Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Rihardu šovs Ogrē sagādā Ventspilij otro uzvaru

Rihardu šovs Ogrē sagādā Ventspilij otro uzvaru
Ogrēniešu grozam uzbrūk viens no Rihardiem - Kuksiks
Foto: Ritvars Raits

"Olybet" Latvijas basketbola līgā sestdien, 1. oktobrī, notika divas spēles. Pirmās kārtas sensācijas autori "Ogre/Kumho Tyre" (1-1) savā laukumā zaudēja BK "Ventspils" (2-0) ar rezultātu 70:101. Rihards Lomažs uzvarētāju labā iemeta 5 no 5 tālmetieniem un guva 19 punktus, bet Rihards Kuksiks pievienoja 13 punktus.

Debijas sezonā “Ogre/Kumho Tyre” četrās spēlēs pret deviņkārtējiem Latvijas čempioniem piedzīvoja sakāves vidēji ar 38 punktu starpību, turklāt pirmajās trīs tikšanās reizēs savos grozos ielaida vairāk nekā 100 punktus (104, 118, 102, 91).

Starta piecinieki

Ogre: Pļavnieks, Vītols, Antrops, Zēbergs, Pozņaks
Ventspils: Dīns, Šķēle, Kempbels, Žeļonis, Zaķis

Artūra Visocka-Rubeņa vīri cīņas sākumā lika noprast, ka nerespektēs sāncenšu uzvārdus un titulus, neļaujot izvērsties viesu snaiperiem. Pirmajiem precīzajiem Ventspils metieniem atbildēja Ogres centrs Jānis Pozņaks (4:4), bet ceturtdaļas galotnē Gints Antrops un Guntis Sīpoliņš izvirzīja mājiniekus vadībā – 16:14.

Nākamajās desmit minūtēs Ventspils uzbrukums tomēr ieskrējās. Trīs no trijiem tālmetieniem realizēja Rihards Lomažs, par savām snaipera kvalitātēm atgādināja Rihards Kuksiks, soda laukumā gana veiksmīgi cīnījās Andrejs Gražulis un Ronalds Zaķis. Vienu sprunguli komandas uzbrukuma mašīnā iemeta Villijs Dīns, taču viņa sagādātā nesportiskā piezīme ventspilniekiem izmaksāja tikai vienu punktu. Puslaika izskaņā Gražuļa tālmetiens sarūpēja viesiem sešu punktu pārsvaru – 35:41.

Mājiniekiem nelabvēlīgākās bija otrā puslaika pirmās trīs minūtes, kad Ventspils veica 2:15 izrāvienu, īsā laikā gūstot vairāk punktu nekā pirmajā ceturtdaļā kopā – 37:56. Izcils uzbrukumā bija Lomažs, dažās bumbas kontrolēs sametot 10 punktus. Pamazām iespēlējās arī “grēkāzis” Dīns, ar saviem metieniem turpinot turēt Ventspili drošā vadībā. Pēdējās 10 minūtēs viesu uzbrukums turpināja dominēt, ļaujot kurzemniekiem sasniegt 100 gūto punktu robežu.

Olybet LBL, 1. oktobris, Ogres 1. vidusskola

Ogre/Kumho Tyre – BK Ventspils 70:101 (16:14, 19:27, 20:33, 15:27)
Ogre: Pļavnieks 13 (6ab), Apsītis 11, Antrops 8, Zēbergs 8, Sīpoliņš 8, Pozņaks 7, Mizis 6, Vītols 3, Niedra 3, Bēts 3; Atelbauers.
Ventspils: Lomažs 19 (3p 5/5), Žeļonis 16 (5ab, 4rp), Kuksiks 13 (2p 2/3, 3p 2/3, 1p 3/4), Zaķis 13, Dīns 11, Mbodžs 8, Gražulis 6, Šķēle 6 (8rp), Kempbels 4, Leimanis 3, Ate 2, Ziediņš.
Tiesneši: Mārtiņš Kozlovskis, Gatis Saliņš, Jānis Labucs.
Komisārs: Andris Eglītis.

