Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Šodien tiek dots starts Nacionālās basketbola līgas čempionātam

Emils Ozerinskis

Šodien tiek dots starts Nacionālās basketbola līgas čempionātam
Gulbenes "buks" Sandis Bēts cīņā ar jēkabpiliešiem. Foto: Lāsma Irša

1. oktobrī ar divām spēlēm tiks aizvadītas pirmās šīs sezonas spēles Nacionālajā basketbola līgā (iepriekš zināma kā LBL2). Galvenie favorīti turnīrā palikuši nemainīgi kopš pagājušā gada, taču zināmi jaunumi līgā ir.

Galvenā pārmaiņa šajā sezonā ir turnīra nosaukuma maiņa. Iepriekš par Latvijas Basketbola līgas 2. divīziju sauktais turnīrs šogad pārbrendots par "Ramirent" Nacionālo basketbola līgu (NBL). Vēl pakāpi zemākais turnīrs, kas iepriekš tika saukts par Latvijas Basketbola līgas 3. divīziju, nu pārsaukts par Reģionālo basketbola līgu (RBL).

Izspēles sistēma "Ramirent" NBL turnīrām šogad ir visai līdzīga kā tā bija jau pērn. 22 komandas sadalītas divās apakšgrupās pēc reģionālā principa, Kurzemes un Zemgales komandām spēlējot Rietumos, kamēr Vidzemes un Latgales vienības sacentīsies Austrumu konferencē. Rīgas komandas dalītas gan uz vienu, gan uz otru konferenci, taču tās vienības, kas pērn spēlēja ar austrumniekiem nu būs Rietumos un otrādāk.

Austrumu konfernecē vēl aiz vien galvenā favorīte būs "Jēkabpils", kas līdz pagājušās sezonas priekšlaicīgajām beigām tā arī nevienu neveiksmi nebija piedzīvojusi. "Lūšu" rindās turpinās spēlēt aizvadītās sezonas līderi Kaspars Cipruss, Jurijs Aleksejevs, Mārtiņš Vīņauds, Mikus Sokolovs, bet klāt nācis iepriekšējo gadu Līvānu motors Rihards Strauts. Izaicinājuma cimdu "lūšiem" metīs citi meža zvēri, kuriem uz galvas aug pamatīgi ragi. "Gulbenes Buki" kaujā dosies ar jau ierastajiem līderiem Ingaru Aizpuru, Snadi Bētu, Robertu Medni un pieredzējušo Artūru Strēlnieku, bet garā gala papildinājumu izdevies iegūt Māra Riekstiņa personā. Savukārt "Limbaži" abām grupas favorītēm centīsies turēt līdzi ar Pēteri Rēķi, Sandi Silavu, Armandu Ošiņu un Kristapu Kanbergu ierindā.

Rietumos gaidāma vēl saspringtāka cīņa par spēcīgākās komandas titulu. Nopietnai cīņai nobriedusi "Jelgava", kas savas rindas papildinājusi ar Edgaru Jeromanovu un Kristapu Pļavnieku, kuri palīdzēs vest uz priekšu komandu kurā tādu pieredzējušu vīru kā Andris Justovičs, Armands Seņkāns, Rihards Pāže un Armands Ginters netrūkst. Spēcīgu brigādi nokomplektējusi "Saldus", saglabāot savās rindās Dāvi Gūtmani, kā arī piesaistot savus audzēkņus Kārli Apsīti un Rendiju Feikneru. Tāpat saldeniekus pastiprinājis Latvijas jaunatnes izlašu dalībnieks Armands Berķis. Tikmēr "Kandava/Anzāģe" ierastajām sejām Arvim Savčenko, dvīņu brāļiem Strāķiem un Kristapam Gotfrīdam pievienojušies Mārcis Saulītis un Aivis Lēmanis. Pērn rezultāti izpalika "Ķekavas" koamndai, kuras rindās gan zināmu spēlētāju netrīkst - Nauris Miezis, Agnis Čavars, Edgars Štelmahers un Elvijs Mičulis.

Jauna komanda šajā sezonā NBL turnīrā ir "Tukums", kas veikusi soli augstāk no iepriekšējā LBL 3. divīzijas turnīra. Tukumnieki ieņēmuši "Ezerzeme/Rēzekne" vietu čempionātā.

Šovakar tiks aizvadītas pirmās turnīra spēles. Jaunie valmierieši uzņems velcēniešus. Savukārt ventspilnieki uzņems DSN komandu. Šīs gan nebūs komandas, kas, visticamāk, dalīs turnīra vadošo vienību godu. Smagsvari turnīrā iesaistītises ar spēlēm piektdien, sestdien un svētdien,

NBL pirmā nedēļas nogale

DatumsLaiksSpēle
01.10.19:00Valmiera Glass ViA 2 - VEF BA Valkā
01.10.19:00Ventspils Augstskola/Spars - BJBS Rīga/DSN
02.10.18:30RTU - Ķekava
02.10.19:45BS Ogre - Jēkabpils
02.10.20:00OC Limbaži - A.Kraukļa VEF
02.10.20:00Līvānu stikls - BJBS Rīga Juniors
02.10.20:00Jelgava - Tukums/TSS
03.10.14:00Gulbenes Buki - BA Turība
03.10.20:00Saldus/SS - Liepāja/LSSS

Kura komanda šosezon triumfēs Nacionālajā basketbola līgā?

  • 21

  • 35

  • 28

  • 16

  • 7

  • 11

  • 5

  • 17