Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Gailītis turpinās trenēt VEF, dalība Čempionu līgā maz ticama

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Gailītis turpinās trenēt VEF, dalība Čempionu līgā maz ticama
Latvijas čempioni Jānis Gailītis un Jevgeņijs Kosuškins 2017. gada 25. maijā saņem LBS prezidenta Valda Voina apsveikumus
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Pieckārtējos Latvijas čempionus "VEF Rīga" 2018. gada sezonā turpinās trenēt Jānis Gailītis, Jevgeņijs Kosuškins un Raimonds Feldmanis, ceturtdien, 1. jūnijā, telefonsarunā ar Sportacentrs.com teica kluba prezidents Edgars Jaunups.

VEF treneru trio kopskaitā izcīnījis 14 zelta medaļas nacionālajā čempionātā. Jānis Gailītis 25. maijā pirmo reizi kļuva par čempionu, veicot galvenā trenera pienākumus. Vēl četras pirmās vietas viņš pievienoja, strādājot Ramūna Butauta (2011-2013) un Nikolaja Mazura (2015) vadībā.

Jevgeņijs Kosuškins ir septiņkārtējs “Olybet” LBL čempions – piecas reizes kā BK “Ventspils” spēlētājs (2000-2004), divas reizes kā VEF galvenā trenera palīgs (2015, 2017). Raimondam Feldmanim ir viens tituls ar BK “Barons” (2010) un viena zelta medaļa ar VEF.

Gailītis, Kosuškins un Feldmanis kļuva par pirmajiem Latvijas treneriem, kuri aizveda VEF līdz VTB Vienotās līgas izslēgšanas spēlēm. Rīdzinieki pēc četru gadu pārtraukuma finišēja regulārās sezonas astoņu spēcīgāko komandu vidū, bet ceturtdaļfinālā zaudēja Sanktpēterburgas “Zenit”.

Latvijas čempioniem pienākas garantēta vieta FIBA Basketbola Čempionu līgā, taču rīdzinieki, visticamāk, šajā turnīrā nestartēs. Galvenais iemesls – klubs nevar vienlaikus pilnvērtīgi startēt divos pilnas slodzes starptautiskajos turnīros, teica Jaunups.

“Uz šo jautājumu pirms valdes sēdes nav iespējams atbildēt. Personīgais viedoklis – startēt divos starptautiskajos turnīros ir neproduktīvi. Pārāk liels spēļu skaits un slodze. Spēlēšanā VTB Vienotajā līgā un LBL ir optimālais modelis.”

Kluba prezidents apliecināja, ka pašvaldību vēlēšanu iznākums 3. jūnijā neatstās tiešu iespaidu uz tālāko darbu. “VEF bija un būs, kluba iespējas noteiks ekonomiskā situācija. Treneru korpuss turpinās darbu, jūnija laikā būs lielāka skaidrība par nākamās sezonas sastāvu. Citu izmaiņu nav.”

Ja VEF vadība atteiksies no spēlēšanas Basketbola Čempionu līgā, Latvijai garantētā vieta tiks piedāvāta vicečempioniem BK “Ventspils”. Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka pašreizējās komandas vadības pilnvaru termiņš beidzas jūnija pirmajā pusē.

BK “Ventspils” prezidents Aivars Lembergs 31. maijā apstiprināja, ka “skaidrība par iespējamajām izmaiņām komandas vadībā varētu būt jūnija otrajā pusē”. Lēmumu pieņemšanas procesu var ietekmēt arī pašvaldību vēlēšanas – Ventspilī pārmaiņas iespējamas vairāk nekā agrāk, Sportacentrs.com savu nostāju pauda notikumam tuvu stāvošs avots.

Citu kandidātu spēlēšanai Čempionu līgā nav. Pērn no iespējas startēt turnīrā atteicās gan čempioni "Valmiera/Ordo", gan vicečempioni "VEF Rīga", tādējādi tiesības pārgāja pie bronzas medaļu ieguvējiem BK "Ventspils".

