Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Jansons: "Trūkumu bija vairāk nekā plusu"

Jansons: "Trūkumu bija vairāk nekā plusu"
Ziedonis Jansons
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Basketbola treneris Ziedonis Jansons sarunā ar Sportacentrs.com novērtēja Latvijas sieviešu izlases veikumu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Lai gan izlasē spēlē arī viņa meita Liene, Jansons savu viedokli sniedza no "profesionālām pozīcijām", nevis kā izlases dalībnieces tēvs – treneris.

"Uzskatu, ka mums ļoti paveicās ar grupu. Krietni sarežģītāk būtu grupā, kur bija Itālija, Lietuva un Horvātija...," atzina Jansons. "Man personīgi labāk patika tā Latvijas izlases spēle, kas bija trenera Zvirgzdiņa vadībā – gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Viņš tomēr spēlētājas pazina daudz labāk."

Komentējot Latvijas izlases sniegumu pēdējos trijos mačos, kuros tika gūtas uzvaras, Jansons sacīja: "Mērķis bija tikt uz Eiropas čempionātu, tāpēc Rumānija savās mājās bija jāuzvar un ar to problēmām nevajadzēja būt pat nespēlējot vairākām spēlētājām. Uzvarā Izraēlā bija liela daļa veiksmes. Pie taktiski neveiksmīgas aizsardzības spējām gūt panākumu. Cepuri nost meitenēm par cīņassparu. Savukārt, kas attiecas uz spēli pret Serbiju, tad pēc ļoti nervozā un nekvalitatīvā basketbola pirmajā puslaikā, otrajā darbība uzlabojās, vairāki grozi tika gūti uzbrukuma pēdējās sekundēs, kas deva pārliecību un beigās tika izcīnīta pārliecinoša uzvara."

"Komandas spēlē vairāk bija trūkumu nekā plusu," uzskata treneris. "Bijām pieraduši, ka mums ir viena izteikta līdere [Anete Jēkabsone Žogota] un, ja komandai spēle negāja, tad varēja paļauties uz viņu. Bez Anetes līderes atradās epizodiski. Galvenokārt tā bija Baško, citos gadījumos arī Kubliņa un Tamane."

"Jābūt lielākai sapratnei starp vadību un spēlētājām. Lasu trenera izteikumus, ka spēlētājas nav izpildījušas viņa dotos uzdevumus. Tā ir vai nu komunicēšanas vaina vai arī viņš īsā laikā vēl nav iepazinis spēlētājas. Labā lieta – tika iespēlētas jaunās spēlētājas, kas iepriekš pie teikšanas tika maz – Niedola, Babkina un citas. Žēl, ka maz laukumā tika Eglīte – uzskatu, ka viņa spēlēja nepamatoti maz. Iepriekšējos turnīros viņa bija komandas motors tieši kā melnā darba darītāja. Zane netika izmantota pilnībā. Taču uzdevums izpildīts – uz čempionātu meitenes ir tikušas," noslēdza Jansons.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-30 19:31, pirms 14 gadiem
Jansons pilnīgi visu pateica pareizi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-30 19:40, pirms 14 gadiem
Neliels personisks rūgtumiņš ir pret Diokelaku par meitas lomu izlasē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-30 19:56, pirms 14 gadiem
kristaps24 rakstīja: Neliels personisks rūgtumiņš ir pret Diokelaku par meitas lomu izlasē
nez vai viņš labāk gribētu,lai meita ar traumu spēlētu?
, 2010-08-30 19:58, pirms 14 gadiem
Galvenais ka meitenes pierādija, ka arī bez Anetes komanda spēj kvalificēties finālturnīram.
, 2010-08-30 20:00, pirms 14 gadiem
kristaps24 rakstīja: Neliels personisks rūgtumiņš ir pret Diokelaku par meitas lomu izlasē
Ja Jansone un Eglīte spēlētu, izlasei būtu daudz mazāk problēmu.
, 2010-08-30 20:02, pirms 14 gadiem
būtu jau labāk Janson paklusējis..
visi atradušies gudrīši;ja esam tiku;si,tad viss ir oki,nevis te mācam jaunu ābeci.
, 2010-08-30 20:05, pirms 14 gadiem
bez Anetes nav arshana
, 2010-08-30 20:25, pirms 14 gadiem
Anete jau pateica savu vārdu dodot vietu jaunajām. Ja viņa atkal pievienosies izlasei, būs jāmaina spēles stils, un tad rodas jautājums, vai to vajag, jo ieguvumu varētu būt mazāk kā zaudējumu!