Fotogalerija: ŠEIT


, 2016-10-01 19:11, pirms 8 gadiem
Prieks par Lomaža precizitāti no 3pt līnijas + vel Aigara Šķēles 8rp ! Malači !
, 2016-10-01 19:16, pirms 8 gadiem
atkal tas Lomažs, tak nelaidiet viņu laukumā, lai sēž uz soliņa. lol lol lol
, 2016-10-01 19:22, pirms 8 gadiem
izskatās ka Lomažam šī ir pēdējā sezona LV.. ja tā turpinās uguņot
bet kopumā BKV malači,tā turpināt!!
, 2016-10-01 19:39, pirms 8 gadiem
Stiflerss rakstīja: izskatās ka Lomažam šī ir pēdējā sezona LV.. ja tā turpinās uguņot
bet kopumā BKV malači,tā turpināt!!
es ar domāju, ja viņš turpinās būt tik sekmīgs un vēl pat uzlabos savu sniegumu, jau pēc gada varēs iemēģināt spēkus kaut kur ārpus LV. Domāšanas, attieksmes, rakstura ziņā viņš ir ar ļoti augstas klases spēlētāja potenciālu. Centīgs aizsardzībā, labi redz laukumu, var nospēlēt komandas labā, nebaidās uzņemties atbildību un iemest pats.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-10-01 20:21, pirms 8 gadiem
Nu, neparslavesim to puiku! It ka jau nav slikts, bet tur lidz labam arzemju klubam vel oi, oi, oi...
, 2016-10-01 20:37, pirms 8 gadiem
tādsnesportists rakstīja: es ar domāju, ja viņš turpinās būt tik sekmīgs un vēl pat uzlabos savu sniegumu, jau pēc gada varēs iemēģināt spēkus kaut kur ārpus LV. Domāšanas, attieksmes, rakstura ziņā viņš ir ar ļoti augstas klases spēlētāja potenciālu. Centīgs aizsardzībā, labi redz laukumu, var nospēlēt komandas labā, nebaidās uzņemties atbildību un iemest pats.
Zviedrijā un Kiprā
, 2016-10-01 20:57, pirms 8 gadiem
fkscd rakstīja: Zviedrijā un Kiprā
ha, zviedrija un kipra ir lejasmeijeriem. Lomažs var tikt krietni nopietnākā līmenī. bet, tad jau redzēs. es lieku uz to, ka viņš tuvākajos gados tiks spēlēt eirolīgas līmeņa komandā. uzvarētāja un cīnītāja tipa spēlētājs, turklāt ar smadzenēm, prasmīgs, noteikti sevi parādīs.
, 2016-10-01 21:12, pirms 8 gadiem
tādsnesportists rakstīja: ha, zviedrija un kipra ir lejasmeijeriem. Lomažs var tikt krietni nopietnākā līmenī. bet, tad jau redzēs. es lieku uz to, ka viņš tuvākajos gados tiks spēlēt eirolīgas līmeņa komandā. uzvarētāja un cīnītāja tipa spēlētājs, turklāt ar smadzenēm, prasmīgs, noteikti sevi parādīs.
runa ir par to, ka gada laikā Lomažs vēl nepāraugs Čempionu līgas komandas līmeni
Par Eirolīgu varēs domāt pēc pāris sezonām
Bet tā kā Mejeris braukt kaut kur uz Francijas viduvējību nav jēgas. Ja brauc uz ārzemju klubu, tad daudz maz nopietnu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-10-01 21:37, pirms 8 gadiem
kriss1 rakstīja: Par citiem pec tadam spelem izlase jau par draftu sak runat, tici man vinu vero agenti jau tagad un nevis Zviedrijas vai Kipras ligu agenti. Es saku janoplosas Cempionliga un kada laba Eiroligas sitema (SISTEMA!!!!) var tikt.
Var tikt labā sistēmā, bet spēlēt fārmklubā 4. līgā. Čempionu līgas līmenis ir pietiekami augsts, lai neskrietu uz kādu skaļu klubu, kura pamatsastāvā šobrīd tikt ir nereāli. Bijuši jau vairāki piemēri, ka skaļš kluba nosaukums vēl negarantē veiksmīgu karjeras attīstību
, 2016-10-01 21:41, pirms 8 gadiem
kriss1 rakstīja: Kapec nebraukt???!!!! Maize kautka japelna, tie videjie Eiropas klubi ka Francijas Mejera vinam 2x ja ne 3x lielaku algu maksaaa ka VEFĀ !!!!