Nākamajā sezonā pamatturnīrā spēlēs 32 klubi, tai skaitā, maksimums, 24 komandas automātiski kvalificēsies regulārajai sezonai. Pārējās astoņas vienības tiks noskaidrotas trīs kvalifikācijas kārtās 19. septembrī – 2. oktobrī.

Latvijai par dalību Čempionu līgā jāpaziņo līdz 23. jūnijam, telefonsarunā ar Sportacentrs.com teica Latvijas basketbola līgu direktors Edgars Bērziņš.

Čempionu līgas regulārā sezona

Pamatturnīrs risināsies no 2017. gada 10. oktobra līdz 2018. gada 7. februārim, katrai komandai šajā laikā aizvadot pa 14 cīņām. Spēles arī turpmāk notiks otrdienās un trešdienās. Nākamā gada sākumā būs vienas nedēļas atpūta, spēlēm atsākoties 9. janvārī.

Novembrī paredzēts divu nedēļu pārtraukums, ievērojot FIBA noteiktos “valstsvienību logus”. Februārī būs vēl garāka pauze, kuras laikā notiks gan izlašu spēles, gan nacionālo kausa izcīņu finālturnīri. “Round of 16” kārtā un ceturtdaļfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā, aizvadot cīņas mājās un izbraukumā. Čempionu līgas otrais “Četru fināls” notiks 4.-6. maijā.

Līga apmaksās tiesnešu darbu un administrācijas izdevumus katrā spēlē, piedāvās TV pakalpojumus un nodrošinās naudas balvu. Tās apmērs uzvarētājiem palielināts no 500 tūkstošiem līdz vienam miljonam eiro.

1 2 3 84 komentāri

 +17 [+] [-]

, 2017-06-01 11:20, pirms 7 gadiem
Nožēlojami, ka nepiedalās nevienā starptautiskajā turnīrā. Par krievu čempionātu interese Latvijā ir nulle.
Slēpts komentārs: Real Rebel

  -2 [+] [-]

, 2017-06-01 11:27, pirms 7 gadiem
Gailītis pelnījis turpināt trenēt, tik nākamā sezonā Kosuškinam varētu būt pēdējā, vajadzētu sākt nopietnāk strādāt kā galvenajam, ja vien visi uz spēcīgāku klubu nepāriet

  +6 [+] [-]

, 2017-06-01 11:28, pirms 7 gadiem
Ļoti , ļoti žēl ,bet neviens Latvijas klubs nepiedalīsies, kaut otršķirīga vai vēl zemākā eiropas kausā !!! Latvijas basketbolam tas ir ļoti liels mīnus !!!

  -1 [+] [-]

, 2017-06-01 11:29, pirms 7 gadiem
juings rakstīja: Ļoti , ļoti žēl ,bet neviens Latvijas klubs nepiedalīsies, kaut otršķirīga vai vēl zemākā eiropas kausā !!! Latvijas basketbolam tas ir ļoti liels mīnus !!!
BKV spēlēs, par to nav jāuztraucas, viņi būs iekš ČL
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2017-06-01 11:46, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tas arī ir starptautisks turnīrs, top 4 eiropā, un ČL ir zem viņa, jums tā loģika ir dīvaina, atteikties no spēcīgāka, lai spēlētu vājākā un super interese arī nav par ČL
Vienkārši VEF parāda, ka Latvijas prestižs viņiem ļoti zemā vietā. Ļoti, ļoti zemā vietā. Protams, FIBA Čempionu līga šobrīd arī nav tajā labākajā kondīcijā, bet pamazām uz Eiropas pusi vajadzētu sākt bīdīties, cik ilgi uz Lielo Austrumu Kaimiņu skatīties? Jo ātrāk tiksim vaļā no krieviem, jo labāk. Gan ekonomikā, gan sportā.

