Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Kārlis: "Neizmetot brīvu metienu, treneris soda"

Emils Ozerinskis

Kārlis: "Neizmetot brīvu metienu, treneris soda"
Haralds Kārlis
Foto: Lāsma Irša

Latvijas Basketbola līgā aizvadīts sezonas pirmais mēnesis un šajā laikā sevi jaunā kvalitātē pieteicis "Jūrmalas" uzbrucējs Haralds Kārlis, kurš trenera Mārtiņa Gulbja vadībā kļuvis par komandas uzbrukuma līderi un visas līgas labāko trīs punktu metienu izpildītāju.

"Jūrmala" septiņās LBL turnīra spēlēs tikusi pie četriem panākumiem nostabilizējoties līgas Top-4 komandu pulkā. 1. novembrī jūrmalnieki izbraukumā pārliecinoši ar 94:56 apspēlēja "Valmieru/Ordo" un pēc spēles komentāru Sportacentrs.com sniedza 17 punktus guvušais Haralds Kārlis.

- Gūta pārliecinoša uzvara pret "Valmieru". Kas bija galvenie uzdevumi, lai tiktu pie panākuma?
Zinam, ka viņiem ir jaunāks sastāvs. Uzdevums bija presēt aizsardzībā pieredzējušos spēlētājus, lai viņi piekūst. Savukārt jaunie paši pieļaus kļūdas. Domāju, plus mīnus tas mums arī sanāca. Uzsvars bija uz aizsardzību.

- Kopumā tev sezonā trīs punktu metiena procents ir gandrīz fenomenāls. Vidēji ap 60% realizētu trejaču. Kas ir galvenie iemesli, kādēļ tik labi izdodas?
Noteikti liela nozīme ir tam, ka treneris uzticas. Tieku ļoti iedrošināts mest savus metienus. Ir reizes, kad treniņā neesmu izmetis brīvu metienu un tad tieku sodīts. Tāpat vasarā tika ielikts ļoti liels darbs fiziskajā bāzē. Daži saka, ka šosezon esmu olimpiskajā formā, tādēļ nav jāuztraucas par kājām un varu koncentrēties tikai spēlēšanai.

- Vasarā sociālajos tīklos varēja redzēt, ka daudz laika pavadīji Amerikā. Kāds bija plāns tur, lai sagatavotos sezonai?
Amerikā īstenībā pirmo reizi pēc sezonas paņēmu tīrs nedēļas pilnīgi brīvas. Dažreiz paskrēju krosiņus, bet principā ar draugiem atpūtos. Neko tādu fizisku nedarīju. Pēc tām trīs četrām nedēļām, kad braucu atpakaļ sāku kārtīgi strādāt.

- Kurā brīdī tev pašam kļuva skaidrs kur šo sezonu pavadīsi? Zināms, ka komanda tika nokomplektēta ļoti vēlu.
Tad kad "Jūrmala" tika izveidota, vienu vai divas dienas iepriekš tikām sasaukti kopā un tobrīd arī bija pirmie treniņi.

- Kā mentāli atšķiras šī sezona, kad vismaz individuāli esi izgājis kārtīgu sagatavošanās posum, no pērnās, kad pēc gadu ilgas traumas nācās ielekt sezonā.
Tad bija daudz grūtāk. Arī "Valmieras" pirmajā gadā izlase mani nedaudz izsita no ierindas. Protams, bija prestiži un ļoti forši būt izlasē, bet reāli es divas nedēļas sēžu uz soliņa. Tad vēl nebiju tik gudrs. Ja es tagad tiktu izlasē, kur tik daudz nespēlēju, zinātu ko darīt. Noteikti trenētos vairāk un mītu riteni. Jo pēc Eiropas čempionāta atbraucot uz klubu biju nekāds. Tad to pussezonu mocījos ar fizisko formu un gala rezultātā pārrāvu krusteniskās saites. Pagājušajā sezonā grūti bija tas, ka vēl vienu operāciju pēc tam uztaisīja. Tas ļoti ietekmēja psiholoģiski un grūti tam bija tikt pāri. Pārējā komanda jau sezonas laikā bija ieskrējusies, bet te pēkšņi Haris var spēlēt. Bija grūti ielekt ejošā vilcienā.

- Par izlasi runājot. Šomēnes jau sākas kvalifikācija Pasaules kausam. Ņemot vērā tavu personīgo sniegumu, vai ir pašam ambīcijas pacīnīties par vietu izlasē un saņemt uzaicinājumu?
Jā, protams! Būs baigi interesanti. Nezinu kā tas viss tagad izskatīsies, jo esam sezonas vidū un būs jocīgi spēlētājiem tikt izrautiem no klubiem un pēkšņi spēlēt ar izlasi. Es vienmēr būšu par izlasi un gribēšu spēlēt, ja tāda iespēja tiks dota.