Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Innuss

Jansons: "Visas cīņas vēl priekšā"

Jansons: "Visas cīņas vēl priekšā"
Ziedonis Jansons
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Latvijas U-18 basketbola izlases galvenais treneris Ziedonis Jansons pēc piedzīvotā minimālā zaudējuma Slovēnijas izlasei atzina, ka šodien nav bijusi veiksmīgākā diena, bet, neskatoties uz to, komandai jāturpina cīnīties.

Jau ziņojām, ka šodien Eiropas čempionāta otrā posma pirmajā spēlē Latvijas U-18 basketbola izlase spēles galotnē ar 74:76 atzina Slovēnijas izlases pārākumu. Tas bija pirmais mūsu komandas piedzīvotais zaudējums Lietuvā notiekošajā turnīrā.

"Spēle, kā jau pēc rezultāta varēja redzēt, bija līdzīga. Varbūt paši līdz galam īsti nenokoncentrējāmies un šodien nebija arī tā veiksmīgākā diena komandas līderiem metienos. Katrā ziņā - spēle bija interesanta," spēli komentēja U-18 izlases galvenais treneris Ziedonis Jansons.

Vaicāts par to, kāpēc komanda diezgan nestabili aizvadīja spēli - ceturtdaļu sākumus nospēlējot labi, bet pēc tam pārsvaru zaudējot, Jansons atzina, ka, iespējams, komandai pietrūkst līdzvērtīgas maiņas: "Varbūt, ka mums nav tādas līdzvērtīgākas maiņas, varbūt, ka puiši bija saguruši. Otra lieta, ka bija brīvdiena un komanda nebija īsti noskaņojusies. Bet arī Slovēnija nav par kapeiku sliktāka par frančiem un spāņiem. Visas komandas sešiniekā ir līdzīgas. Jebkurai komandai jebkurā brīdī var iestāties kāds pagrimums. Šajā vecumā jaunieši ir grūti prognozējami."

Par čempionāta turpinājumu treneris bija pārliecināts: "Jāturpina cīnīties. Rīt ar Poliju, parīt ar Lietuvu. Turnīrs nav sasniedzis nemaz pusi. Visas cīņas vēl priekšā."

Rīt pulksten 21:15 Latvijas U-18 basketbola izlase aizvadīs savu piekto čempionāta spēli, tiekoties ar Polijas vienaudžiem.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-07-26 22:54, pirms 14 gadiem
Azartspēles vajadzētu aizliegt līdz 21 gadu vecumam, citādi jaunie basketbolisti vēl toķikus sāks spēlēt, gluži kā mūsu spožie futbolisti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-07-26 23:12, pirms 14 gadiem
willbee rakstīja: Azartspēles vajadzētu aizliegt līdz 21 gadu vecumam, citādi jaunie basketbolisti vēl toķikus sāks spēlēt, gluži kā mūsu spožie futbolisti
Tu tā runā, it kā tas jau nenotiktu.
, 2010-07-26 23:55, pirms 14 gadiem
Nav bijusi veiksmiiga diena ,driizaak aizsardziiba
, 2010-07-27 10:23, pirms 14 gadiem
janjem poljukus
, 2010-07-27 10:54, pirms 14 gadiem
Ja puikas tuvākajās divās spēlēs nepamodīsies, tik daudz jau to cīņu arī var nebūt...
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.