 +17 [+] [-]

, 2017-06-01 11:51, pirms 7 gadiem
Mīzalpistoles, kad jūs LBL 4 apļus nospēlēsiet!???

     [+] [-]

, 2017-06-01 11:53, pirms 7 gadiem
ficuks rakstīja: Mīzalpistoles, kad jūs LBL 4 apļus nospēlēsiet!???
+++++

  +1 [+] [-]

, 2017-06-01 11:54, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: BKV spēlēs, par to nav jāuztraucas, viņi būs iekš ČL
Iespējams, tikai kvalifikācijā.
Slēpts komentārs: Real Rebel

 +10 [+] [-]

, 2017-06-01 11:59, pirms 7 gadiem
Žēl, ka šajā sakarā (par spēlēšanu citos tiešām starptautiskos turnīros ne VTB) VEF paliek tur, kur iepriekš. Skaidrs, ka finanses VTB dod lielākas un tas arī ir galvenais iemesls. Atskaitot politisko fonu un mazo interesi kā tādu par VTB, jāņem vērā arī vēl kāds būtisks fakts, proti, kalendārs ČL ir saprotams un paredzams, bet VTB kā sanāk, jo FIBA ČL turnīram atvēl 2dienas/3dienas, tad VTB ieliek spēles tajās nedēļas dienās, kad "lielie" dūži var pēc tam, kad ir salikts Euroleague un ULEB CUP kalendārs, līdz ar to spēles var būt jebkurā nedēļas dienā. Ko es ar to gribu teikt: LBL, savukārt, ir neiespējami saplānot normālu kalendāru priekš VEF un kur nu vēl 4 apļiem. Secinājumus izdariet paši.

  -2 [+] [-]

, 2017-06-01 12:07, pirms 7 gadiem
angrybird rakstīja: Žēl, ka šajā sakarā (par spēlēšanu citos tiešām starptautiskos turnīros ne VTB) VEF paliek tur, kur iepriekš. Skaidrs, ka finanses VTB dod lielākas un tas arī ir galvenais iemesls. Atskaitot politisko fonu un mazo interesi kā tādu par VTB, jāņem vērā arī vēl kāds būtisks fakts, proti, kalendārs ČL ir saprotams un paredzams, bet VTB kā sanāk, jo FIBA ČL turnīram atvēl 2dienas/3dienas, tad VTB ieliek spēles tajās nedēļas dienās, kad "lielie" dūži var pēc tam, kad ir salikts Euroleague un ULEB CUP kalendārs, līdz ar to spēles var būt jebkurā nedēļas dienā. Ko es ar to gribu teikt: LBL, savukārt, ir neiespējami saplānot normālu kalendāru priekš VEF un kur nu vēl 4 apļiem. Secinājumus izdariet paši.
Vai tad? Ja neskaita 3/4 spēles, tad praktiski visas VTB spēles, tieši VEF notiek sestdiena/svētdiena/pirmdiena

Ja ir stabila vieta ULEB, tad ir jāatsakās no VTB, kamēr nav, tikmēr jāspēlē jau vien turpat, jo pašlaik neredzu priekšrocības ČL

  +6 [+] [-]

, 2017-06-01 12:10, pirms 7 gadiem
Interesanti, ka VEFa vadonis saka, ka nav iespējams spēlēt divos starptautiskos turnīros, taču daļa krievu līgas komandu spēlē!

