Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ogre" turpina bez zaudējumiem, panākums arī "Limbažiem"

Rolands Eliņš

"Ogre" turpina bez zaudējumiem, panākums arī "Limbažiem"
Mihals Hlebovickis
Foto: Ritvars Raits

Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā šodien aizvadītas trīs spēles, un par savu piekto uzvaru piecās spēlēs parūpējās "Ogre", sametot 101 punktu "RNS-D/Līvāni" grozā (101:89).

LBL2 turnīrā tikai divām komandām izdodas turpināt sezonu bez zaudējumiem - A grupā to dara "ViA/Valmiera Glass", bet B grupā veiksmīgi spēlē "Ogre". Šodien tā viesojās Līvānos pie vietējās komandas un jau pirmajā ceturtdaļā sameta 30 punktus un ieguva 11 punktu pārsvaru.

Spēle turpinājās ļoti rezultatīvi, un "Ogre" simts punktu robežu noteikti būtu sasniegusi arī ātrāk, ja ne vājā prezicitāte no soda līnijas - iemesti vien 15 no 25 sodiņiem, kas noveda pie kuriozā statistikas fakta, ka "Ogres" divpunktu metienu precizitāte (28/47, 60%) ir tāda pati kā soda metienu izpildes precizitāte. Ar 23 punktiem izcēlās Sandis Bēts, 21 pievienoja Jānis Lasmanis, un "Ogres" uzvara neizpalika. Mājinieku sastāvā punktus guva tikai seši spēlētāji, un lauvas tiesa no tiem Daumanta Pabriežas (27 punkti) un Eduards Ķikuta (21 punkts) kontā. "Līvānu" komandai šis bija trešais zaudējums piecās spēlēs.

B grupā šodien sacentās arī "Limbaži" un "BJBS Rīga/Jugla/b.a.L.L.", kuru duelī pēc trim ceturtdaļām puslīdz stabilu pārsvaru (+16) bija ieguvuši limbažnieki, taču pēdējā ceturtdaļā to gandrīz izsēja, beigās uzvarot vien ar 73:69. Uzvarētāju rindās ar 12 punktiem atzīmējās Kaspars Veide.

Bet dienas trešajā spēlē RTU uzņēma "BJBS Rīga/Pārdaugava/LU" spēlētājus un pieveica tos ar 67:61. 17 punkti Mārtiņam Bērziņam, bet no "triple-double" tālu nebija Nauris Bikovs - viņam 11 punkti, deviņas atlēkušās bumbas, septiņas rezultatīvas piespēles un sešas pārtvertas bumbas. Statistikā gan fiksētas arī astoņas kļūdas, taču tieši kļūdas izrādījās viesu klupšanas akmenis, jo "BJBS Rīga/Pārdaugava/LU" pieļāva veselas 30.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība