Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Vecvagars: "Mana sirdsapziņa ir tīra, tādēļ apkārtējo runas mani nesatrauc"

Vecvagars: "Mana sirdsapziņa ir tīra, tādēļ apkārtējo runas mani nesatrauc"
Arnis Vecvagars. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Bijušais Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars intervijā Sportacentrs.com izteicās, ka viņa sirdsapziņa esot tīra - viņš sagatavojis konceptu, bet LBS valde viņu apstiprinājusi amatā. Darbu ar valstsvienību viņš paveicis godprātīgi un katru savu lēmumu ir gatavs profesionāli pamatot.

"Neesmu īpaši iedziļinājies, varbūt kaut kur ir bijusi objektīva un profesionāla analīze par konkrētām situācijām un pārmetumiem, bet es neesmu to pamanījis. Es pat ļoti gribētu, lai man uzdod neērtos jautājumus un nekas nepaliek neizrunāts. Labprāt uz tiem atbildēšu un pamatošu. Man nekas nav slēpjams. Pirmkārt, jau sen dzīvē esmu sapratis un pieturos pie tā, ka nevienam nemeloju. Otrkārt, vienmēr esmu teicis un tā cenšos audzināt arī savus bērnus - ir pilnīgi vienalga, ko par jums domā vai saka kāds cilvēks, jo svarīgākais, ar ko tev pašam ir jāsadzīvo, ir tava sirdsapziņa. Ja tava sirdsapziņa ir tīra, tad apkārtējo runas, kas nav balstītas uz faktiem, mani nesatrauc. Dzīvo un rīkojies tā, lai vari skatīties cilvēkiem acīs. Man ar to nav problēmu," uzsver Vecvagars.

Ja būtu iespēja mainīt vienu pieņemto lēmumu, tad, raugoties no šodienas skatu punkta, tas, visticamāk, attiektos uz pēdējo spēli Podgoricā, kur Vecvagars iesaistītu spēlē arī Aigaru Šķēli, kurš visu maču palika uz soliņa. "Tādā veidā tiktu dota atpūta arī Jānim Strēlniekam. Iespējams, mēģinātu vairāk atrast Dairi Bertānu, izmantot vēl kādu spēlētāju. Tās ir sīkas nianses un pārdomas jau pēc notikuša fakta. Vai tas būtu palīdzējis vai gluži otrādi - to mēs nekad neuzzināsim. Jāsaprot, ka spēlētāju maiņas mača laikā ļoti bieži notiek intuitīvi. Kaut kādas lietas, pirmos soļus vari izplānot, bet pēc tam jau reaģē uz spēles ritējumu un konkrētām situācijām. Matemātika diemžēl nedarbojas."

Runājot par lēmumu piekrist vadīt Latvijas valstsvienību, Vecvagars norāda, ka to nenožēlo. "Tas būtu diezgan muļķīgi. Vairāk ir žēl par tiem dubļiem, ko saņēmu ne tik daudz es, cik mani ģimenes locekļi un draugi, kuri pēc tam man zvanīja un mierināja. Taču es uz to neiespringu. Man pašam ir savs viedoklis par katru dubļu lējēju un skaidrojums, kāpēc tas tika darīts. Tie vienkārši ir cilvēki, kuriem to kaut kādu iemeslu dēļ vajag darīt. Tāpēc vairāk ir žēl bērnus, kuri dzirdējuši daudz negāciju un tā dēļ nolējuši ne vienu vien asaru. Sevis man nav žēl," norāda treneris.