Laikam neko vairāk šajā ciklā no jaunā trenera gaidīt nevarēja. Salīdzinājums ar Zvirgzdiņu laikam būtu nevietā, jo viņš tomēr daudzas spēlētājas zin vēl no sporta skolu laikiem, bet jaunajam bija tikai daži mēneši, lai viņas iepazītu. Ja spēlēs tā kā pret Serbiju 2.puslaikā, izlase daudz sasniegs!
, 2010-08-30 20:29, pirms 14 gadiem
Speeja kvalificeeties bez Jeekabsones - sis lielais PLUSS nomaac visus Jansona truukumus
, 2010-08-30 20:34, pirms 14 gadiem
Protams, protams, bez Anetes nav tā LV izlase, kuru esam pieraduši redzēt. Bet šā vai tā šī gada kvalifikācija parādīja, ka arī bez Anetes komanda ir ar raksturu. Var jau teikt, ka uzvara Izraēlā bija veiksme, bet skatoties spēli i-netā likās, ka vajadzēja jau uzvarēt pamatlaikā un pēc tam pirmajā pagarinājumā....Patiesībā, ja mums būtu patiesi profesionāls treneris, tad neļautu izspēlēt tādus truļus izraēlietēm, kas 22 sek. pirms spēles beigām gandrīz atguva + 4 punktu pārsvaru...
, 2010-08-30 20:51, pirms 14 gadiem
godīgs novērtējums par kvalifikācijas turnīru. Piekrītu, Spēle haotiska gan aizsardzībā, gan uzbrukumā; Nezinu kapēc lielās spēlētājas nerunāja ar treneri par problēmām, ko rada saspēles vadītājas vājais tehniskais sniegums. U-16 izlases spēlētājai nev pieļaujams 7 kļūdas spēlē, bet lielajā izlasē tā ir norma. Eglīte nespētu izdarīt 1/3 no Kristīnes snieguma kļūdās. Brīžiem izsaktījās, ka Kubliņai ir jāvērtē, kurai var dot bumbu, kurai ne, lai nepazaudētu. Skumji.
Jauki, ka profesionāļi izsaka objektīvus slēdzienus par ārzemju trenera darbu, neatceros, ka tik kritiski vērtētu savējos. Ir jau arī labums no Džordža, un ne viens vien. Viss kas notiek notiek uz labu. Jāgaida nākošais gads.
protams Ar Noviku, jo viņš mums ir kā 6 spēlētājs.
, 2010-08-30 21:27, pirms 14 gadiem
Jansona kungs, samierinies Jūsu meitas spēles laiks godīgi tika iedalīts Putniņai!
, 2010-08-30 21:57, pirms 14 gadiem
tā laikam arī ir!!!
, 2010-08-30 22:07, pirms 14 gadiem
Pilnībā piekrītu šim viedoklim, gluži manas domas.
, 2010-08-30 22:26, pirms 14 gadiem
iepriekš biju līdzīgās domās, bet norāvos mīnusiņus no lielajiem basketa ekspertiem... viens treneris ir savu pateicis, domāju, ka vēl daudzi treneri tā domā.....
, 2010-08-30 22:56, pirms 14 gadiem
Finierīte rakstīja: būtu jau labāk Janson paklusējis..
visi atradušies gudrīši;ja esam tiku;si,tad viss ir oki,nevis te mācam jaunu ābeci.
Kapēc paklusējis ?
Viņam ,kā jau katram ko mums ir tiesības izteikt savu viedoklis.. - piekam, ja viņš šajā ziņā ir profesionālis, tad būtu muļķīgi to neuzklausīt !

ļoti piekrītu Jansonam par Z.Eglīti, jo arī es biju ļoti izbrīnīta par to, ka šī talantīgā spēlētāja netiek uz laukuma, bet gan galvenais treneris ļauj visu spēli spēlēt meitenēm (kārkliņai, babkinai), kurām vidēji spēlēs ir ĻOTI ĻOTI daudz tiešām Stulbu kļūdu !
, 2010-08-30 22:57, pirms 14 gadiem
Uzskatu, ka Latvijā sievietēm NAV kārtīga un stabila saspēles vadītāja.. ceru, ka jaunajā paaudzē aug kāda īpaši talantīga.!
, 2010-08-31 00:32, pirms 14 gadiem
Young rakstīja: Uzskatu, ka Latvijā sievietēm NAV kārtīga un stabila saspēles vadītāja.. ceru, ka jaunajā paaudzē aug kāda īpaši talantīga.!
cik acis rāda līdz U16 mega zvaigznes pagaidām nav.... Iedot piespēli var daudzas, bet tādas, kas improvizētu, pārredzētu visu laukumu, nevis kombinācijas virzienu, vai iedot pirmo ātro piespēli... švaki varbut ir kāda, ko U treneri nevelk āra...
, 2010-08-31 08:56, pirms 14 gadiem
Young rakstīja: Kapēc paklusējis ?
Viņam ,kā jau katram ko mums ir tiesības izteikt savu viedoklis.. - piekam, ja viņš šajā ziņā ir profesionālis, tad būtu muļķīgi to neuzklausīt !

