Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

"Olympiacos" basketbolisti varētu nespēlēt Grieķijas izlasē trenera Pitino dēļ

Rolands Eliņš

"Olympiacos" basketbolisti varētu nespēlēt Grieķijas izlasē trenera Pitino dēļ
Riks Pitino. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Grieķijas basketbola kluba "Olympiacos" spēlētāji Giorgoss Printezis, Kostass Papanikolau un Antonis Koniaris nosūtījuši vēstuli Grieķijas basketbola federācijai par izlases galvenā trenera Rika Pitino strādāšanu arī grieķu klubā "Panathinaikos", kas ir "Olympiacos" sīvākais konkurents.

Slavenais ASV treneris Riks Pitino pagājušajā sezonā vadīja "Panathinaikos", piedaloties vairākās karstasinīgās spēlēs pret "Olympiacos", kas noveda pie tik lieliem "Olympiacos" protestiem, ka šī komanda šosezon spēlēs Grieķijas otrajā līgā. Pitino šoruden tika apstiprināts Grieķijas izlases galvenā trenera amatā, un sākotnēji tika domāts, ka tas nozīmē viņa neatgriešanos pie "Panathinaikos" stūres, taču notika pretējais, un Pitino turpinās vadīt arī šo komandu.

Par situāciju atklātu neapmierinātību pauduši "Olympiacos" grieķu spēlētāji, kas pretendē uz vietu Grieķijas izlasē. Printezis, Papanikolau un Koniaris nosūtījuši vēstuli Grieķijas Basketbola federācijai, norādot, ka iepriekš no Pitino saņēmuši mutiskus mājienus par to, ka viņš abus amatus neplāno apvienot. Tagad šie trīs spēlētāji norāda, ka nonākuši starp divām pretējām nometnēm un labprāt izvairītos no spēlēšanas Pitino vadībā. Lai arī vēstulē šie trīs spēlētāji atklātu boikotu izlasei nepiesaka, taču tiek sniegts šāds mājiens.

Jāpiemin, ka laikā, kad tika paziņots par Pitino palikšanu "Panathinaikos" klubā, arī Grieķijas federācijas pārstāvji publiski izplatīja ziņas, ka nav zinājuši par šiem trenera plāniem un saņēmusi solījumus, ka Pitino darbu ar nevienu Eiropas klubu šosezon neuzņemsies. Taču federācijas oficiālā pozīcija ir tāda, ka Pitino turpinās darbu ar izlasi un vadīs to olimpiskās atlases turnīrā.

Pitino pats izplatīja paziņojumu, atbildot uz "Olympiacos" spēlētāju vēstuli. Viņš norādīja, ka sarunas ar šiem spēlētājiem brīdī viņam vēl nebija darba piedāvājuma. Pitino arī uzsvēra, ka spēlēšanai izlasē nav nekāda sakara ar "Olympiacos" un "Panathinaikos" sāncensību, bet gan tas ir goda un cieņas jautājums.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/olympi...