Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Latvijas pretiniekiem turkiem var nākties iztikt bez Iljasovas

Andrejs Siliņš

Latvijas pretiniekiem turkiem var nākties iztikt bez Iljasovas
Ersans Iljasova
Foto: AFP / Scanpix

Latvijas basketbola valstsvienības pretiniecei un "EuroBasket 2017" mājiniecei Turcijai finālturnīrā varētu nākties iztikt bez spēka uzbrucēja Ersana Iljasovs, kurš nule kā noslēdzis sezonu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Atlantas "Hawks".

"Hawks" Austrumu konferences pirmajā kārtā atzina Vašingtonas "Wizards" pārākumu. Iljasova sešas sērijas spēlēs vidēji 15 minūšu laikā izcēlās vien ar četriem punktiem, taču regulārajā sezonā viņa pienesums komandām, ko pārstāvēja, bija ievērojami lielāks - vidēji 26 minūtēs 13,1 punkts un 5,9 atlēkušās bumbas. Pēc sērijas beigām Iljasova vietējiem medijiem atbildēja, ka nav pārliecināts par dalību Turcijas izlasē šogad paredzētajā Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Tas skaidrojams ne vien ar, iespējams, sakrājušos nogurumu, bet arī faktu, ka Iljasova šovasar kļūs par neierobežotu brīvo aģentu. Aizvadītajā sezonā Iljasova paspēja uzspēlēt pat trijās dažādās komandās - pagājušajā vasarā no "Magic" nonāca "Thunder", bet pēc pirmajām trim sezonas spēlēm tika aizmainīts uz "76ers", kas savukārt turku spēka uzbrucēju februāra beigās aizmainīja uz "Hawks".

Šovasar beidzas 2012. gadā noslēgtais piecu gadu un 40 miljonu dolāru līgums (NBA karjerā kopumā nopelnīti jau gandrīz 62 miljoni), līdz ar to Iljasovu gaida brīvās aģentūras process, kurā jāmēģina tikt pie jauna līguma ar kādu no klubiem.

29 gadus vecais (tiesa, pastāv ne līdz galam pierādīta teorija, ka Iljasova ir trīs gadus vecāks un patiesībā dzimis Uzbekistānā) Iljasova Turcijas izlasē spēlējis visos lielajos turnīros pēdējo gadu laikā - 2006. un 2010. gada Pasaules kausos, kā arī pēdējos piecos Eiropas čempionātu finālturnīros pēc kārtas (2007-2015). Pagājušajā vasarā Ilsajova nepalīdzēja Turcijai olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, un turki olimpiādei nekvalificējās.

Latvijai un Turcijai spēle Stambulā paredzēta 7. septembrī kā pēdējā D grupas spēle "Fenerbahce" arēnā.

     [+] [-]

, 2017-04-30 12:56, pirms 7 gadiem
Njemot veeraa ka Kanters Turcijaa ir persona non grata - tad Turki buus noteikti njemami....

     [+] [-]

, 2017-04-30 13:56, pirms 7 gadiem
Kāds zin kaut ko vairāk par to viņa vecumu?

     [+] [-]

, 2017-04-30 15:19, pirms 7 gadiem
Kanters esot slikti izteicies par šībrīža Turcijas vadību, pateica, kamēr viņi būs pie varas, viņš izlasē nestartēs. Iljasova, iespējams, arī tikai meklē atrunas. Mums tas tikai par labu. Šie divi tomēr ir top špīleri, kas izlasē noteikti spēlētu lielākas lomas nekā klubos.

     [+] [-]

, 2017-04-30 15:30, pirms 7 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Kanters esot slikti izteicies par šībrīža Turcijas vadību, pateica, kamēr viņi būs pie varas, viņš izlasē nestartēs. Iljasova, iespējams, arī tikai meklē atrunas. Mums tas tikai par labu. Šie divi tomēr ir top špīleri, kas izlasē noteikti spēlētu lielākas lomas nekā klubos.
Ja pasaka ka ir gatavs 1,000 reizes mirt prieksh Gulena, tad jau bishku vairaak nekaa ''slikti izteikties''!=)

     [+] [-]

, 2017-04-30 15:47, pirms 7 gadiem
Grizzly rakstīja: Kāds zin kaut ko vairāk par to viņa vecumu?
šeit ir angliski:
Hürriyet Daily News | Archive news detail

     [+] [-]

, 2017-04-30 16:01, pirms 7 gadiem
Vispār Ilyasova izskatās pēc uzbeka, pirmo reizi arī dzirdu tādu informāciju pēc viņa. To jau pats viņš zin vai viņš ir no Uzbekistānas un 3 gadus vecāks.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-30 16:19, pirms 7 gadiem
R800 rakstīja: Ja pasaka ka ir gatavs 1,000 reizes mirt prieksh Gulena, tad jau bishku vairaak nekaa ''slikti izteikties''!=)
Vēl jau bonusā Kantera ģimene esot ši brīža Turcijas ''karaļa'' piekritēji
Čalis tajā valstī tiešām nevienam vajdzīgs nav

  +1 [+] [-]

, 2017-04-30 18:03, pirms 7 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Kanters esot slikti izteicies par šībrīža Turcijas vadību, pateica, kamēr viņi būs pie varas, viņš izlasē nestartēs. Iljasova, iespējams, arī tikai meklē atrunas. Mums tas tikai par labu. Šie divi tomēr ir top špīleri, kas izlasē noteikti spēlētu lielākas lomas nekā klubos.
Principā pareizi, tikai ir "nedaudz sliktāk" - ja Kanters ierastos Turcijā, tad visticamāk tiktu kkur pakārts vārda tiešākajā nozīmē. Itkā jau Turcijā aizliegti nāvessodi (vismaz pagaidām), taču praksē tie tiek izmantoti ļoti bieži.

     [+] [-]

, 2017-05-01 18:31, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Vēl jau bonusā Kantera ģimene esot ši brīža Turcijas ''karaļa'' piekritēji
Čalis tajā valstī tiešām nevienam vajdzīgs nav
tas tad pavisam bēdīgs gadījums, ja ģimenes attiecības pajūk dēļ atšķirīgajiem uzskatiem.