Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Kosovai -45 Ļubļanā, Krievija sagrauj Bosniju un Hercegovinu

Kosovai -45 Ļubļanā, Krievija sagrauj Bosniju un Hercegovinu
Gorans Dragičs saņem komandas biedra sveicienu
Foto: kzs.si

Trešdien sākās 2017. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs basketbolā kungiem. Pirmo oficiālo spēli jaunās valsts vēsturē aizvadīja Kosova, kas ar 68:113 viesos piekāpās Slovēnijai.

Kosova drīkst piesaistīt citu valstu basketbolistus, kurus ar Kosovu saista etniskas saites. Viens no tiem ir Dardans Beriša, kurš iepriekš spēlējis Polijas izlasē, bet šovakar sameta 21 punktu Ļubļanas arēnā - tas gan neglāba Kosovu no smaga zaudējuma Slovēnijai ar 68:113. Naturalizētais amerikānis Džastins Dolmens no "Barcelona" spēja trāpīt vien trīs metienus no 11 no spēles un maču beidza ar septiņiem punktiem. Slovēņu labā 22 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles Goranam Dragičam, bet 17 Zorana Dragiča kontā.

Nākamajā kārtā Kosovai būtu jāspēlē savās mājās pret Ukrainu, tomēr valstī nestabilās situācijas dēļ mačs tiks organizēts Lietuvas galvaspilsētā Viļņā. Ukraiņi šodien ar 79:69 apspēlēja Bulgāriju.

Krievija pēc izgāšanās pēdējos lielajos turnīros Sergeja Bazareviča vadībā Permā pilnu tribīņu priekšā izrēķinājās ar Bosniju un Hercegovinu - 83:54. CSKA rezervists Dmitrijs Kulagins guva 17 punktus, izcīnīja septiņas bumbas un atdeva četras piespēles. 14 punkti "Lakers" centram Timofejam Mozgovam, 11 Sergejam Bikovam, bet Jāņa Timmas jaunajam, komandas biedram Sanktpēterburgas klubā Sergejam Karasjovam desmit punkti, deviņas bumbas un četras piespēles. Bosniešu labā "Nuggets" centrs Jusufs Nurkičs iemeta 19 punktus un izcīnīja 15 bumbas.

Mūsu kaimiņiene Igaunija mājās Tallinā ar rezultātu 81:62 pārliecinoši pieveica Baltkrieviju. Rains Veidemans guva 32 punktus, trāpot piecus tālmetienus, tāpat viņam septiņas piespēles un četras bumbas. Martins Dorbeks pievienoja 19 punktus, arī trāpot piecus tālmetienus. Baltkrievu rindās bijušais VEF centrs Artjoms Parahauskis guva 14 punktus. 3. septembrī igauņiem izbraukumā jāspēlē pret Portugāli, kas šodien ar 57:83 viesos atzina Polijas pārākumu.

Kvalifikācijas grupas

A grupaB grupaC grupaD grupaE grupaF grupaG grupa
BeļģijaVācijaKrievijaPolijaSlovēnijaGruzijaMaķedonija
IslandeNīderlandeBosnijaIgaunijaUkrainaMelnkalneUngārija
ŠveiceAustrijaZviedrijaBaltkrievijaBulgārijaSlovākijaLielbritānija
KipraDānijaPortugāleKosovaAlbānijaLuksemburga

Pirmās kārtas kalendārs

GrupaSpēleRezultāts
A grupaBeļģija - Kipra65:46
A grupaIslande - Šveice
B grupaVācija - Dānija101:74
B grupaNīderlande - Austrija72:77
C grupaKrievija - Bosnija un Hercegovina83:54
D grupaIgaunija - Baltkrievija 81:62
D grupaPolija - Portugāle83:57
E grupaUkraina - Bulgārija79:69
E grupaSlovēnija - Kosova113:68
F grupaGruzija - Albānija86:47
F grupaMelnkalne - Slovākija97:65
G grupaUngārija - Lielbritānija96:77
G grupaMaķedonija - Luksemburga92:83

Nākamā gada finālturnīrā piedalīsies 24 komandas, no kurām vairāk nekā puse – 13 izlases – jau ir zināmas. Pirmkārt, automātisku ceļazīmi uz finālturnīru ieguva četras saimnieces – Turcija, Rumānija, Somija un Izraēla. Bet, pateicoties iegūtajai vietai pagājušā gada finālturnīrā, pie ceļazīmes tikušas vēl deviņas komandas – Spānija, Lietuva, Francija, Serbija, Grieķija, Itālija, Čehija, Latvija un arī Horvātija.

Atlases ciklā piedalīsies 27 komandas, kuras sadalītas septiņās apakšgrupās – sešās grupās pa četrām vienībām un vienā ar trim valstsvienībām. Visās grupās līdz 17. septembrim tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, un uz nākamā gada finālturnīru brauks katras grupas uzvarētāja un četras no septiņām labākajām otro vietu ieguvējām. Otro vietu rangā netiks ņemtas vērā spēles pret ceturtās vietas īpašniecēm.


, 2016-08-31 23:41, pirms 8 gadiem
Prieks par Igauniju!
, 2016-09-01 00:00, pirms 8 gadiem
interesanti, ko tad Luksemburga ir nonaturalizējusi, ka tik līdzīgi ar Maķedoniju nokapājusi.
, 2016-09-01 00:45, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ?, 2016-08-31 15:40, vakar
ivolino rakstīja: vai ukraina,igaunija un niderlande sodien uzvares
Kāda noteikti uzvarēs. Visdrīzāk pat 2 no 3. Tikai jautājums kuras


Bingo!
, 2016-09-01 00:50, pirms 8 gadiem
Jāpiemin, ka Austrijas izlasi trenē mums labi zināmais speciālists Kemzura.
, 2016-09-01 08:34, pirms 8 gadiem
Maķedonija - Luksemburga +9 ... tikai.
, 2016-09-01 13:46, pirms 8 gadiem
Mazs, bet ļoti patīkams prieciņš - Latvijai kūrorts, bet visuvarenajai Krievijai "ar gaļu" jāpacīnās par tiesībām spēlēt EČ. Prozit!
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.