Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Bērziņam savainojums, Bagatska izaicinājums – snieguma stabilizēšana

Bērziņam savainojums, Bagatska izaicinājums – snieguma stabilizēšana
Jānis Bērziņš
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Šodien uzvaru pārbaudes spēlē izcīnīja Latvijas basketbola izlase, kas izbraukumā noturēja pārsvaru pret Somijas valstsvienību – 85:81. Mūsējie demonstrēja viļņveidīgu sniegumu, un galvenais treneris Ainars Bagatskis norādīja, ka snieguma stabilizēšana būs starp galvenajiem izaicinājumiem. Tāpat jātiek skaidrībā, cik nopietna ir Jāņa Bērziņa trauma.

"Visi, kuri redzēja spēli televīzijā, savām acīm varēja pārliecināties par to, ko teicu iepriekšējās intervijās – spēlētāju maksimālu motivāciju un cīņassparu. Brīžiem pat pārmērīgu, ļaujot emocijām nepamatoti gūt virsroku pār basketbola gudrību," pēc uzvaras pār Somiju sacīja galvenais treneris Ainars Bagatskis.

"Spēles lielākajā daļā bija laba kvalitāte. Tiesneši ļāva vaļu atlētiskai spēka spēlei, somi aizsardzībā centās darboties agresīvi un mēs diezgan labi pieskaņojāmies, atrodot iespējas labiem uzbrukumiem un apturot pretiniekus aizsardzībā. Panācām pārsvaru, droši kontrolējām spēli, taču ar dažām nepamatotām darbībām uzbrukumā un paviršībām aizsardzībā, kā arī zaudējot cīņā pie groziem (visā spēlē 33-41) devām iespēju somiem pietuvoties un saasināt intrigu," turpināja Bagatskis.

"Neveiksmīgajām epizodēm trešās un ceturtās ceturtdaļas beigās bija arī pozitīvs efekts. Tikām pie iespējas parādīt raksturu, lai atgūtu iniciatīvu, un tas arī tika izdarīts. Salauzām sevi un pretiniekus, beigās izcīnot likumsakarīgu uzvaru. Šajos brīžos labi nospēlēja visi, tai skaitā debitants Artūrs Ausējs, gan trāpot divus tālmetienus, gan labi pastrādājot aizsardzībā. Taču spēles kvalitātes stabilizēšana būs viens no mūsu galvenajiem izaicinājumiem. Basketbola mačs ilgst 40 minūtes, nevis tikai 25."

"Diemžēl ir arī slikta ziņa – savainojuma dēļ no ierindas izgāja Jānis Bērziņš. Tas sašaurināja rotāciju un tātad ietekmēja šodienas spēles gaitu, bet par traumas nopietnību varēsim spriest tikai pirmdien. Tad arī lemsim, kādā sastāvā turpināsim darbu," atklāja Bagatskis.

Izmantotie resursi:
Bagatskis: Jānostabilizē spēle, jātiek...


, 2017-07-29 23:15, pirms 7 gadiem
Cerams, ka Berzinam viss bus kartiba.
, 2017-07-29 23:20, pirms 7 gadiem
Es ta iedomajos Bagatskis parasti spiez uz speli uz 3niekiem, bet kopa ar Porzingi tachu varetu ari novakt speletajus un uzspiest uz groza apaksu. Saja cempi tas gan izskatas, ka nebus iespejams, bet uz nakamo kopa ar Pasecniku. Gromovu varbut varetu par zveru uztrenet-notetovet, uzdzit niknumu
, 2017-07-29 23:22, pirms 7 gadiem
Gromovs stradatu uz atlekosajam.
, 2017-07-29 23:52, pirms 7 gadiem
Kur Video slēpjas Bērziņš?!
, 2017-07-29 23:52, pirms 7 gadiem
fantomas rakstīja: Es ta iedomajos Bagatskis parasti spiez uz speli uz 3niekiem, bet kopa ar Porzingi tachu varetu ari novakt speletajus un uzspiest uz groza apaksu. Saja cempi tas gan izskatas, ka nebus iespejams, bet uz nakamo kopa ar Pasecniku. Gromovu varbut varetu par zveru uztrenet-notetovet, uzdzit niknumu
Ziņģis tak tāpat ap trīni ganīsies
, 2017-07-30 08:00, pirms 7 gadiem
Galvenais pozitīvais šajā spēlē redzamais efekts bija ļoti ātrā (brīžiem pat reaktīvā) saspēle.
, 2017-07-30 09:38, pirms 7 gadiem
fantomas rakstīja: Es ta iedomajos Bagatskis parasti spiez uz speli uz 3niekiem, bet kopa ar Porzingi tachu varetu ari novakt speletajus un uzspiest uz groza apaksu. Saja cempi tas gan izskatas, ka nebus iespejams, bet uz nakamo kopa ar Pasecniku. Gromovu varbut varetu par zveru uztrenet-notetovet, uzdzit niknumu
Nevis Bagatskis piekopj trīspunktnieku taktiku, bet LV izlase mūžīgi bijuši spēlētāji kam ap trīnīti uzbrukt ir parocīgāk nekā spiesties uz apakšu. Ja spēlētāji visu sezonu met trīnīšus būtu dumji izlasē pēkšņi prasīt mest tik no apakšas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-07-30 11:29, pirms 7 gadiem
Turies Boni!!
, 2017-07-30 14:38, pirms 7 gadiem
Bērziņš ir no stikla, trauma pēc traumas.
, 2017-07-30 14:51, pirms 7 gadiem
fantomas rakstīja: Cerams, ka Berzinam viss bus kartiba.
Izskatījās, ka atkal celī trāpīja.
, 2017-07-30 17:02, pirms 7 gadiem
Eh, Boni... Tev vakar tīri labi spēle gāja. Turies!
Gintare Petronīte: 158 spēles Lietuvas valstsvienībā. Foto: FIBA
1

Lietuvas leģenda Petronīte paziņo par karjeras beigām

Gintare Petronīte nedēļas vidū Turcijā aizvadīja pēdējo spēli karjerā. Viena no visu laiku labākajām Lietuvas basketbolistēm nolēma beigt spēlētājas gaitas, ceturtdien, 21. martā, vēstīja kaimiņvalsts mediji.
Rihards Lomažs, Rodions Kurucs un Kristers Zoriks 2024. gada 25. februārī. Foto: Mārtiņš Goldbergs
29

Entonijs ielozē Rīgas turnīra uzvarētāju pret Vāciju, Franciju un Japānu

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā. Rīgas kvalifikācijas turnīra uzvarētāja tika ielozēta B grupā pret Vāciju, Franciju un Japānu. Vīriešu turnīrs notiks no 27. jūlija līdz 10. augustam.
Beļģijas saspēles vadītāja Žulī Alemāna. Foto: EuroBasket Women

Eiropas čempione Beļģija nonāk Parīzes "nāves grupā" sievietēm

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā sievietēm. Tokijas spēļu čempione ASV tika ielozēta C grupā pret vicečempioni Japānu, Eiropas čempioni Beļģiju un strauji progresējošo Vāciju.