "Kalev/Cramo" otrajā puslaikā kontrolēja notikumus laukumā, ar 84:73 laupot "Ventspils" cerības uz turnīra fināla sasniegšanu.
Roberts Blūms. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
26

Roberts Blūms pieteicies 2024. gada NBA draftam

''Octagon Europe'' basketbola aģentūra pavēstījusi, ka 18 gadus vecais Roberts Blūms ir pieteicies 2024. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, kurš gaidāms šī gada jūnija beigās.