Vai Vecvagars bijis gatavs darbam ar Latvijas izlasi? Viņš pats skaidro, ka tas vienmēr ir filozofisks jautājums. "Ko nozīmē būt gatavam? Es neuzskatu, ka man traucēja lielākas pieredzes trūkums. Dzīve piespēlēja situāciju, bet es šo izaicinājumu pieņēmu. Nevienā mirklī spēļu laikā vai ārpus tām es nejutos apjucis vai nesagatavojies. Basketbolā tomēr esmu jau 35 gadus, esmu gana daudz redzējis. Protams, vienmēr varēs runāt par to, ka kāds būtu bijis pieredzējušāks vai piemērotāks. Bet nebija jau nekādas aizkulišu cīņas, kā daudzi varbūt iedomājas. Man pajautāja, vai esmu gatavs uzrakstīt savu konceptu un valdes sēdē to prezentēt? Tāds bija piedāvājums, uz kuru es atbildēju apstiprinoši. Tas, ka valde nolēma - OK, tu būsi treneris, tā savā ziņā ir viņu atbildība. Es nerāvos uz šo amatu, necentos kādu pierunāt par mani balsot. Tāpēc absolūti nejūtos vainīgs. Ja viņus mans koncepts apmierināja, tātad tajā tika saskatīts kaut kas tāds, kas var dot vajadzīgo rezultātu."

"Kādu dienu apdomājos, bet tobrīd bija diezgan liela steiga. Tikko bija beidzies Eiropas čempionāta finālturnīrs un jau novembrī sākās Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrs. Nebija tā, ka varētu domāt nedēļu vai mēnesi. Sagatavoju savu konceptu un jau pēc pāris dienām devos uz valdes sēdi," piebilst Vecvagars.

P.S. Tuvākajās dienās Sportacentrs.com varēsiet lasīt pilnu interviju ar bijušo Latvijas vīriešu basketbola izlases galveno treneri Arni Vecvagaru.


, 2019-11-01 10:30, pirms 4 gadiem
ŠNEP, ATKĀPIES!
, 2019-11-01 10:36, pirms 4 gadiem
Ka vienmēr visu atbildību no sevis noņem, nožēlojami
, 2019-11-01 10:37, pirms 4 gadiem
Uz Dinamo!
, 2019-11-01 10:40, pirms 4 gadiem
Un, tomēr, man liekas, ka jebkurš sevi cienošs treneris šādā situācijā uzņemtos kaut daļu vainas...
, 2019-11-01 10:44, pirms 4 gadiem
Nu uzskatu, ka izdarīja visu ko varēja, TAČU cita runa ir par to, ka viņam vispār nevajadzēja būt mūsu izlases galvenajam trenerim, ņemot vērā, ka viņš ne tuvu nav un nekad nav bijis tāda līmeņa treneris. Uzskatu, ka tas būs lielākais noziegums pret Latvijas sportu, ja LBS nespēs ilgtermiņā šai izlasei sekmēt pilnvērtīgu vidi sasniegumiem. Bet vismaz pagaidām izskatās, ka vadība ir daudz vairāk ieinteresēta savu maciņu papildināšanā...
, 2019-11-01 10:45, pirms 4 gadiem
Valde izvēlējās, un visi jau valdi kopš tā laika nolika.
Sirdsapziņai ir jābūt tīrai, jo neko ļaunprātīgu nevienam nenodarīja. Tas ir tikai sports, spēle.

Vienīgi par gatavību darbam ar izlasi, tur gan Arnis tuftu dzinis. Par Arņa gatavību neliecināja ne iekšēja pasaule, ne koncepts, ne valde, bet gan rezultāts, tikai un vienīgi rezultāts. Kvalis izgāzts, tātad gatavs amatam nebija. Atkārtojumam, tā bija valdes nevis Arņa kļūda, ka darbs tika piedāvāts un iedots trenerim, kurš pat LV top3 klubam nederēja, kā galvenais treneris.
, 2019-11-01 10:46, pirms 4 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: Ka vienmēr visu atbildību no sevis noņem, nožēlojami
Tas, ka viņš kļuva par treneri patiesi nav viņa atbildība. Tas, ka nolēja dažas spēles + laukumā pēdējā spēlē neuzlaida Blūmu un Šķēli, bet pārturēja laukumā Strēlnieku - ir viņa atbildība, kuru LV tuvākos gadus drošivien neaizmirsīs
Slēpts komentārs: Skudriniekss
, 2019-11-01 11:11, pirms 4 gadiem
mxs rakstīja: Valde izvēlējās, un visi jau valdi kopš tā laika nolika.
Sirdsapziņai ir jābūt tīrai, jo neko ļaunprātīgu nevienam nenodarīja. Tas ir tikai sports, spēle.