Nezinu, cik tur precīzi maksā, bet līmeņa ziņā tas noteikti nav solis augšup salīdzinot ar VTB līgu. Francijas līgas vidusdaļas komandas ir vājākas par Ventspili. Eirokausos franču klubi diez ko nespīd. Līgā ir daudz atlētisku spēlētāju, bet spēles taktikas un pārdomāta izpildījuma ziņā stipri viduvējs līmenis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-10-01 21:45, pirms 8 gadiem
kriss1 rakstīja: Tads speletajs ka Lomazs ari no 4.ligas kluba var izsisties
Nav jēgas sisties pa 4. līgu (LBL 2 līmenis, pēc vairāku spēlētāju aģentu teiktā), ja var cīnīties par līdera lomu Ventspils līmeņa klubā
Jābrauc tad, kad ar tevi jau rēķinās kā pirmās komandas rotācijas spēlētāju. Sitoties pa 4. līgu ar melnajiem strītbolistiem un apšaubāmas kvalitātes vietējiem var vispār pazust no basketbola
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-10-01 21:49, pirms 8 gadiem
kriss1 rakstīja: Toties zens naufu noplenis.
Nezinu, vai Lomaža vecumā jau jādomā par naudu iepretim vietas izvēlei, kurā labāk attīstīt savu talantu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-10-01 21:58, pirms 8 gadiem
kriss1 rakstīja: Es par Mejeri
Par Mejeru nezinu kādi bija piedāvājumi, bet gribējās kaut ko nedaudz augstāku. Kādu VTB augšgala klubu vai kādu top klubu tajā pašā Francijā
Mejeris var kāpt augstāk
, 2016-10-01 22:22, pirms 8 gadiem
fkscd rakstīja: runa ir par to, ka gada laikā Lomažs vēl nepāraugs Čempionu līgas komandas līmeni
Par Eirolīgu varēs domāt pēc pāris sezonām
Bet tā kā Mejeris braukt kaut kur uz Francijas viduvējību nav jēgas. Ja brauc uz ārzemju klubu, tad daudz maz nopietnu
pirmā kļūda tevis teiktajā jau ir tad, kad tu runā par naudu. Lomaža vecuma spēlētājam ir jāiet tur, kur viņam būs iespēja sevi parādīt labā līmenī, tātad, tas ir VTB, Eirolīga, Spānija, Turcija, Serbija, jebkurā no šīm vietām, kur tevi sāk vērtēt kā nopietnu spēlētāju. Runa ir par to, ka nesen latvijā vefā bija hokansons, kurš atnāca uz īsu brīdi no spānijas un pie pirmās iespējas aizmuka atpakaļ uz spāniju, es uzskatu, ka Rihards ne kapeiku nav sliktāks, pat labāks. tas, kā viņš vilka komandu U18 u20 līmenī, jau parāda, ka viņš ir spēcīgs spēlētājs. viņš ir viens no nedaudzajiem, kas ienāk 18-20 gadu vecumā pieaugušajā basketbolā un uzreiz var just, ka viņš nepazūd un spēj būt noderīgs komandai pat nopietnās spēlēs, nevis zilu pārbiedētu seju trīcošām rokām iziet uz pēdējās minūtes padsmit sekundēm, lai sajustu "kā tas ir ar večiem kopā pastāvēt uz laukuma". un tā ir liela milzīga atšķirība.
, 2016-10-01 22:28, pirms 8 gadiem
fkscd rakstīja: Par Mejeru nezinu kādi bija piedāvājumi, bet gribējās kaut ko nedaudz augstāku. Kādu VTB augšgala klubu vai kādu top klubu tajā pašā Francijā
Mejeris var kāpt augstāk
Mejeris var kāpt augstāk, ja sāks spēlēt labāk, nevis tā, kā viņš nospēlēja vefā pēdējā gadā, kā arī izlasē olimpiskās atlases ciklā. viņš var būt labāks spēlētājs, bet nezināmu iemeslu dēļ viņs tāds nav. lai gan, ja paska'tās vēsturē, var saprast, jo viņš īsti neparādīja sevi spānijā, uz kurieni viņš aizbrauca kā daudzsološs jaunatnes talants, bet visticamāk atgriezās, jo acīmredzot cerētā izaugsme neiestājās. es uzskatu, kā ja skatās apkārt, viņš visvairāk līdzinās KUzminskam, kurš ir tikpat garš, kustīgs, atlētisks, ar metienu, it kā līdzīgi, bet tomēr atšķirīgi, jo Mejeris tā vietā lai iemestu atdod piespēli, caurgājienā aiziet neatraujoties no zemes, lai gan var uzlidot iespējams pat daudz labāk par kuzminsku. kas viņam traucē būt labākam?
