Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

G. Strāķis ar 29 punktiem aizliek priekšā kāju LBL2 līderiem gulbeniešiem

Emils Ozerinskis

G. Strāķis ar 29 punktiem aizliek priekšā kāju LBL2 līderiem gulbeniešiem
Guntars Strāķis. Foto: Annija Rudzīte

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas līdervienība "Gulbenes Buki" piedzīvoja zaudējumu izbraukumā, piekāpjoties "Kandavai/Compor", kuras līderis Guntars Strāķis izcēlās ar 29 punktiem. Pie panākumiem izdevās tikt arī "Jelgava/LLU" un BA "Turība" basketbolistiem.

"Gulbenes Buki" uz izbraukumu Kurzemē devās kā pārliecinoša LBL 2. divīzijas līderkomanda. "Kandavas/Compos" komandas galvenais treneris iepriekš Edgars Priede iepriekš tika norādījis, ka gulbenieši viņa komandai ir neparocīgi pretinieki. To Vidzemes komandai izdevās apliecināt arī spēles sākumā, pirmās desmit minūtes noslēdzot sev par labu ar 20:17. Otrajā ceturksnī abas komandas vairākkārt apmainījās ar vadību, bet Māriņa Vīņauda trīs punktu gājiens deva "Bukiem" pārsvaru pirms došanās lielajā pārtraukumā - 38:34.

Otro puslaiku Vīņauds ievadīja ar trejaci, sasniedzot gulbeniešiem +7, bet trešās ceturtdaļas turpinājumā laukumā dominēja Guntars Strāķis un Arvis Savčenko, izkausējot viesu pārsvaru un pārņemot vadību kandavniekiem. Līdz ceturkšņa beigām mājinieki sasniedza 10 punktu pārsvaru, pēc Savčenko metiena ejot ceturtdaļu pārtraukumā ar sev labvēlīgo 61:51. Noslēdzošajā ceturksnī "Kandava/Compor" uz brīdi pat sasniedza 14 punktu pārsvaru, bet divas ar pusi minūtes līdz mača noslēgumam Sandis Bēts pietuvoja gulbeniešus līdz piecu punktu atstatumam. Sākoties pēdējai minūtei Ingars Aizpurs samazināja starpību līdz četriem punktiem, tomēr izšķirošo finiša spurtu labāk veica "Kandava/Compor", izcīnot panākumu ar rezultātu 83:77.

"Kandavas/Compor" galvenais panākuma kaldinātājs šajā mačā bija Guntars Strāķis, kurš izcēlās ar 29 gūtiem punktiem un deviņām izcīnītām bumbām zem groziem. 16 punktus uzvarētāju rindās pievienoja Ritvars Kauliņš, bet gulbeniešu rindās ar 23 punktiem izcēlās Mārtiņš Vīņauds, kamēr Ingaram Aizpuram 17 punkti.

Cerīgi spēli savā laukumā iesāka BK "Saldus" basketbolisti, kuri pēc nospēlētām desmit minūtēm bija vadībā ar rezultātu 31:18 pret BA "Turība" komandu. Viss saldenieku pārsvars teju izkusa otrās ceturtdaļas sākumā, kad Elvijs Mičulis noslēdza viesu komandas 12 punktu izrāvienu, sadeldējot rezultāta starpību līdz minimumam. Uz īsu brīdi studenti pārņēma mača vadību otrā perioda otrajā pusē, bet Roberta Šmīdriņa tālmetiens atgrieza pārsvaru "Saldus" pusē, ļaujot mājiniekiem puslaiku noslēgt vadībā ar 45:41.

Trešajā ceturksnī komandas pāris reižu apmainījās ar vadības grožiem, tomēr pārsvars lielākoties bija saldenieku pusē, kuriem izdevās uz brīdi panākt +8, tomēr ceturkšņa izskaņā Toms Upe pietuvoja "Turību" līdz trīs punktu atstatumam. Pirms pēdējām desmit minūtēm rezultāts bija 65:62 saldenieku labā. Spēles lūzums notika ceturtās ceturtdaļas vidū pie neizšķirta rezultāta (72:72), kad "Turības" spēlētājiem padevās vairākas rezultatīvas darbības uz kurām mājiniekiem tā arī lāgā neizdevās rezultatīvi atbildēt. Studenti mača izskaņā veica izrāvienu un tika pie uzvaras ar rezultātu 89:77.

"Turnības" uzvaru ar 25 gūtiem punktiem kaldināja Toms Upe, savukārt 20 punktus komandas rindās guva Mārcis Saulītis. Saldeniekus no neveiksmes neglāba Kaspara Baumaņa 33 punktu spēle.

Īsti jautājumi par spēles uzvarētāju neradās mačā starp "Jelgava/LLU" un "LU/BS Rīga" komandām. Jau mača pirmajās desmit minūtēs Zemgales komandas pārsvars sasniedza 26 punktus un nekas neliecināja par viesu komandas iespējām izglābties šajā mačā. Jelgavnieki nedaudz palaidās otrās ceturtdaļas vidū, ļaujot par desmit punktiem viesiem samazināt rezultāta starpību, taču pirms došanās lielajā pārtraukumā Gata Justoviča trenētās komandas pārsvars bija gana liels, lai komandas līdzjutējiem neliktu kreņķēties - 55:36.

Mača otrajā pusē līdz trešā perioda vidum Reinis Avotiņš palielināja jelgavnieku pārsvaru līdz +25, bet pirms noslēdzošajām desmit minūtēm Zemgales komanda bija priekšā ar 75:59. Pēdējā ceturksnī "Jelgava/LLU" saglabāja dominanci un ar spēles beigu rezultātu 99:76 tika pie 14 uzvaras LBL 2. divīzijas spēcīgāko grupā.

Jelgavnieku rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Armands Seņkāns, bet "double-double" rādītājus sasniedza Reinis Avotiņš, tiekot pie 19 punktiem un 11 izcīnītām bumbām zem groziem. Zaudētāju rindās Everts Ramza sakrāja 16 punktus.

LBL2 turnīra tabula pēc uzvaru procenta

VKomandaUZ%
1.Gulbenes Buki13476.5%
2.Jelgava/LLU14766.7%
3.Kandava/Compor13765.0%
4.BA Turība12763.2%
5.Ķekava10662.5%
6.OC Limbaži12860.0%
7.RSU10855.6%
8.Saldus9950.0%
9.Ventspils Augstskola9950.0%
10.LU/BS Rīga51327.8%
11.Bauska/Mēmele41719.0%
12.Valmiera Glass ViA-21185.3%