Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Lietuvieši turpina pārbaudes spēļu uzvaru gājienu

Lietuvieši turpina pārbaudes spēļu uzvaru gājienu
Jons Valančūns un Mants Kalnietis
Foto: AP/Scanpix

Gatavojoties Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, uzvaru pārbaudes mačā izcīnīja Lietuvas basketbolisti, kuri ar 81:68 pieveica Austrālijas valstsvienību. Jons Valančūns guva 19 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.

Pirmās ceturtdaļas ievadā lietuvieši guva astoņus punktus pēc kārtas un izvirzījās vadībā ar 16:6. Desmit punktu handikaps saglabājās līdz pirmā nogriežņa beigām, bet otrās ceturtdaļas sākumā Marjus Grigonis iemeta divus tālmetienus pēc kārtas un panāca 30:17.

Lai gan austrālieši atbildēja, Jons Mačulis un Mants Kalnietis no tālās distances turpināja audzēt Lietuvas izlases pārsvaru, kas sasniedza 14 punktu atzīmi. Aizsargs vēlreiz realizēja trīspunktu metienu, bet puslaika pēdējo minūti labāk aizvadīja pretinieki, kuri pārtraukumā devās ar mīnus deviņi - 32:41.

Pārtraukums par labu nāca lietuviešiem, kuri nesamazināja tempu, piespieda sāncenšus pārkāpt noteikumus un ieguva 16 punktu handikapu. Trīs minūtes līdz beigām Austrālijas izlase pietuvojās līdz desmit punktu atstatumam, bet cerības nodzēsa Kalnieša un Renalda Seibuta trejači.

Tādējādi Lietuvas izlase svinēja devīto uzvaru desmit pārbaudes spēlēs, ar 81:68 (21:11, 20:21, 21:14, 19:22) pieveicot Austrāliju. Jons Valančūns guva 19 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, Kalnietis pievienoja 16 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles, bet Seibutis guva 12 punktus.

Pirms divām dienām pagarinājumā ar viena punkta deficītu nācās atzīt Argentīnas pārākumu. Pārbaudes turnīra finālā lietuvieši tiksies ar Brazīliju, bet Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Eiropas vicečempioni atradīsies vienā grupā ar Argentīnu, Spāniju, Horvātiju, Nigēriju un arī Brazīliju.

Izmantotie resursi:
Krepšinio naujienos, NBA, LKL, krepšinio...


, 2016-07-30 23:00, pirms 8 gadiem
Nekorekts virsraksts, kā var turpināt uzvaras gājienu , ja iepriekšējā spēlē viņi zaudēja? Bet ,runājot par braļukām, tad pusfināls un medaļa šķiet visai reāla, ko arī novēlu . gan jau ka uz pirmajām 4 vietām ir 5 pretendenti Usa , Ltu , Esp, Fra un Srb
, 2016-07-30 23:23, pirms 8 gadiem
Domaju,ka soreiz par vietu finala cinisies serbi vs lietuviesi. Usa domaju,ka par 90%jau ir tur
, 2016-07-31 00:28, pirms 8 gadiem
Cerbers24 rakstīja: Domaju,ka soreiz par vietu finala cinisies serbi vs lietuviesi. Usa domaju,ka par 90%jau ir tur
USA..gan jau kā minimums ar 20 punktiem visiem pāries pāri. Ko stipram padarīsi,bet negribas ticēt ,ka nav neuzvarama. Par USA un LTU finālu
, 2016-07-31 00:37, pirms 8 gadiem
Un gribas piekrist pirma komentara autoram.kad sc autori reiz saks but profesionali??? Jums galigi negribas so portalu kvalitativu veidot?ta vieta mes liekam milzu rakstus par uzvardu tulkosanu. Parlasit rakstu ir tik gruti.ja taa ir,tad nemiet mani sava komanda un redzesiet;ka viss ir iespejams
, 2016-07-31 00:37, pirms 8 gadiem
Un gribas piekrist pirma komentara autoram.kad sc autori reiz saks but profesionali??? Jums galigi negribas so portalu kvalitativu veidot?ta vieta mes liekam milzu rakstus par uzvardu tulkosanu. Parlasit rakstu ir tik gruti.ja taa ir,tad nemiet mani sava komanda un redzesiet;ka viss ir iespejams
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.