Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Raivis Dombrovskis

Endzels: "Saldū darba apstākļi ir ideāli!"

Endzels: "Saldū darba apstākļi ir ideāli!"
Guntis Endzels
Foto:PM/Scanpix Baltics

Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) kluba ''Saldus'' jaunieceltais galvenais treneris Guntis Endzels intervijā vietējam laikrakstam pastāstījis par gatavošanos sezonai, komandas mērķiem un atklājis, ka vajadzības gadījumā vienība lūkos pastiprināt sastāvu ar leģionāriem.

''Par Saldus klubu līdz šim esmu dzirdējis daudz labu atsauksmju, tas attīstījies pakāpeniski un pamatīgi. Saldus sporta kompleksā līdz šim nebiju bijis. Darba apstākļi šeit ir ideāli. Domāju, ka man būs interesanti šajā sezonā piedalīties BK ''Saldus'' izaugsmē,'' laikrakstā ''Saldus Zeme'' citēts saldenieku jaunais galvenais treneris Guntis Endzels.

''Treniņos piedalās daudz spēlētāju, jo trenējamies kopā ar jauniešu komandu. Prasās pastiprinājums dažās pozīcijās, bet nevar teikt, ka ir kadru trūkums,'' teic bijušais ''Dņipro-Azot'' galvenā trenera asistents. ''Vairākus pieredzējušus spēlētājus atceros no laikiem, kad strādāju ar jauniešiem, bet lielākā jauno daļa man ir sveša. Tos basketbolistus, kas Latvijā dzimuši līdz 1996. gadam, apmēram pārzinu. Komplektējot komandu, iesim soli pa solim. Pirmkārt, to veidosim no Latvijas spēlētājiem. Tajās pozīcijās, kur pietrūks, meklēsim ārzemēs. Redzēs, kā veiksies. Ir pienākuši laiki, kad Latvijā visām komandām nepietiek labu vietējo spēlētāju. Fani arī būtu pelnījuši kādu interesantu viesspēlētāju.''

Runājot par kluba mērķiem gaidāmajā sezonā, latviešu basketbola speciālists sacīja: "Klubs vienmēr izvirza mērķus, bet arī jebkurš treneru kolektīvs izvirza savus mērķus. Viennozīmīgi kluba vadība grib soli uz priekšu, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Protams, vispirms grib attīstīt vietējos spēlētājus. Manā darbā tas varētu būt sarežģītākais, jo reizē attīstīt un uzvarēt nav tik vienkārši. To vienlaikus nevar, bet darīsim, ko varēsim, - gan vairāk uzvarēt, gan dot iespēju jaunajiem spēlētājiem.''

Aizvadītajā sezonā BK "Saldus" 12 komandu konkurencē ieņēma 10. vietu, 37 spēlēs izcīnot 12 uzvaras. Zināms, ka kluba sastāvā paliks Edgars Buiķis, Miks Ķenavs, Jānis Līcītis un Krists Pīternieks, bet klāt nākuši Mārtiņš Rugājs un Roberts Freimanis.

Izmantotie resursi:
Saldus Zeme


, 2014-09-02 12:39, pirms 10 gadiem
ideāli , nekas nav jādara ....
Rodrigo Būmeisters. Foto: Mikus Kļaviņš
1

LBL pusfināls sāksies 25. aprīlī Rīgā, dienu vēlāk otras sērijas pirmā spēle Ventspilī

Latvijas Basketbola savienība (LBS) publicējusi Latvijas čempionāta pusfināla spēļu kalendāru. Kā pirmās laukumā dosies aktuālā valsts čempionvienība "VEF Rīga", kas jau ceturtdien sacentīsies ar garā ceturtdaļfināla sērijā ogrēniešus pieveikušo "Liepāju". Savukārt sērija starp "Ventspili" un debitantiem "Rīgas Zeļļiem" sāksies piektdien.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.