Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Liepāja/Triobet" uzvar arī viesos un tuvojas panākumam sērijā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Liepāja/Triobet" uzvar arī viesos un tuvojas panākumam sērijā
Kriss Ričards
Foto: Ģirts Gertsons

Otro pārliecinošu uzvaru Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla sērijā līdz trīs uzvarām šodien izcīnīja "Liepāja/Triobet". Liepājnieki izbraukumā Lapmežčiemā ar rezultātu 79:64 pārspēja "Jūrmalu/Fēnikss", sperot platu soli pretī pusfinālam.

Līdz "play-off" komandas sezonā bija aizvadījušas četras savstarpējas spēles, kurās trīs uzvaras liepājniekiem, bet reizi paceltām galvām laukumu pamest varēja "Jūrmala/Fēnikss" basketbolisti. Ceturtdaļfināla sērija sākās pirms pāris dienām Liepājā, kur laukuma saimnieki demonstrēja pārliecinošu sniegumu, svinot uzvaru ar 85:63. Lai nenonāktu bezdibeņa malā sērijā līdz trīs uzvarām jūrmalniekiem šodien Lapmežciemā vajadzēja uzvarēt.

Maču labāk iesāka "Jūrmala/Fēnikss", pirmajā minūtē gūstot četrus bezatbildes punktus. Otrā laukuma galā Kriss Ričards realizēja brīvu tālmetienu, nepieļaujot tālāku jūrmalnieku izrāvienu. Neilgi pēc tam arī Gints Antrops bija precīzs, izvirzot savu komandu vadībā ar 6:4. Liepājnieki ieguva iniciatīvu, izmantoja Iļjas Gromova neprecizitāti no soda metienu atzīmes un izvirzījās vadībā ar 10:5. Mājinieki sakārtoja spēli aizsardzībā un ar ātru pāreju uzbrukumā spēja atjaunot līdzsvaru uz tablo (14:14). "Jūrmala/Fēnikss" uz neilgu laiku izvirzījās vadībā, bet liepājnieki prata to atgūt. Pirmo ceturtdaļu ar precīzu metienu noslēdza Toms Leimanis - 23:21.

Otrās ceturtdaļas pirmajās minūtēs savu pārsvaru izdevās palielināt "Liepājai/Triobet", pēc četrām spēlētām minūtēm atrodoties vadībā ar 30:25. Minūti vēlāk Ričards realizēja vēl vienu tālmetienu, pirmo reizi dodot savai komandai 10 punktu pārsvaru. Liepājnieki lielu uzmanību pievērsa tieši spēlei aizsardzībā un ātrām pārejām uzbrukumā, kas deva rezultātu un ļāva saglabāt vairāk nekā 10 punktu pārsvaru. Rezultāta starpība pirmā puslaika izskaņā sasniedza 14 punktus, bet pēdējais vārds puslaikā bija Gromovam, kurš realizēja metienu groza apakšā - 45:33 "Liepājas/Triobet" labā.

Otro ceturtdaļu ar precīzu metienu ievadīja Māris Ziediņš, bet tam sekoja pieci punkti no viesu leģionāriem Deivida Hiksa un Krisa Ričardsa, liekot Arnim Vecvagaram ņemt pārtraukumu. Tas mājiniekiem nāca par labu, jo izdevās sadeldēt 15 punktu deficītu līdz pieciem punktiem. Īstajā brīdī precīzs no tālās distances bija Ričards un Gints Antrops, atjaunojot komfortablāku vadību visiem (56:45). Pēc Māra Ziediņa precīzā tālmetiena rezultāta starpība saruka līdz septiņiem punktiem, bet atkal precīzs bija Ričards, turpinot terorizēt pretinieku komandu. Ceturtdaļas izskaņā pa tālmetienam realizēja Dāvids Endrū Šmits un teju līdz ar beigu signālu no grūtas situācijas arī Edgars Jeromanovs, saasinot cīņu - 61:55.

Liepājnieki intrigu nevēlējās, īsā laikā veicot izrāvienu un panākot 73:57 savā labā. Šajā brīdī iniciatīvu uzņēmās Gromovs, skaisti ar pretestību triecot bumbu grozā no augšas. Tas gan neatrisināja jūrmalnieku problēmas uzbrukumā, kuri ceturtajā ceturtdaļā nespēja gūt pat 10 punktus. Tas "Liepājai/Triobet" ļāva izcīnīt pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 79:64, izcīnot otro panākumu sērijā.

Uzvarētāju labā 24 punktus guva un septiņas atlēkušās bumbas izcīnīja Kriss Ričards, bet attiecīgi 12 un 10 punkti Klāva Čavara un Ginta Antropa rēķinā. "Jūrmalas/Fēnikss" rindās ar attiecīgi 13 un 12 punktiem atzīmējās Māris Ziediņš un Iļja Gromovs, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas.

Aldaris LBL, ceturtdaļfināls, 1. maijs

"Jūrmala/Fēnikss" - "Liepāja/Triobet" 64:79 (21:23, 12:22, 22:16, 9:18), Sērijā: 0-2

"Jūrmala/Fēnikss": Ziediņš 13, Gromovs 12 (8 ab), Jeromanovs 9 (6 ab, 6 rp), Šmits 9 (11 ab), Elksnis 8 (7 ab), Roberts 5, Pinete 4, Mediss 2, Kušnirovs 2, Štelmahers, Dilevka, Feldmanis.
"Liepāja/Triobet": Ričards 24 (7 ab), Čavars 12, G.Antrops 10, J.Antrops 9, Hiks 7, Sokolovs 6 (6 rp), Dželetovičs 5, Leimanis 2, Grigaļūns 2, Garoza 2, Krastiņš, Aizpurs.

