Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Pēc izlašu pauzes "Ogre" pārceltajā spēlē uzņems valmieriešus

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Pēc izlašu pauzes "Ogre" pārceltajā spēlē uzņems valmieriešus
Uģis Pinete ar bumbu. Foto: BK Ogre

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgas šā vakara vienīgajā spēlē trešajā vietā Latvijas komandu ieskaitē esošā "Ogre" bez līdera Kaspara Bērziņa pārceltajā cīņā uzņems "Valmiera Glass/ViA" komandu. Cīņas tiešraidi, kas sāksies pulksten 19.00, būs iespējams vērot Latvijas - Igaunijas basketbola līgas "YouTube" kanālā.

Pirmā komandu tikšanās reize sājā sezonā notika 7. oktobrī, kad Valmierā ogrēnieši izcīnīja sezonas pirmo panākumu apspēlējot laukuma saimniekus ar rezultātu 86:67. "Ogrei" izdevās lieliska pirmā ceturtdaļa pēc kuras tika iekrāts jau 13 punktu pārsvars. Spēles vidusdaļā laukuma saimnieki spēja deficītu samazināt līdz viena precīza tālmetiena vērtībai, taču noslēdzošajā ceturtdaļā ogrēnieši spēja mobilizēties un izcīnīja drošu uzvaru. Savukārt "Ogres" un "Valmiera Glass/ViA" otrajai savstarpējai spēlei bija jānotiek jau 6. novembrī, taču dažas dienas pirms spēles tika ziņots par to, ka valmieriešu treneri nonākuši saskarsmē ar Covid-19 slimnieku. Drošības nolūku dēļ spēle tika pārcelta.

Būtisks iztrūkums "Ogres" sastāvā šodien būs Kaspars Bērziņš, kurš minētajā mačā Valmierā iekrāja 13 punktus un 12 atlēkušās bumbas. Bērziņš tikai pirmdienas vakarā atgriezās no Bosnijas un Hercegovinas galvaspilsētas Sarajevas, kur "EuroBasket" kvalifikācijas spēlēs bija kopā ar Latvijas izlasi, tiekot ievēlēts arī par tās kapteini, tomēr netiekot pieteikts nevienai cīņai. Bērziņam pēc ierašanās Latvijā jāsaņem divi negatīvi Covid-19 testi pēc kārtas. Tāpat ogrēniešu rindām nevarēs palīdzēt Renārs Magone. No atlikušajiem spēlētājiem "Ogres" sastāvā šosezon rezultatīvākais ar caurmērā gūtiem 14,4 punktiem bijis amerikāņu leģionārs Andrē Terels Vokers, kurš centīsies reabilitēties pat neveiksmīgo sniegumu Valmierā, kur oktobra mačā Vokers nerealizēja nevienu no deviņiem metieniem no spēles. 12,1 punktu vidēji spēlē iemetis Uģis Pinete.

Pārliecinošs valmieriešu labākais spēlētājs šosezon bijis Edmunds Elksnis, kurš iekrājis caurmērā 20,8 punktus, 7,1 rezultatīvu piespēli un 4,4 atlēkušās bumbas, kā arī vidēji mačā pretiniekiem izprovocējis 6,4 pārkāpumus. Īpaši produktīvi bijuši arī Ervīns Jonāts (13,9 punkti un 5,5 bumbas zem groziem) un Māris Ziediņš (11,1 punkts un 6,3 atlēkušās bumbas). "Valmiera Glass/ViA" komanda centīsies salauzt divu zaudējumu sēriju, kā arī uzlabot savu situāciju cīņā par pirmo četrinieku Latvijas komandu ieskaitē.

Latvijas līga

VKomandaU-Z%
1.VEF Rīga9-0100.0
2.Ventspils7-277.8
3.Ogre4-450.0
4.Liepāja4-544.4
5.Valmiera Glass/ViA2-625.0
6.Latvijas Universitāte0-90.0

Izmantotie resursi:
https://www.estlatbl.com/lv/
https://bkogre.lv/