Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

"Fenerbahce" prezidents aizliedz basketbolistiem pārstāvēt Turcijas izlasi

Andrejs Siliņš

"Fenerbahce" prezidents aizliedz basketbolistiem pārstāvēt Turcijas izlasi
"Fenerbahce" centrs Semihs Erdens
Foto: AP/Scanpix

Eiropas otrā bagātākā basketbola kluba Stambulas "Fenerbahce Ulker" prezidents Azizs Jildirims laidis klajā oficiālu paziņojumu, kurā aizliedz sava kluba spēlētājiem pārstāvēt Turcijas valstsvienību Eiropas čempionātā, kas sāksies nākamās nedēļas izskaņā.

Palikusi tieši nedēļa līdz Eiropas čempionāta, un atjauninātā Turcijas izlase turpina gatavošanos finālturnīram. Komandai jau tāpat netrūkst problēmu, un tagad radusies vēl viena, pie tam ļoti nopietna. Proti, Stambulas "Fenerbahce Ulker" ilggadējais prezidents Azizs Jildirims paziņojis, ka neļaus sava kluba spēlētājiem piedalīties čempionātā. Tam par iemeslu kļuvušas Jildirima sliktās attiecības ar izlases galveno treneri Erginu Atamanu.

Turcijas izlasē šobrīd ir pieci spēlētāji, kurus saista līgumattiecības ar "Fenerbahce" uz jauno sezonu. Tie ir pieredzējušais amerikāņu aizsargs Bobijs Diksons, 20 gadus vecais uzbrūkošais aizsargs Kenans Sipahi, 25 gadus vecais aizsargs Melihs Mahmutoglu, spēka uzbrucējs Barišs Herseks un NBA pieredzi guvušais centrs Semihs Erdens. Visiem paredzēta nopietna loma Atamana vadītajā izlasē.

Pagaidām gan visi turpina darbu valstsvienībā, un situāciju starp abām konfliktējošajām pusēm mēģina atrisināt federācija. Tās prezidents Haruns Erdenajs paziņojis, ka Atamanam nāksies pēc čempionāta izvēlēties - turpināt darbu ar izlasi vai ar "Galatasaray" klubu, bet abus apvienot vairs nevarēs. Tādējādi varbūt Erdenajam izdosies uz laiku samierināt abus iekarsušos kungus un pierunāt Jildirimu šoreiz nesodīt basketbolistus par spēlēšanu izlasē.

Atamans šovasar parakstīja jaunu līgumu par "Galatasaray" komandas trenēšanu. Tas paredz darbu vēl uz divām sezonām un kopējo atalgojumu viena miljona eiro apmērā.

Turcija°i "EuroBasket 2015" grupu turnīrā būs jāmēro spēki ar Islandi, Itāliju, Spāniju, Serbiju un mājinieci Vāciju.

Izmantotie resursi:
MİLLİYET HABER - TÜRKİYE'NİN HABER SİTESİ

  +1 [+] [-]

, 2015-08-29 11:49, pirms 9 gadiem
Slimi, bet nu tā ir Turcija.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-29 11:59, pirms 9 gadiem
kas tur pa iemeslu šim visam kašķim?

  -1 [+] [-]

, 2015-08-29 12:10, pirms 9 gadiem
Divi tirliņi strīdās, bet ciest var visa valsts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-08-29 12:20, pirms 9 gadiem
ziemelcuuka rakstīja: kas tur pa iemeslu šim visam kašķim?
Viens ir Fenerbahce prezidents,otrs Galatasaray treneris..tev ar to nepuetiek?!

     [+] [-]

, 2015-08-29 12:30, pirms 9 gadiem
500k sezona, diezgan neslikti maksa Turcija treneriem. Bet nu protams kluba stradat ir svarigak. Izlase ir sirdslieta brivaja laika.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-29 13:04, pirms 9 gadiem
tas butu pzgc prikols ka tie 5 nebutu un dixons vienigais pg ahahah
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-08-29 20:49, pirms 9 gadiem
nedēļu pirms čempja pamodās..