Vienīgi par gatavību darbam ar izlasi, tur gan Arnis tuftu dzinis. Par Arņa gatavību neliecināja ne iekšēja pasaule, ne koncepts, ne valde, bet gan rezultāts, tikai un vienīgi rezultāts. Kvalis izgāzts, tātad gatavs amatam nebija. Atkārtojumam, tā bija valdes nevis Arņa kļūda, ka darbs tika piedāvāts un iedots trenerim, kurš pat LV top3 klubam nederēja, kā galvenais treneris.
Atkārtojumam, tā bija valdes nevis Arņa kļūda, ka darbs tika piedāvāts un iedots trenerim, kurš pat LV top3 klubam nederēja, kā galvenais treneris.

Valdes UN Vecvagara kļūda. Nu, nevar noņemt vainu no Vecvagara tikai tāpēc, ka nepieredzējis.
, 2019-11-01 11:12, pirms 4 gadiem
Protams! Ja kvalitātes nav un izdarīja visu, ko ļāva savas spējas, tad sirdsapziņa ir tīra, jo uz neko vairāk nemaz nevarēja cerēt, nedz viņš, nedz arī līdzjutēji un basīša sabiedrība.
, 2019-11-01 11:16, pirms 4 gadiem
dobrecovs rakstīja: Atkārtojumam, tā bija valdes nevis Arņa kļūda, ka darbs tika piedāvāts un iedots trenerim, kurš pat LV top3 klubam nederēja, kā galvenais treneris.