, 2016-10-01 22:33, pirms 8 gadiem
Lai arī kādā formā Kuksiks, bet, ja Lomažš gūst vairāk punktus, tas tomēr ir kvalitātes rādītājs. Cerēsim, ka beidzot pieslēgsies pieaugušajiem😃
, 2016-10-01 22:34, pirms 8 gadiem
tādsnesportists rakstīja: pirmā kļūda tevis teiktajā jau ir tad, kad tu runā par naudu. Lomaža vecuma spēlētājam ir jāiet tur, kur viņam būs iespēja sevi parādīt labā līmenī, tātad, tas ir VTB, Eirolīga, Spānija, Turcija, Serbija, jebkurā no šīm vietām, kur tevi sāk vērtēt kā nopietnu spēlētāju. Runa ir par to, ka nesen latvijā vefā bija hokansons, kurš atnāca uz īsu brīdi no spānijas un pie pirmās iespējas aizmuka atpakaļ uz spāniju, es uzskatu, ka Rihards ne kapeiku nav sliktāks, pat labāks. tas, kā viņš vilka komandu U18 u20 līmenī, jau parāda, ka viņš ir spēcīgs spēlētājs. viņš ir viens no nedaudzajiem, kas ienāk 18-20 gadu vecumā pieaugušajā basketbolā un uzreiz var just, ka viņš nepazūd un spēj būt noderīgs komandai pat nopietnās spēlēs, nevis zilu pārbiedētu seju trīcošām rokām iziet uz pēdējās minūtes padsmit sekundēm, lai sajustu "kā tas ir ar večiem kopā pastāvēt uz laukuma". un tā ir liela milzīga atšķirība.
Ventspilī Lomažs var spēlēt ar večiem, bet Spānijas 4. līgā jāspēlē ar LBL 2 līmeņa spēlētājiem. Tieši uz naudu nav jāskatās, bet uz to, kurš klubs labāk palīdzēs attīstīties. Un Lomaža gadījumā Ventspils noteikti ir pareizāka izvēle par 4. līgu, lai gan kluba piramīdas nosaukums it ir skaļš
, 2016-10-01 22:38, pirms 8 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Mejeris var kāpt augstāk, ja sāks spēlēt labāk, nevis tā, kā viņš nospēlēja vefā pēdējā gadā, kā arī izlasē olimpiskās atlases ciklā. viņš var būt labāks spēlētājs, bet nezināmu iemeslu dēļ viņs tāds nav. lai gan, ja paska'tās vēsturē, var saprast, jo viņš īsti neparādīja sevi spānijā, uz kurieni viņš aizbrauca kā daudzsološs jaunatnes talants, bet visticamāk atgriezās, jo acīmredzot cerētā izaugsme neiestājās. es uzskatu, kā ja skatās apkārt, viņš visvairāk līdzinās KUzminskam, kurš ir tikpat garš, kustīgs, atlētisks, ar metienu, it kā līdzīgi, bet tomēr atšķirīgi, jo Mejeris tā vietā lai iemestu atdod piespēli, caurgājienā aiziet neatraujoties no zemes, lai gan var uzlidot iespējams pat daudz labāk par kuzminsku. kas viņam traucē būt labākam?
Runa ir par to, ka Mejera izvēle doties uz viduvēju Francijas klubu ir apšaubāma. Līmeņa ziņā VEF nav sliktāks. Cita lieta, ka laikam nebija vērā ņemamu piedāvājumu, tāpēc izvēlējās vienkārši kur maksā vairāk nekā VEF
, 2016-10-01 22:43, pirms 8 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Mejeris var kāpt augstāk, ja sāks spēlēt labāk, nevis tā, kā viņš nospēlēja vefā pēdējā gadā, kā arī izlasē olimpiskās atlases ciklā. viņš var būt labāks spēlētājs, bet nezināmu iemeslu dēļ viņs tāds nav. lai gan, ja paska'tās vēsturē, var saprast, jo viņš īsti neparādīja sevi spānijā, uz kurieni viņš aizbrauca kā daudzsološs jaunatnes talants, bet visticamāk atgriezās, jo acīmredzot cerētā izaugsme neiestājās. es uzskatu, kā ja skatās apkārt, viņš visvairāk līdzinās KUzminskam, kurš ir tikpat garš, kustīgs, atlētisks, ar metienu, it kā līdzīgi, bet tomēr atšķirīgi, jo Mejeris tā vietā lai iemestu atdod piespēli, caurgājienā aiziet neatraujoties no zemes, lai gan var uzlidot iespējams pat daudz labāk par kuzminsku. kas viņam traucē būt labākam?