ļoti piekrītu Jansonam par Z.Eglīti, jo arī es biju ļoti izbrīnīta par to, ka šī talantīgā spēlētāja netiek uz laukuma, bet gan galvenais treneris ļauj visu spēli spēlēt meitenēm (kārkliņai, babkinai), kurām vidēji spēlēs ir ĻOTI ĻOTI daudz tiešām Stulbu kļūdu !
Jau iepriekš esmu teicis,ka bonusā neko nedod.Eglīte ir kļuvusi ļoti vāja gan uzbrukumā,gan aizsardzībā,viņai nav progresa.Pat Cēsīs laukumā netiek,pat pie zināma trenera.Rodas jautājums vai šādā veidā neiestājas regress nevis progress..Grieķu treneris ātri nosēdināja malā,jo labāk ar kļūdām,nekā pilnīgi nekā.Iespējams Eglītei vajadzētu pamainīt vidi,un pameklēt klubu ārzemēs,ja viņa turpinās spēlēt Lv,gads divi,un par viņu izlase vispār aizmirsīs.
, 2010-08-31 08:59, pirms 14 gadiem
ibumetins rakstīja: cik acis rāda līdz U16 mega zvaigznes pagaidām nav.... Iedot piespēli var daudzas, bet tādas, kas improvizētu, pārredzētu visu laukumu, nevis kombinācijas virzienu, vai iedot pirmo ātro piespēli... švaki varbut ir kāda, ko U treneri nevelk āra...
Šajā izlases modelī tieši Kārkliņa un Babkina bieži improvizē,jā ar kļūdām,kas nav labi,bet tomēr..nesanāk uzbrukums,pašas uzņemas vadību,un galvenais,ka vairāk vai mazāk,bet uzbrukumā viņas iemet..
, 2010-08-31 09:04, pirms 14 gadiem
ornel rakstīja: godīgs novērtējums par kvalifikācijas turnīru. Piekrītu, Spēle haotiska gan aizsardzībā, gan uzbrukumā; Nezinu kapēc lielās spēlētājas nerunāja ar treneri par problēmām, ko rada saspēles vadītājas vājais tehniskais sniegums. U-16 izlases spēlētājai nev pieļaujams 7 kļūdas spēlē, bet lielajā izlasē tā ir norma. Eglīte nespētu izdarīt 1/3 no Kristīnes snieguma kļūdās. Brīžiem izsaktījās, ka Kubliņai ir jāvērtē, kurai var dot bumbu, kurai ne, lai nepazaudētu. Skumji.
Jauki, ka profesionāļi izsaka objektīvus slēdzienus par ārzemju trenera darbu, neatceros, ka tik kritiski vērtētu savējos. Ir jau arī labums no Džordža, un ne viens vien. Viss kas notiek notiek uz labu. Jāgaida nākošais gads.
protams Ar Noviku, jo viņš mums ir kā 6 spēlētājs.
Pareizi jau saki,ka ar Eglīti kļūdu mazāk,bet...Ar Anetu bija vienkārši,atmet bumbu pati visu izkārtos,viņa bieži bija tā kas saspēles vadītajas funkcijas pildīja,šobrīd Anetes taču nav,un izlasei vajag saspēles vadītāju kas prot arī iemest,iziet cauri,atmest bumbu,un te atkal mīnuss Eglītei,viņa reti kad ko iemet,tāpēc šajā Džordža spēles stilā viņa neder...
, 2010-08-31 18:25, pirms 14 gadiem
DzigitsAndy rakstīja: Šajā izlases modelī tieši Kārkliņa un Babkina bieži improvizē,jā ar kļūdām,kas nav labi,bet tomēr..nesanāk uzbrukums,pašas uzņemas vadību,un galvenais,ka vairāk vai mazāk,bet uzbrukumā viņas iemet..
Kārkliņa improvizē? ātrajā varbut, bet ne kombines vidū. Ātrums viņai super, pustlais arī, lielais mīnus - nav perifērās redzes... diemžēl
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.