  -1 [+] [-]

, 2017-06-01 12:14, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Interesanti, ka VEFa vadonis saka, ka nav iespējams spēlēt divos starptautiskos turnīros, taču daļa krievu līgas komandu spēlē!
Rēķināt iemācieties, labi?
VTB + Uleb = 2
VTB + Fiba = 2
VTB + LBL = 2

  +7 [+] [-]

, 2017-06-01 12:19, pirms 7 gadiem
angrybird rakstīja: Žēl, ka šajā sakarā (par spēlēšanu citos tiešām starptautiskos turnīros ne VTB) VEF paliek tur, kur iepriekš. Skaidrs, ka finanses VTB dod lielākas un tas arī ir galvenais iemesls. Atskaitot politisko fonu un mazo interesi kā tādu par VTB, jāņem vērā arī vēl kāds būtisks fakts, proti, kalendārs ČL ir saprotams un paredzams, bet VTB kā sanāk, jo FIBA ČL turnīram atvēl 2dienas/3dienas, tad VTB ieliek spēles tajās nedēļas dienās, kad "lielie" dūži var pēc tam, kad ir salikts Euroleague un ULEB CUP kalendārs, līdz ar to spēles var būt jebkurā nedēļas dienā. Ko es ar to gribu teikt: LBL, savukārt, ir neiespējami saplānot normālu kalendāru priekš VEF un kur nu vēl 4 apļiem. Secinājumus izdariet paši.
Ja LBL klubu vairākums pieprasa turnīra norisi 4 apļos (visiem klubiem), tad LBS būtu muļķīgi neizpildīt klubu prasības.

  +5 [+] [-]

, 2017-06-01 12:19, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Nožēlojami, ka nepiedalās nevienā starptautiskajā turnīrā. Par krievu čempionātu interese Latvijā ir nulle.
100%Piekrītu Vispār tas ir nedaudz dīvaini ka ir tāds fetiš uz nekur nezināmo krievu līgu
Slēpts komentārs: fkscd

  -3 [+] [-]

, 2017-06-01 12:21, pirms 7 gadiem
Ndeki rakstīja: 100%Piekrītu Vispār tas ir nedaudz dīvaini ka ir tāds fetiš uz nekur nezināmo krievu līgu
ČL statuss arī ir ļoti neskaidrs

  -1 [+] [-]

, 2017-06-01 12:24, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Rēķināt iemācieties, labi?
VTB + Uleb = 2
VTB + Fiba = 2
VTB + LBL = 2
čehi atteicās no VTB, lai spēlētu ČL. Bet zaudēja ČL 1. kārtā un pussezonā palika ar vienu pusprofesionālu Čehijas līgu
Ideālā variantā VEF varētu spēlēt 3 turnīros, bet tam ir vajadzīgs garš līdzvērtīgu spēlētāju soliņš, ko VEF laikam nevar atļauties

  -2 [+] [-]

, 2017-06-01 12:27, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Vai tad? Ja neskaita 3/4 spēles, tad praktiski visas VTB spēles, tieši VEF notiek sestdiena/svētdiena/pirmdiena

Ja ir stabila vieta ULEB, tad ir jāatsakās no VTB, kamēr nav, tikmēr jāspēlē jau vien turpat, jo pašlaik neredzu priekšrocības ČL
ČL sanāk lieli pārtraukumi. Turklāt ja netiek izsl. spēlēs vai izkrīt 1. kārtā, sanāk nenormāli liels pārtraukums līdz LBL fināliem. Kas šosezon lielā mērā arī noraka Ventspili. Februārī beidzās ČL, bet LBL fināls bija maija beigās. Spēles ar LU amatieriem, visu cieņu komandai, VEF un Ventspilij ir treniņi

  -4 [+] [-]

, 2017-06-01 12:29, pirms 7 gadiem
host22 rakstīja: Ja LBL klubu vairākums pieprasa turnīra norisi 4 apļos (visiem klubiem), tad LBS būtu muļķīgi neizpildīt klubu prasības.
Domā tiešām ir liela jēga spēlēt 4 apļus ar LU vai Valgu? Tie ir treniņi ar nosaukumu regulārās sezonas spēle

  -4 [+] [-]