Principā Mejeris ir pat atlētiskāks un ar labāku koordināciju, nekā Kuzminskam. Metiens, pa lielam, arī nav daudz sliktāks. Atliek secināt, ka atšķirība ir mentalitātē... Lai arī - domāju, ka nelielas, bet izredzes viņam vēl ir. Varbūt jāatrod īstais treneris....
, 2016-10-01 22:51, pirms 8 gadiem
fkscd rakstīja: Runa ir par to, ka Mejera izvēle doties uz viduvēju Francijas klubu ir apšaubāma. Līmeņa ziņā VEF nav sliktāks. Cita lieta, ka laikam nebija vērā ņemamu piedāvājumu, tāpēc izvēlējās vienkārši kur maksā vairāk nekā VEF
Nu sliktāk kā VEF jau nu noteikti nebūs. Atbildība, kā leģionāram, nāks par labu + iespējams, ka tur arī pret treneru sastāvu izturās nopietnāk (visu cieņu Gailītim, kā jaunajam censonim, bet nu pagaidām viņš nav sevi pierādījis kā īpašs talantu attīstītājs😃)
, 2016-10-01 23:02, pirms 8 gadiem
jagris rakstīja: Nu sliktāk kā VEF jau nu noteikti nebūs. Atbildība, kā leģionāram, nāks par labu + iespējams, ka tur arī pret treneru sastāvu izturās nopietnāk (visu cieņu Gailītim, kā jaunajam censonim, bet nu pagaidām viņš nav sevi pierādījis kā īpašs talantu attīstītājs😃)
Francijas līgas vidusdaļas klubs arī nešķiet īpaši izcils talantu attīstīšanā. Ne jau Gailītis bija vienīgais, kas strādāja ar Mejeru VEFā. Par spēlētāju individuālo darbu lielāku lomu uzņemas asistenti
VEF VTB līgā pretī nāk meistarīgāki klubi. Var jau būt, ka vides maiņa un leģionāra statuss dzīs vairāk uz priekšu. Bet neko tādu īpašu, ko šis franču klubs varētu sniegt salīdzinājumā ar VEF nesaskatu
, 2016-10-01 23:15, pirms 8 gadiem
Izlasot virsrakstu, nodomāju, vai Ventspils paņēmuši kādu portugāli!?
, 2016-10-01 23:47, pirms 8 gadiem
fkscd rakstīja: Ventspilī Lomažs var spēlēt ar večiem, bet Spānijas 4. līgā jāspēlē ar LBL 2 līmeņa spēlētājiem. Tieši uz naudu nav jāskatās, bet uz to, kurš klubs labāk palīdzēs attīstīties. Un Lomaža gadījumā Ventspils noteikti ir pareizāka izvēle par 4. līgu, lai gan kluba piramīdas nosaukums it ir skaļš
kurš tev teica, ka Lomažs būs jāiet uz 4 līgas klubiem? kāpēc tu esi savā galvā iedomājies tieši 4 to līgu? ja viņš sevi parādīs pietiekami pārliecinoši, viņš tiks pie iespējas sevi pierādīt kāda kluba galvenajā komandā, viņam nav vairs 15-16, viņš jau ir gatavs veču basketbolam. protams, visādi var gadīties, tomēr es domāju, ka viņš ir gatavs nopietnam līmenim un nopietnam basketbolam, arī izlasē viņš parādīsies ļoti drīz.
, 2016-10-01 23:54, pirms 8 gadiem
jagris rakstīja: Principā Mejeris ir pat atlētiskāks un ar labāku koordināciju, nekā Kuzminskam. Metiens, pa lielam, arī nav daudz sliktāks. Atliek secināt, ka atšķirība ir mentalitātē... Lai arī - domāju, ka nelielas, bet izredzes viņam vēl ir. Varbūt jāatrod īstais treneris....
to tā pagrūti salīdzināt, jo kopumā jo visam tam, ko māk Mejeris māk, zūd jebkāda jēga, ja tas netiek parādīts spēles laikā. Kuzminskas iet uz grozu, met no distances, prot apspēlēt sedzēju, Mejeris to nedara, tā vietā viņš pie jebkuras iespējas atdod bumbu kādam citam. cik reizes redzēts, ka viņš stāv brīvs uz pustālā vai trīņa, paskatās uz grozu un tad atdod kādam citam, lai tas met. Un es neapšaubu, ka Mejeris var būt labs kapātājs aizsardzībā, viņš labi cīnās, vāc atlecošās, bloķē metienus, labi māk iedankot no gaisa pēc piespēles. bet pats uzbrukumu neuzņemās un pretspēlētājus neapspēlē. tas ir liels trūkums. kārtējais nerealizētais potenciāls.
