Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Entonijs spēlēs Rio, lai "sajustu panākumu garšu"

Entonijs spēlēs Rio, lai "sajustu panākumu garšu"
Karmelo Entonijs 2012. gadā Londonā
Foto: AP/Scanpix

"New York Knicks" līderis Karmelo Entonijs (Carmelo Anthony) otrdien, 29. martā, sarunā ar žurnālistiem Dalasā izteicās, ka gaida iespēju izcīnīt uzvaras ASV izlases sastāvā.

2003. gada NCAA čempionam pēdējās divās sezonās biežāk nācies izjust zaudējuma rūgtumu. Šajā laikā “Knicks” basketbolisti izcīnījuši 47 uzvaras, taču 110 reizes atstājuši laukumu kā zaudētāji un nav spējuši pacīnīties par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

Entonijs nespēj ar to samierināties. “No spēlētāja morālā skatu punkta, ja pēdējos pāris gados esi piedzīvojis to, ko nācies piedzīvot man, tu vēlies sajust, kā ir gūt panākumus. Tu gribi gūt panākumus. Olimpiskās spēles tam ideāli atbilst, īpaši pēc šīs sezonas un savainojumiem. Manai pašsajūtai nāks par labu tur nokļūt un atkal sajust uzvaru garšu.”

Uzbrucējs NBA spēlē 13. sezonu. Pirmajās desmit sezonās līgā viņš 10 reizes palīdzēja “Denver Nuggets” un “New York Knicks” kvalificēties izslēgšanas spēlēm. Pēdējos trīs gados Ņujorkā tas nav izdevies.

Entonijs un Lebrons Džeimss vasarā var kļūt par pirmajiem spēlētājiem, kuri izcīnījuši trīs Olimpiskās zelta medaļas. Džeimss vēl nav paziņojis par spēlēšanu Rio, bet trešais iespējamais izcilnieks – saspēles vadītājs Kriss Pols (Chris Paul) – izteicies, ka šovasar valstsvienībā nespēlēs.

“Ja mēs to darītu kopā, man patiktu, ja viņš būtu kopā ar mums, īpaši pēdējā reizē,” par “Los Angeles Clippers” aizsargu teica Entonijs. “Ja viņš tā nejūtas, viņa ķermenis nav kārtībā un veselīgs, tad nav nepieciešamības (spēlēt).”

ASV basketbola federācijas (USA Basketball) prezidents Džerijs Kolandželo (Jerry Colangelo) teica, ka Pols viņam pastāstījis, ka nejūtas pārliecināts par atgriešanos, bet beigās nolēmis nebraukt. Kolandželo teica, ka izprot spēlētāja lēmumu.

“Viņš devis lielu pienesumu valstsvienībai. Manuprāt, viņš mums lieliski noderēja un domāju, ka viņam tas nāca par labu. Mēs esam pateicīgi par to. Tā tam jābūt situācijās, kad spēlētājs nonāk krustcelēs un pieņēm lēmumu – nav jāizdara spiediens un mēs cienām šo lēmumu.”

Par Pola nespēlēšanu otrdien ziņoja “Sports Illustrated”. Zināms, ka pleca un ceļgala savainojumu dēļ Rio nespēlēs arī “New Orleans Pelicans” līderis Entonijs Deiviss (Anthony Davis).

Izmantotie resursi:
Carmelo Anthony keen to play in Olympics to...


, 2016-03-30 14:17, pirms 8 gadiem
Nepareizi, tādiem nolūkiem labāk noorganizēt pārbaudes spēli pret Gibraltāru un izcīnīt drošu uzvaru ar 5 punktu pārsvaru! #WinningTheLatvianWay
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-03-30 14:42, pirms 8 gadiem
Finālā pakāsīs Latvijai. KP 48pts, 25reb, JT 30pts, 12a, 3blk
, 2016-03-30 14:45, pirms 8 gadiem
95% ka atteiksies no spēlēšanas jo jāatgūstas no sezonas laikā iekrātajām traumām..
, 2016-03-30 14:51, pirms 8 gadiem
Cp3 sajuta,ka viņš pat sastāvā var netikt un uzreiz izkāra balto karogu,lai jau lilardam tiek ir pelnījis.
, 2016-03-30 17:07, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: Cp3 sajuta,ka viņš pat sastāvā var netikt un uzreiz izkāra balto karogu,lai jau lilardam tiek ir pelnījis.
Cerams baigas īrvingu nepaņems...
, 2016-03-30 17:50, pirms 8 gadiem
Nu gan man ir raudiens uzreiz
, 2016-03-30 17:50, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: Cp3 sajuta,ka viņš pat sastāvā var netikt un uzreiz izkāra balto karogu,lai jau lilardam tiek ir pelnījis.
Tā tikai Rondo dara.

Ja gribētu spēlēt, tad spēlētu.
, 2016-03-30 18:16, pirms 8 gadiem
miskaste ne zvaigzne
, 2016-03-30 20:34, pirms 8 gadiem
Tīri teorētiski (tiešām teorētiski) - ja Latvija tiek uz Rio un tur parāda lielākos brīnumus šajā gadsimtā, tad fināls ar ASV spīd vai mēs tiktos jau pusfinālā?
, 2016-03-30 20:51, pirms 8 gadiem
Jā, jā..un ceturtā pagarinājuma pēdējā sekundē KP iemet no otra laukuma gala panākot 151:150 un Latvija uzvar
, 2016-04-01 15:12, pirms 8 gadiem
Ernijzz rakstīja: Finālā pakāsīs Latvijai. KP 48pts, 25reb, JT 30pts, 12a, 3blk
Izņirdzos
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.