  +7 [+] [-]

, 2016-05-01 18:48, pirms 8 gadiem
Īsti nevar saprast, vai Liepāja tik laba vai Jūrmala vāja. Liekas, ka aizsardzībā vairāk tomēr Liepāja laba.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-05-01 19:07, pirms 8 gadiem
Ar Liepaju pagaidam ta, ka ir ar Duracell reklamas zakisiem - tikai skrien un skrien, kamer jurmalniekiem ta baterijas parastas. Ja godigi, sobrid jau loti nepatikami oz pec 3:0 serija, no liepajnieku ansambla pagaidam ar parak individualu speli krit ara vienigi Leimanis - tads pasparliecinats puiselis, bet iedomajas no sevis nezin ko. Zel, bet biju cerejis, ka Jurmala bus konkuretspejigaka saja dueli, pagaidam to redzet nevar. Parak maz jurmalnieki savus garos puikas izmanto.

  +2 [+] [-]

, 2016-05-01 19:38, pirms 8 gadiem
wolmar rakstīja: Ar Liepaju pagaidam ta, ka ir ar Duracell reklamas zakisiem - tikai skrien un skrien, kamer jurmalniekiem ta baterijas parastas. Ja godigi, sobrid jau loti nepatikami oz pec 3:0 serija, no liepajnieku ansambla pagaidam ar parak individualu speli krit ara vienigi Leimanis - tads pasparliecinats puiselis, bet iedomajas no sevis nezin ko. Zel, bet biju cerejis, ka Jurmala bus konkuretspejigaka saja dueli, pagaidam to redzet nevar. Parak maz jurmalnieki savus garos puikas izmanto.
Kas tad Jūrmalai tai garajā galā tāds labāks par Liepāju? Vienīgais uz ko Jūrmala var cerēt ir uz Jera un Elkšņa apčurātajām rokām kādā spēlē.

  -3 [+] [-]

, 2016-05-01 20:18, pirms 8 gadiem
Mord, nu kapec tik naturali? Ko tad lai saka par braliem Antropiem - vai, tavuprat, vini rokas merce rozu ella, pie tam, visu cauru dienu arpus treniniem?

  +1 [+] [-]

, 2016-05-01 22:19, pirms 8 gadiem
Jā, ja vēl Liepājai būtu Zeks un Helmanis garaja galā, tad saja sērijā vispār nebūtu jautājumi, kautgan izskatās ka pat bez viniem Jūrmalai nav daudz variantu vairs. Bet tapat arī Valmierai paredzu grūtu seriju pret Liepāju, jo arī Valmierai garaja gala nav nekas spīdoš. Kaut cik stabils tikai Blaus.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-01 22:50, pirms 8 gadiem
Liepāja apbrīnojami labā formā

     [+] [-]

, 2016-05-02 00:10, pirms 8 gadiem
Liepājai nav divu garo, bet Jūrmalas treneri uzcītīgi šo faktu ignorē. Cik reizes bija Gromovam iespējas, tik viņš arī gandrīz visu iemeta. Nu, ja vairāk viņam nedod, ko tur var padarīt? 26 izmesti trīņi Jūrmalai izsaka visu. Liepājai no perimetra uzbrukums ir labāks. Cita lieta viņiem būs pret Valmieru. Tur šitā nomētāt nesanāks.

     [+] [-]

, 2016-05-02 07:18, pirms 8 gadiem
Reolleo--- pilniiga taisniiba,ja Vecvagars pameegjinaatu abus centrus vienlaiciigi Gromovu un Kusnirovu un aizliegtu Smitam mest triijniekus un uz bankas uzseedinaatu to kljuudu mashiinu Medisu ,varbuutr iznaaktu interesanta treshaa speele ,bet izskataas ka nekas nespiid ar taadu vienveidiibu,pie tam Jurmala par daudz marinee mazo amerikaani...
p.s.piebilde par pirmo speeli ,Liepaaja s karseejmeitenes uzvareeja zvaigznu speelee ,°interesanti vai tad bija angazzeeta kaada deju grupa,ka pirmajaa speele iznaaca cetras patizlas meitenes...

  +1 [+] [-]

, 2016-05-02 07:36, pirms 8 gadiem
Piekritu norden gan par jurmalnieku (ne)taktiku, gan par Liepajas maca karsejmeitenem... Ari mani izbrinija tas bernudarza kordebalets. Jaaa, Medisam acimredzami spele sopavasar neiet, tacu Vecvagars izmisigi megina atrast bridi, kad vins "atversies"... Nuja, Smitam jadara tas, ko vins prot nevis tas, ko gribetu prast. Bet kopuma Liepaja rada loti labu speli, un pret abiem jaunajiem gados centriem Cavaru un Garozu valmieriesiem bus kartigi japasvist. Pagaidam palieku pie 3:0 Liepajas laba, jurmalnieku vinnr viesos jau bus mazs brinumins.