, 2016-10-01 23:56, pirms 8 gadiem
fkscd rakstīja: Francijas līgas vidusdaļas klubs arī nešķiet īpaši izcils talantu attīstīšanā. Ne jau Gailītis bija vienīgais, kas strādāja ar Mejeru VEFā. Par spēlētāju individuālo darbu lielāku lomu uzņemas asistenti
VEF VTB līgā pretī nāk meistarīgāki klubi. Var jau būt, ka vides maiņa un leģionāra statuss dzīs vairāk uz priekšu. Bet neko tādu īpašu, ko šis franču klubs varētu sniegt salīdzinājumā ar VEF nesaskatu
un vispār, neviens neņem jau šāda vecuma spēlētāju ar domu attīstit talantu, te jau ir tā stadija, ka tevi paņem un gaida, lai tu spēlē un parādi rezultātu. talantu vari attīstīt pa kluso, mājās, ja ir tāda 'pēkšņa vēlme uzradusies,.
, 2016-10-01 23:59, pirms 8 gadiem
tādsnesportists rakstīja: kurš tev teica, ka Lomažs būs jāiet uz 4 līgas klubiem? kāpēc tu esi savā galvā iedomājies tieši 4 to līgu? ja viņš sevi parādīs pietiekami pārliecinoši, viņš tiks pie iespējas sevi pierādīt kāda kluba galvenajā komandā, viņam nav vairs 15-16, viņš jau ir gatavs veču basketbolam. protams, visādi var gadīties, tomēr es domāju, ka viņš ir gatavs nopietnam līmenim un nopietnam basketbolam, arī izlasē viņš parādīsies ļoti drīz.
Protams. Par 4. līgu runāja Vecvagars nesenā intervijā un ka Lomažam laikam bija iespēja uz kaut ko tādu doties, bet viņš palika Ventspilī un pareizi izdarīja
Šaubas ir, vai jau šogad Lomažs sasniegs tādu līmeni, ka nākamga tiks top Eiropas līgas labā komandā stabilā rotācijā
Liekas, ka būs vajadzīgs nedaudz ilgāks laiks. Bet skriet uz pirmo piedāvājumu tikai tāpēc, ka tās ir ārzemes, nevajag
, 2016-10-02 00:03, pirms 8 gadiem
tādsnesportists rakstīja: to tā pagrūti salīdzināt, jo kopumā jo visam tam, ko māk Mejeris māk, zūd jebkāda jēga, ja tas netiek parādīts spēles laikā. Kuzminskas iet uz grozu, met no distances, prot apspēlēt sedzēju, Mejeris to nedara, tā vietā viņš pie jebkuras iespējas atdod bumbu kādam citam. cik reizes redzēts, ka viņš stāv brīvs uz pustālā vai trīņa, paskatās uz grozu un tad atdod kādam citam, lai tas met. Un es neapšaubu, ka Mejeris var būt labs kapātājs aizsardzībā, viņš labi cīnās, vāc atlecošās, bloķē metienus, labi māk iedankot no gaisa pēc piespēles. bet pats uzbrukumu neuzņemās un pretspēlētājus neapspēlē. tas ir liels trūkums. kārtējais nerealizētais potenciāls.
Attiecīga trenera vadībā situāciju varētu uzlabot. Un ne jau visiem arī jābūt punktu mašīnām. Citi savu vietu izkaro ar tevis minētām citām īpašībām
Rodrigo Būmeisters. Foto: Mikus Kļaviņš
1

LBL pusfināls sāksies 25. aprīlī Rīgā, dienu vēlāk otras sērijas pirmā spēle Ventspilī

Latvijas Basketbola savienība (LBS) publicējusi Latvijas čempionāta pusfināla spēļu kalendāru. Kā pirmās laukumā dosies aktuālā valsts čempionvienība "VEF Rīga", kas jau ceturtdien sacentīsies ar garā ceturtdaļfināla sērijā ogrēniešus pieveikušo "Liepāju". Savukārt sērija starp "Ventspili" un debitantiem "Rīgas Zeļļiem" sāksies piektdien.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.