Valdes UN Vecvagara kļūda. Nu, nevar noņemt vainu no Vecvagara tikai tāpēc, ka nepieredzējis.
Vaina arī Fiba un ULEB ka LV izlase lielāko daļu kvalifikācijas bija bez saviem Eirolīgas spēlētājiem ja nebūtu šī kašķa domājams rezultāti būtu labāki.
, 2019-11-01 11:17, pirms 4 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ko jūs te ņematies? Kāda traģēdija, kāds noziegums? Atcerieties, ka tā ir tikai un vienīgi spēle! Sporta spēle - kāds uzvar un kāds zaudē. Šoreiz LV zaudē un citreiz vinnē. Tā dzīvē gadās. Beidziet gvelzt muļķības par noziegumiem, atbildībām un nodarījumiem!
Citā reizē es teiktu to pašu, BET... bļāviens, mums bija pieejama talantīgākā LV basketa paaudze, es to salīdzinātu ar rokmūziku - visu laiku tev ir Linga vai Credo, bet pēkšņi tev ir Led Zeppelin vai Queen pieejams! Un kkāda neprašas dēļ nobrūk koncis... Uz nākamo iespēju jāgaida veseli 4 gadi, bet biļete jau nopirkta... KKā tā. Sāpe!
, 2019-11-01 11:19, pirms 4 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ko jūs te ņematies? Kāda traģēdija, kāds noziegums? Atcerieties, ka tā ir tikai un vienīgi spēle! Sporta spēle - kāds uzvar un kāds zaudē. Šoreiz LV zaudē un citreiz vinnē. Tā dzīvē gadās. Beidziet gvelzt muļķības par noziegumiem, atbildībām un nodarījumiem!
Tu joprojām boldā raksti un pie tam vēl pilnīgāko hernu!! 😂 Kas attiecas par Veco, tad nu skaidrs, ka pañēma iespēju, ko valde bezatbildīgi, laikam iekonomēt gribot, piespēlēja!! Lielākais feils, manuprāt bija, ka pret Montenegro Rīgā, vajadzēja zaudēt ar mazāku starpību, varēja izzy ar -5 vai 6 pakāst, ko Podgoricā atspēlētu!! A tagad, visu laiku labākā LV izlase nespēlēja un nespēlēs daudzos lielos turnīrus pēc kārtas..
, 2019-11-01 11:21, pirms 4 gadiem
Number 0 rakstīja: Protams! Ja kvalitātes nav un izdarīja visu, ko ļāva savas spējas, tad sirdsapziņa ir tīra, jo uz neko vairāk nemaz nevarēja cerēt, nedz viņš, nedz arī līdzjutēji un basīša sabiedrība.
Brīžam man liekas, ka nemaz neesam pelnījuši nemaz tādu izlasi un panākumus... Daļa sabiedrības vispār ignnorē basi, TV reitingi smieklīgi, klubu baskets ar katru gadu švakāks, valde manāmi iesūnojusi...
, 2019-11-01 11:28, pirms 4 gadiem
Kadrs23 rakstīja: Tu joprojām boldā raksti un pie tam vēl pilnīgāko hernu!! 😂 Kas attiecas par Veco, tad nu skaidrs, ka pañēma iespēju, ko valde bezatbildīgi, laikam iekonomēt gribot, piespēlēja!! Lielākais feils, manuprāt bija, ka pret Montenegro Rīgā, vajadzēja zaudēt ar mazāku starpību, varēja izzy ar -5 vai 6 pakāst, ko Podgoricā atspēlētu!! A tagad, visu laiku labākā LV izlase nespēlēja un nespēlēs daudzos lielos turnīrus pēc kārtas..
Tur jau tā lieta, Euro2021 (kurā vēl jātiek) izlases līderu vecums vairs nebūs tik rožains, piemēram, Strēlniekam un Bertānam jau 32, Timmam un Dāvim 29. It kā jau nav vēl slikti, bet faktiski noņemot nost PK un Olimpiādi, ir cirsta reāla brūce, jo šai super paaudzei kopā, visdrīzāk, paliek tikai viena Olimpiāde un PK vēl, un max 2 Eč, kopš tie vairs nenotiek reizi divos gados, pieskaitām traumas, vēl kaut kādus atteikumus... Kas var nākt klāt un reāli palīdzēt? Sobrīd redzu tikai Zagaru un Kurucus.
, 2019-11-01 11:42, pirms 4 gadiem
1. fiba 2. valde 3. treneri
, 2019-11-01 11:44, pirms 4 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Vaina arī Fiba un ULEB ka LV izlase lielāko daļu kvalifikācijas bija bez saviem Eirolīgas spēlētājiem ja nebūtu šī kašķa domājams rezultāti būtu labāki.
Tas ietekmēja visus ne tikai mūs. Ja Melnkalnei tas diži nepatraucēja, tad spāņiem, turkiem un slovēņiem gan, kas nozīmē to, ka ja visi būtu ar labākajiem no Eirolīgas, iespējams mačam ar Melnkalni nebūtu nozīmes un ne jau tāpēc, ka mums jau būtu garantēta vieta PK. Un tad tā arīir vaina LBS - netiek darīs nekas, lai celtu LBL līmeni no LBS puses. Ja klubiem nav naudas, tad LBS būtu jāpalīdz vismaz ar mārketingu -mārketings par LBL ir tuvu 0
, 2019-11-01 11:50, pirms 4 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ko jūs te ņematies? Kāda traģēdija, kāds noziegums? Atcerieties, ka tā ir tikai un vienīgi spēle! Sporta spēle - kāds uzvar un kāds zaudē. Šoreiz LV zaudē un citreiz vinnē. Tā dzīvē gadās. Beidziet gvelzt muļķības par noziegumiem, atbildībām un nodarījumiem!
Un kas tad dzīvē vispār ir svarīgs un kāpēc?
, 2019-11-01 11:52, pirms 4 gadiem
nu bļin,cik var ar tiem bimbamboliem intervēties...tā jau te tik maz to interviju palicis...uztaisiet labāk kādu garo interviju ar Palameiku vai Skrastiņu par bobiem
, 2019-11-01 11:59, pirms 4 gadiem
ice F-1 rakstīja: nu bļin,cik var ar tiem bimbamboliem intervēties...tā jau te tik maz to interviju palicis...uztaisiet labāk kādu garo interviju ar Palameiku vai Skrastiņu par bobiem
Intervēs tos, kas rada plašāku interesi. Kam izdevīgāk tērēt laiku - intervijai ko atvērs 1000+ cilvēki un pacepsies komentāros, vai intervijai ko atvērs 100 cilvēki?
, 2019-11-01 12:07, pirms 4 gadiem
datmons rakstīja: 1. fiba 2. valde 3. treneri
FIBas uzliktie ierobežojumi tikai parādīja, kāds ir basketa saimniecības stāvoklis. Un tas ir/bija slikts un stagnējošs!

