Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Blūms dāvina 1000 eiro un aicina izlases spēlētājus uz akciju "Atceries par savējiem!"

Blūms dāvina 1000 eiro un aicina izlases spēlētājus uz akciju "Atceries par savējiem!"
Jānis Blūms, treneris Pēteris Višņēvics un Saldus sporta skolas meitenes

Latvijas vīriešu valstsvienības kapteinis Jānis Blūms pirms jaunās Latvijas čempionāta sezonas pasniedza čeku 1000 eiro vērtībā Saldus sporta skolas meiteņu basketbola komandai, uzsākot jaunu akciju "Atceries par savējiem!"

34 gadus vecais Blūms dzimis un audzis Saldū un pirms šīs sezonas pēc desmit gadu ilgām leģionāra gaitām nolēma atgriezties Latvijā, pievienojoties "VEF Rīga" komandai.

Pirmo oficiālo jaunās sezonas spēli rīdzinieki aizvadīja tieši Saldū, ar 84:70 pieveicot Liepājas komandu. Tomēr zīmīgs notikums risinājās jau pirms mača, kad Blūms savas dzimtās pilsētas Saldus meiteņu basketbola komandai pasniedza čeku par 1000 eiro, lai palīdzētu komandai startēt starptautiskā turnīrā.

"Aicinu visus valstsvienības basketbolistus, kas to var atļauties, atbalstīt savas dzimtās vietas vai sporta skolas. Runa nav par astronomiskām summām, bet jebkāda veida atbalstu savējiem - vai tas būtu finansiāli, ar inventāru vai kāda turnīra izmaksu nosegšanu," Latvijas izlases kapteinis stāsta par kopā ar Latvijas Basketbola Savienību (LBS) radīto akciju "Atceries par savējiem!"

Blūms Latvijas izlasē spēlē kopš 2002. gada un piedalījies sešos Eiropas čempionātu finālturnīros, bet pēdējos trijos bijis valstsvienības kapteinis. Klubu karjerā Jānis divas reizes izcīnījis Latvijas čempiontitulu ("Ventspils" sastāvā 2005, 2006), reizi kļuvis par Baltijas čempionu ("Lietuvos Rytas", 2007), Kazahstānas čempionu ("Astana", 2014) un Grieķijas kausa ieguvēju ("Panathinaikos", 2015), kā arī Spānijas vicečempionu ("Bailbao Basket", 2011).

2007. gadā ar "Rytas" Jānis spēlēja ULEB kausa finālā (zaudēts Madrides "Real"), ar "Bilbao Basket" divas reizes spēlēja ULEB kausa "Final Four" turnīrā (2009, 2010), bet 2012. gadā Eirolīgas ceturtdaļfinālā. Tur spēlēts arī 2015. gada pavasarī, pārstāvot "Panathinaikos".


, 2016-09-29 13:48, pirms 8 gadiem
malacis, Blūms, visu cieņu!
, 2016-09-29 14:06, pirms 8 gadiem
Blūms vienmēr bijis profesionālis sportā un lielisks cilvēks dzīvē! Super!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-29 17:39, pirms 8 gadiem
Piemērs!
, 2016-09-29 17:57, pirms 8 gadiem
Respekts sportistam!
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.