Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Latvijas Universitāte ISBL kvalifikāciju sāks pret Kaļiņingradas studentiem

Latvijas Universitāte ISBL kvalifikāciju sāks pret Kaļiņingradas studentiem
Foto: Māris Greidāns, www.bk.lu.lv

Latvijas Universitātes studentu basketbola komanda gaidāmajā nedēļas nogalē no 4. līdz 6.septembrim startēs Starptautiskās Studentu Basketbola līgas (ISBL) kvalifikācijas turnīrā Kaļiņingradā, četru komandu konkurencē cīnoties par 2 ceļazīmēm uz ''FINAL 8'' turnīru. Noskaidrojies, ka turnīra atklāšanas spēlē Latvijas komanda spēkosies ar mājiniekiem.

LU studenti gaidāmajā turnīrā spēkosies ar Baltijas Federālo universitāti (Kaļiņingrada, Krievija), Baškīrijas Valsts agrāro universitāti (Ufa, Krievija) un Lietuvas Sporta universitāti (Kauņa, Lietuva). No minētā četrinieka tiks noskaidrotas tās divas komandas, kas iekļūs čempionāta ''FINAL 8'' turnīrā un cīnīsies par titulu.

Pēdējā un līdz šim vienīgajā ISBL sezona Latvijas Universitātei bija 2013./2014.gadā, kad Rīgas komanda izcīnīja augsto 3.vietu, pusfinālā vien ar 64:66 piekāpjoties basketbola tradīciju lielvalsts Serbijas studentiem.  Jāpiebilst, ka togad kvalifikācijas turnīrā spēkojās arī cita Latvijas komanda ''BA Turība'', kas finālturnīru tomēr nesasniedza.

Pērn saistībā ar saspringto Aldaris LBL spēļu grafiku Latvijas vadošā studentu komanda ISBL nestartēja, savukārt šosezon, kā informē kluba mājaslapa, izdevīgais turnīra norises laiks var tikt izmantots gan kā kvalitatīvs posms kopējā pirmssezonas sagatavošanās ciklā, gan kā papildus izaicinājums sevi apliecināt starptautiskā līmenī. Neskatoties uz to, Latvijas Universitātes komandas prioritāte gaidāmajā sezonā paliek starts Aldaris Latvijas Basketbola līgā, kur sezona startēs septembra izskaņā.

Starptautiskā Studentu Basketbola līga | kvalifikācija, Kaļiņigrada (Krievija)

DatumsLaiksMājiniekiViesiRezultāts
04.09.19:00Baltijas Federālā univ.Latvijas Universitāte-
04.09.21:30Lietuvas Sporta univ.Baškīrijas Valsts agrārā univ.-
05.09.16:00Latvijas UniversitāteBaškīrijas Valsts agrārā univ.-
05.09.18:30Baltijas Federālā univ.Lietuvas Sporta univ.-
06.09.14:00Latvijas UniversitāteLietuvas Sporta univ.-
06.09.16:30Baltijas Federālā univ.Baškīrijas Valsts agrārā univ.-

Izmantotie resursi:
bk.lu.lv
isbl-basket.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja