Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Jaunzēlande un Dienvidkoreja tuvojas PK, Jordānijas amerikāni vēl nepielaiž spēlei

Rolands Eliņš

Jaunzēlande un Dienvidkoreja tuvojas PK, Jordānijas amerikāni vēl nepielaiž spēlei
Foto: FIBA

FIBA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā Āzijas zonā aizvadītas trīs spēles, kurās pie uzvarām tika Jaunzēlandes, Dienvidkorejas un nākamā PK mājinieces Ķīnas izlases.

Jaunzēlandes izlase savā laukumā šodien ar 95:69 droši pārspēja Jordāniju, izšķirošo pārsvaru lielā mērā nokārtojot jau pirmajā puslaikā, kad izvirzījās vadībā ar 51:30. Jaunzēlandes izlasē 18 punktus 19 minūtēs guva Toms Aberkrombs, bet 17 iemeta Džordans Ngatajs.

Jordānijas izlases rindās debitēt bija gatavs amerikānis Džastins Dentmons, kurš savulaik aizvadījis dažas spēles NBA „Raptors” un „Mavericks” sastāvā, taču pirms spēles izrādījās, ka viņa naturalizācijas procesā nav izpildīti visa FIBA noteiktie kritēriji, un viņš nevarēja doties laukumā. Jaunzēlandes mediji vēsta, ka Jordānijas izlases pārstāvji ķērušies pie darba, lai līdz nākamajai spēlei paspētu apmierināt FIBA prasības un Dentmons, kurš pirms četriem gadiem pārstāvēja Kauņas „Žalgiri”, varētu spēlēt izlasē.

Jaunzēlande līdz ar to nonākusi vienas uzvaras attālumā no kvalificēšanās PK finālturnīram. Soli tuvāk tam spērusi arī Dienvidkoreja, kas savā laukumā tika galā ar Libānu (84:71). Korejiešiem gan nesanāca īpaši veiksmīgs pirmais puslaiks, zaudējot ar 27:35, bet pēc tam izdevās uzņemt tempu uzbrukumā.

Graujošu uzvaru guva PK mājiniece Ķīna, Šanhajā ar 101:52 sagraujot Sīriju. Ķīna jau pirmajā ceturtdaļā izvirzījās vadībā ar 31:4, apliecinot abu komandu dažādos līmeņus. E grupā Ķīna gan saglabā pieticīgo ceturto vietu, taču kā mājiniece par savu vietu PK finālturnīrā, uz ko reālistiski tēmē arī Latvija Eiropas atlases zonā, var nesatraukties.
No Āzijas kvalifikācijas otrās kārtas finālturnīram kopumā kvalificēsies septiņas izlases, neskaitot Ķīnu. Ceļazīmi garantēs abu grupu trīs labākās izlases un labākā ceturtās vietas ieguvēja.

29. novembra spēles

KomandasRez.
Jaunzēlande- Jordānija95:69
Dienvidkoreja-Libāna84:71
Ķīna-Sīrija101:52

Āzijas kvalifikācijas zona, E grupa

V.IzlaseBilance
1.Jaunzēlande8-1
2.Dienvidkoreja7-2
3.Libāna6-3
4.Ķīna5-4
5.Jordānija5-4
6.Sīrija2-7

Āzijas kvalifikācijas zona, F grupa

V.IzlaseBilance
1.Austrālija7-1
2.Irāna6-2
3.Filipīnas5-3
4.Japāna4-4
5.Kazahstāna3-5
6.Katara2-6