Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

No pieciem NBA vīriem paliek tikai divi: Serbija arī bez Teodosiča un Marjanoviča

Agris Suveizda

No pieciem NBA vīriem paliek tikai divi: Serbija arī bez Teodosiča un Marjanoviča
Milošs Teodosičs pret Polu Džordžu
Foto: AFP/Scanpix

Serbijas basketbola izlases galvenais treneris Aleksandars Džordževičs šovakar paziņos galīgo kandidātu sarakstu pirms Pasaules kausa atlases spēlēm pret Grieķiju un Igauniju, taču tajā nebūs Losandželosas "Clippers" spēlētāju Miloša Teodisiča un Bobana Marjanoviča, vēsta serbu portāls Novosti.

Pirms nedēļas Džordževičs nosauca 24 spēlētāju paplašināto kandidātu sarakstu, taču šo septiņu dienu laikā no tā dažādu iemeslu dēļ nācies svītrot piecus spēlētājus, tostarp trīs no Nacionālās basketbola asociācijas. Pirmais atkrita labāko sezonu karjerā aizvadījušais Denveras "Nuggets" centrs Nikola Jokičs, bet pēc Džordževiča sarunas ar "Clippers" ģenerālmenedžeri Lorensu Frenku trenerim kļuva skaidrs, ka klubs nelaidīs arī saspēles vadītāju Milošu Teodosiču un 221 centimetru garo torni Bobanu Marjanoviču.

Tādējādi no sākumā pieciem kandidātos iekļautajiem Nacionālās basketbola asociācijas spēlētājiem ierindā palikuši vairs tikai divi. Tā kā Sakramento "Kings" ģenerālmenedžeris ir pazīstamais serbs Vlade Divacs, nav liela pārsteiguma, ka atļauju spēlēt izlasē saņēma gan uzbrūkošais aizsargs Bogdans Boganovičs, gan spēka uzbrucējs Nemaņa Bjelica. Savukārt ceļgala traumu dēļ nebūs vēl divu spēlētāju. Izlasei nevarēs palīdzēt "Banvit" uzbrucējs Stefans Birčevičs un Ogņens Kuzmičs no Madrides "Real", serbiem tādējādi paliekot bez trim no pieciem centriem.

23 gadus vecais Jokičs regulārajā sezonā aizvadīja 73 spēles un vidēji sakrāja 18,5 punktus, 10,7 atlēkušās bumbas un 6,1 rezultatīvu piespēli. 31 gadu vecais Teodosičs debijas sezonā NBA aizvadīja vien 45 spēles, 36 sāka starta pieciniekā un vidēji 25,2 minūtēs nopelnīja 9,5 punktus un 4,6 rezultatīvas piespēles. Savukārt 30 gadus vecais Marjanovičs sezonas gaitā no Detroitas "Pistons" pārcēlās uz "Clippers" un sāka vienu no 39 spēlēm, vidēji tiekot pie 6,0 punktiem un 3,7 atlēkušajām bumbām.

Serbija kvalifikācijas otro posmu uzsāks ar četrām uzvarām un diviem zaudējumiem un 13. septembrī Hēraklejā viesosies pie Grieķijas, bet trīs dienas vēlāk Belgradā uzņems Igauniju. Paplašinātajā sarakstā šobrīd starp 19 spēlētājiem palikuši divi no NBA un seši no Eirolīgas.

L grupa

VKomandaUZ+/-
1.Vācija60+94
2.Grieķija60+81
3.Serbija42+65
4.Izraēla33-20
5.Gruzija24-35
6.Igaunija24-44

Serbijas izlase

PozīcijaSpēlētājsKlubs
AizsargiBogdans BogdanovičsKings (NBA)
Nemaņa NedovičsMilano (Itālija)
Dragans MilosavļevičsUnicaja (Spānija)
Stefans JovičsBayern (Vācija)
Vasilije MičičsAnadolu Efes (Turcija)
Stefans PenoAlba (Vācija)
Aleksa AvramovičsVarese (Itālija)
Ogņens DobričsCrvena Zvezda
Aleksa RadanovsCrvena Zvezda
UzbrucējiNemaņa BjelicaKings (NBA)
Nikola KaliničsFenerbahce (Turcija)
Vladimirs LučičsBayern (Vācija)
Stevans JelovacsBrose (Vācija)
Marko SimonovičsZenit (Krievija)
Dejans TodorovičsMurcia (Spānija)
Nikola JovanovičsTrento (Itālija)
Džordže GagičsPartizan
CentriMiroslavs RaduļicaJiangsu Dragons (Ķīna)
Nikola MilutinovsOlympiacos (Grieķija)

Izmantotie resursi:
http://www.novosti.rs/vesti/sport.295.html:746620-SRBIJA-BEZ-NBA-TANDEMA-Teodosic-i-Marjanovic-ne-igraju-u-septembru

     [+] [-]

, 2018-08-30 11:11, pirms 6 gadiem
Vienalga šī vīri ir ar raksturu