Līdz ar to:

1.Valde 2. Treneri 3. FIBA

Ar to sastāvu, kas bija pieejams pēdējā spēlē, bija jātiek!
, 2019-11-01 12:19, pirms 4 gadiem
Vajadzēja tikt tālāk, bet cik tur Vecvagara vaina? Vai Bagatskis , būtu labāk novadījis ar šo sastāvu, ja nolēja Eiropas čempi ar Porziņģi un citiem dūžiem, kad bija jāņem medaļas?
, 2019-11-01 12:23, pirms 4 gadiem
treneris neizmantoja savas tiesības paklusēt, bet cenšas saduļķot izlieto h2o. Kas es esmu- vai mudax ?..
, 2019-11-01 12:30, pirms 4 gadiem
dobrecovs rakstīja: Valdes UN Vecvagara kļūda. Nu, nevar noņemt vainu no Vecvagara tikai tāpēc, ka nepieredzējis.
Arnim vienmēr paliks zaudējuma zīme, bez attaisnojumiem. Arnis ir atbildīgs par visām savām taktiskajām kļūdām.
Tieši par trenera izvēli un tā gatavību ieņemt amatu visa atbildība ir uz valdi. Tāpēc jau viņi tur ir, lai radītu vidi un apstākļus, kas dotu vēlamo rezultātu. Ja mērķis bija tikt uz PK, tad nepieciešams treneris, kas spēj sasniegt rezultātu. Ja caur valdes sietu izveļas treneris ar neatbilstošu kvalifikāciju, tad tā ir 100% valdes vaina.
, 2019-11-01 12:34, pirms 4 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: Ka vienmēr visu atbildību no sevis noņem, nožēlojami
Viņš jau sen uzņēmās atbildību, nomierinies: https://www.lsm.lv/raksts/sports/ba... Vecvagaram bija jāstrādā sarežģītos apstākļos, kad nebija pieejami labākie spēlētāji, un nav garantijas, ka cits treneris -piemēram, ārzemnieks, kas nepārzina Latvijas basketbolu - būtu sasniedzis labāku rezultātu. Situācija ar mūsu futbola izlasi liecina par tieši pretējo.
, 2019-11-01 12:35, pirms 4 gadiem
Pa lielam, es teiktu, ka vainīgas ir visas puses:
- valdes, ka iecēla treneri bez pieredzes;
- valdes opozīcija, ka pēdējā brīdī kaut ko vēlējās piedāvāt;
- Vecvagars neapzinājās savas spējas un daudz taktiski kļūdījās.
, 2019-11-01 12:41, pirms 4 gadiem
sinajs rakstīja: Vajadzēja tikt tālāk, bet cik tur Vecvagara vaina? Vai Bagatskis , būtu labāk novadījis ar šo sastāvu, ja nolēja Eiropas čempi ar Porziņģi un citiem dūžiem, kad bija jāņem medaļas?
Nu 5. vieta nav īsti noliets!
, 2019-11-01 12:42, pirms 4 gadiem
mxs rakstīja: Arnim vienmēr paliks zaudējuma zīme, bez attaisnojumiem. Arnis ir atbildīgs par visām savām taktiskajām kļūdām.
Tieši par trenera izvēli un tā gatavību ieņemt amatu visa atbildība ir uz valdi. Tāpēc jau viņi tur ir, lai radītu vidi un apstākļus, kas dotu vēlamo rezultātu. Ja mērķis bija tikt uz PK, tad nepieciešams treneris, kas spēj sasniegt rezultātu. Ja caur valdes sietu izveļas treneris ar neatbilstošu kvalifikāciju, tad tā ir 100% valdes vaina.
Spēļu laikā lēmumus pieņem GT, nevis "Sņeps, tāpēc vaina paliek!
, 2019-11-01 12:53, pirms 4 gadiem
ice F-1 rakstīja: nu bļin,cik var ar tiem bimbamboliem intervēties...tā jau te tik maz to interviju palicis...uztaisiet labāk kādu garo interviju ar Palameiku vai Skrastiņu par bobiem
Labāk nointervētu volejbola treneri Krastiņu.
, 2019-11-01 13:01, pirms 4 gadiem
dobrecovs rakstīja: Nu 5. vieta nav īsti noliets!
Ja nākamā čempione Slovēnija nebūtu nākusi pretī jau 1/4 finālā, visticamāk arī būtu bijušas medaļas, jo mūsējie rādīja ļoti labu spēli. 5.vieta EČ - labs rezultāts. To saprot visi adekvāti domājošie.
, 2019-11-01 13:03, pirms 4 gadiem
dobrecovs rakstīja: Nu 5. vieta nav īsti noliets!
Pašiem basketbolistiem bija liela vilšanās un nepadarīta darba sajūta, ka neizcīnija medaļas! Diez kad vēl tāda izdevība būs?
, 2019-11-01 13:07, pirms 4 gadiem
Tiešām nav ko briesmīgi pārdzīvot, jo bez Porziņģa tajā turnīrā nespīdētu ne pirmās vietas, ne tikšana uz olimpiādi.
, 2019-11-01 13:09, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Ja nākamā čempione Slovēnija nebūtu nākusi pretī jau 1/4 finālā, visticamāk arī būtu bijušas medaļas, jo mūsējie rādīja ļoti labu spēli. 5.vieta EČ - labs rezultāts. To saprot visi adekvāti domājošie.
Atslēgas spēle jau bija zaudējums Serbijai, labi paliktu otrie, vai sliktākā gadījumā trešie.
, 2019-11-01 13:12, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Ja nākamā čempione Slovēnija nebūtu nākusi pretī jau 1/4 finālā, visticamāk arī būtu bijušas medaļas, jo mūsējie rādīja ļoti labu spēli. 5.vieta EČ - labs rezultāts. To saprot visi adekvāti domājošie.
Adekvāti domājošie saprot, ka tā bija retā vienreizējā iespēja tikt pie medaļām un salīdzinoši ar šo turnīru, kur izlasi vadīja Vecvagars, tas zāgis bija daudz sāpīgāks!
, 2019-11-01 13:13, pirms 4 gadiem
dobrecovs rakstīja: FIBas uzliktie ierobežojumi tikai parādīja, kāds ir basketa saimniecības stāvoklis. Un tas ir/bija slikts un stagnējošs!