, 2017-06-01 12:30, pirms 7 gadiem
angrybird rakstīja: Žēl, ka šajā sakarā (par spēlēšanu citos tiešām starptautiskos turnīros ne VTB) VEF paliek tur, kur iepriekš. Skaidrs, ka finanses VTB dod lielākas un tas arī ir galvenais iemesls. Atskaitot politisko fonu un mazo interesi kā tādu par VTB, jāņem vērā arī vēl kāds būtisks fakts, proti, kalendārs ČL ir saprotams un paredzams, bet VTB kā sanāk, jo FIBA ČL turnīram atvēl 2dienas/3dienas, tad VTB ieliek spēles tajās nedēļas dienās, kad "lielie" dūži var pēc tam, kad ir salikts Euroleague un ULEB CUP kalendārs, līdz ar to spēles var būt jebkurā nedēļas dienā. Ko es ar to gribu teikt: LBL, savukārt, ir neiespējami saplānot normālu kalendāru priekš VEF un kur nu vēl 4 apļiem. Secinājumus izdariet paši.
Kur tad bija tā lielā interese par ČL spēlēm Ventspilī?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-06-01 12:43, pirms 7 gadiem
kepka96 rakstīja: Pseido čempiņu miskastes turnīriņā nav ko tērēt laiku, spēļu 2x mazāk kā VTB un pretinieki miskastes. Protams lemberdzēni lai jau spēlē, jo nekas labāks viņiem nav, tiesa ieteiktu apsvērt BBL, jo līmenis tāds pats, bet izdevumi krietni mazāki.
VEF vienīgi varētu īstajā ULEB Eirokausā piedalīties, ja šogad ULEB piedāvās, jo šiem atkal paplašināšanās šogad plānota. Spēļu arī krietni vairāk solās būt, bet nu tad visticamāk no VTB būs jāatsakās.
Tad jau sanāks priekš Vef ir VTB līga,jo čempionu līgā pēc taviem vārdiem zems ļimenis un viņi negrib spēlēt,bet ja ULEB piedāvā tad ir jāspēlē.Kam tādi nabagi ULEB kausā vajadzīgi,ne savas zāles,ne normālas naudas+algas nevar samaksāt laikā.Lai tik turpina VTB spēlēt un domāt ka ir baigi spicais klubs kas cīnās ar CSKA,Zenit,Khimkiem,tas jau nekas ka tie atbrauc un kā saka uz 50% spēlē,jo viņiem pie vienas vietas tāds Vef un VTB.Šogad lai Vef spēlē pilnus apļus LBL un nekādas atlaides,ja nav ar mieru visi zin kur ir durvis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-06-01 12:48, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: čehi atteicās no VTB, lai spēlētu ČL. Bet zaudēja ČL 1. kārtā un pussezonā palika ar vienu pusprofesionālu Čehijas līgu
Ideālā variantā VEF varētu spēlēt 3 turnīros, bet tam ir vajadzīgs garš līdzvērtīgu spēlētāju soliņš, ko VEF laikam nevar atļauties
Lai LBL nospēlētu visus apļus, pietiktu arī ar pagaru jauno spēlētāju sastāvu - gan iegūtu pieredzi, gan izspēlētos visi.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-01 12:59, pirms 7 gadiem
HMB-UHH.TII! rakstīja: Man patik ka man banus dala neprichom
Kā tu vari rakstīt būdams nobloķēts?

  +1 [+] [-]

, 2017-06-01 13:02, pirms 7 gadiem
Nu ja Jaunupa arlaulibas puikam versies vala mute sacit ,kaut ko par Dinamo spelesanu khl...tad...nez vai to nevar saukt par dubultstandartu un dubultmorali ?????
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-06-01 13:11, pirms 7 gadiem
Max 4 spēles mēnesī baigā slodze
VEF mierīgi varētu i 4 apļus LBL i Čempionu līgu noraut!
Bet te skaidrs, viss no $ atkarīgs!
Galvenais, lai beidzot tiek pie mājas spēļu zāles, nevis LU centra vai citas pilsētas zāles!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 84 komentāri