Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

BK "Ogre" cīnīsies par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs

BK "Ogre" cīnīsies par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs
BK "Ogre" valdes loceklis G.Sīviņš (no kreisās), komandas galvenais treneris E.Teteris, kluba prezidents Artūrs Mangulis, kā arī spēlētāji M.Vītols un M.Hlebovickis
Foto: Ritvars Raits

Šovakar pulksten 19.00 ar spēli savā laukumā pret "Latvijas Universitātes" komandu "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas 1.divīzijā debitēs BK "Ogre". Vakar kluba vadība bija sarīkojusi preses konferenci, kurā atklāja, ka jau savā debijas sezonā Ogres komanda gatava pacīnīties par iekļūšanu izslēgšanas spēļu kārtā.

30.septembra vakarā, neilgi pirms BK “Ogre” komandas pēdējā treniņa, gatavojoties pirmajai spēlei 1.divīzijā, tika sarīkota preses konference, kurā savu redzējumu par gaidāmajām spēlēm LBL elitē pauda A.Mangulis, G.Sīviņš, BK “Ogre” galvenais treneris Edgars Teteris, basketbolisti Mārcis Vītols un Mihals Hlebovickis.

“Lielais mirklis ir klāt, turnīrs ir sācies, un Ogrei tā ir lielā diena,” – tā spēļu sākumu Ogrē raksturoja A.Mangulis, uzsverot līdzjutēju lomu sportistu panākumu kaldināšanā. “Kā zināms, bieži vien uzvar tas, kuram ir vislabākie fani, un es aicinu ogrēniešus ceturtdienas vakarā nākt uz Ogres 1.vidusskolas sporta zāli un būt kopā ar mūsu basketbola komandu, uzmundrināt, pastiprinot basketbolistu cīņas garu viņiem.” A.Mangulis vēlreiz uzsvēra, ka tas patiešām ir svarīgs notikums Ogres sporta dzīvē: “Ir izveidota stingra basketbola piramīda, kuras augšgalā tagad ir arī mūsu basketbolisti.”

G.Sīviņš atzina, ka ir izdarīts liels darbs, lai Ogres basketbolisti varētu piedalīties šajās spēlēs – gan no pašvaldības, gan BK “Ogre” vadības, gan treneru un pašu basketbolistu puses. “Šis ir vēsturisks pagrieziens Ogres basketbola vēsturē. Ceru, ka 1.oktobra vakarā – neatkarīgi no rezultāta – Ogrē būs svētki gan basketbolistiem, gan viņu līdzjutējiem un draugiem. Ir darīts viss, lai labi justos treneri, lai labi justos basketbolisti un līdzjutēji. Aicinu ogrēniešus nākt un būt kopā ar basketbolistiem ne tikai pirmās spēles laikā, bet visu sezonu,” sacīja G.Sīviņš.

BK “Ogre” komandas galvenais treneris Edgars Teteris ir noskaņots optimistiski un pauž apņemšanos cīnīties ar vissīvākajiem pretiniekiem. “Uzskatu, ka Ogrē ir labas basketbola tradīcijas, ir spēcīga basketbola skola, ir izveidota spēcīga basketbola sistēma. Mūsu komandas puiši ir strādājuši cītīgi un smagi, visu šo vasaru nopietni trenējušies, gatavojoties jaunajai spēļu sezonai. Paldies kluba vadībai, paldies puišiem! Esam gatavi doties cīņā un ar līdzjutēju atbalstu izdarīt lielas lietas. Ja kaut kas arī neizdosies, nesodiet mūs bargi! Vēlreiz uzsveru – cīņai esam gatavi un negriezīsim ceļu nevienai komandai, lai cik spēcīga arī tā būtu,” pilns apņēmības un cīņas spara sacīja E.Teteris.

BK “Ogre” komandas spēlētājs Mārcis Vītols bija lakonisks: “Man ir liels gods būt daļai no kluba vēstures un spēlēt 1.divīzijā. Vasaru pavadījām trenējoties. Viegli negāja, ir ieguldīts smagas darbs, ticu, ka tas nesīs augļus.”

Arī komandas spēlētājs, profesionāls basketbolists Mihals Hlebovickis ir tikpat lakonisks: “Komanda ir, esam gatavi spēlēt. Ir vēl daudz kas jāslīpē, bet, domāju, būs labi.” M.Hlebovickis, kurš sešus gadus dzīvo Ogrē, atzīst, ka uzskata šo pilsētu par savu un ir tās patriots, tāpēc arī nolēmis spēlēt BK “Ogre” komandā.

BK “Ogre” komandas oficiālajā pieteikumā šobrīd ir 12 spēlētāji: Kārlis Apsītis, Raimonds Pabrieža, Mārcis Vītols, Matīss Sīviņš, Niks Kārlis Jansons, Lauris Mizis, Mihals Hlebovickis, Rihards Strauts, Sandis Bēts, Jānis Lasmanis, Modris Gundegs, Guntis Sīpoliņš.

Izmantotie resursi:
Ogres novads


, 2015-10-01 10:21, pirms 9 gadiem
Cerams Apsītis un Vītols spēlēs savu spēli Var uzvarēt LU
, 2015-10-01 10:53, pirms 9 gadiem
Lai izdodas!!!
, 2015-10-01 11:10, pirms 9 gadiem
Par LU uzvaru!
, 2015-10-01 11:16, pirms 9 gadiem
Ogrei būs grūti, labākais spēlētājs garajā galā 38 gadus vecais Miša... Manuprāt, komandā ir divi atslēgas spēlētāji - Vītols un Apsītis. Ja par Mārci viss ir skaidrs, tad tieši no Kārļa būs atkarīgs vai izdosies krāt uzvaras. Ja Apsītis realizēs savu potenciālu Ogre var play-off komandām ik pa laikam iekost, ja nē būs smagi zaudējumi. Soliņš priekš LBL1 līmeņa pašvaks, tur ir labi špīleri 2. divīzijai, bet elitē būs smagi.
Bens Šungu ventspilnieku ielenkumā. Foto: Marita Brigitta Mones

Igaunijas galvaspilsētā "Ventspils" meklēs iespēju atgriezties apvienotās līgas finālā

Basketbola klubs "Ventspils" otrdienas vakarā aizvadīs trešo un izšķirošo spēli "Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās basketbola līgas pusfināla sērijā pret regulārās sezonas labāko turnīra komandu Tallinas "Kalev/Cramo". Kurzemnieku cīņu par iekļūšanu finālā varēs vērtēt kanāla TV4 skatītāji un portāla Sportacentrs.com apmeklētāji.
Rihards Zēbergs uzbrukumā pret Kristapu Ķilpu. Foto: Jānis Martels

"Ogre" lūkos nosargāt savu laukumu un atgūt sērijas vadības grožus

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas trešā ceturtdaļfināla spēle sērijā starp "Ogri" un "Liepāju" norisināsies "Arēnā Ogre" šovakar pulksten 19:00. Cīņu par sērijas iniciatīvas iegūšanu tiešraidē varēs lūkoties portāla Sportacentrs.com apmeklētāji.
Mārtiņš Meiers. Foto: Andris Grīnbergs
19

"Rīgas Zeļļi" atkal dominē DSN zālē un nonāk uzvaras attālumā no pusfināla

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīrā viena panākuma atstatumā no pusfināla sasniegšanas nonākusi "Rīgas Zeļļu" vienība, kas ar 90:67 uzveica "Valmiera Glass/ViA" basketbolistus, sērijā panākot 2-1.