Līdz ar to:

1.Valde 2. Treneri 3. FIBA

Ar to sastāvu, kas bija pieejams pēdējā spēlē, bija jātiek!
Manuprāt nespēja pārkārtoties pie jaunās izspēles sistēmas ,kad jāspelē logos starp klubu sacensībām ,nav laika trenēt fizisko,taktisko utt.
Ja spēletājs sēž klubā uz soliņa (Tima iepriekšējo sezonu) tad viņš arī negatavs atbrauc uz izlasi un nav laika viņu sagatavot ,ir jāspēlē ltiem kas ir labākie uz to dienu .
Gintare Petronīte: 158 spēles Lietuvas valstsvienībā. Foto: FIBA
1

Lietuvas leģenda Petronīte paziņo par karjeras beigām

Gintare Petronīte nedēļas vidū Turcijā aizvadīja pēdējo spēli karjerā. Viena no visu laiku labākajām Lietuvas basketbolistēm nolēma beigt spēlētājas gaitas, ceturtdien, 21. martā, vēstīja kaimiņvalsts mediji.
Rihards Lomažs, Rodions Kurucs un Kristers Zoriks 2024. gada 25. februārī. Foto: Mārtiņš Goldbergs
29

Entonijs ielozē Rīgas turnīra uzvarētāju pret Vāciju, Franciju un Japānu

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā. Rīgas kvalifikācijas turnīra uzvarētāja tika ielozēta B grupā pret Vāciju, Franciju un Japānu. Vīriešu turnīrs notiks no 27. jūlija līdz 10. augustam.
Beļģijas saspēles vadītāja Žulī Alemāna. Foto: EuroBasket Women

Eiropas čempione Beļģija nonāk Parīzes "nāves grupā" sievietēm

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā sievietēm. Tokijas spēļu čempione ASV tika ielozēta C grupā pret vicečempioni Japānu, Eiropas čempioni Beļģiju un strauji progresējošo Vāciju.