Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Trīs scenāriji, kā U18 izlase var iekļūt ceturtdaļfinālā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Trīs scenāriji, kā U18 izlase var iekļūt ceturtdaļfinālā
Rihards Lomažs spēlē pret Lietuvu 130 sekundēs iemeta četrus tālmetienus
Foto: www.fibaeurope.com

Latvijas U18 vīriešu basketbola izlase Eiropas čempionāta E grupas kopvērtējumā finišēs trešajā, ceturtajā vai piektajā vietā. Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā un turpinātu cīņu par medaļām, derēs trīs dažādi scenāriji.

E grupas kopvērtējums

#KomandaU-ZAttiecība
1Horvātija4-0361:281
2Itālija4-0282:249
3Latvija2-2277:308
4Lietuva1-3278:303
5Francija1-3272:259
6Polija0-4254:324

Horvātijas un Itālijas juniori ir nodrošinājuši pirmās divas vietas un savstarpējā cīņā noskaidros E grupas uzvarētājus. Par atlikušajām divām ceļazīmēm teorētiski cīnās četras komandas, taču Polijas izredzes līdzinās zinātniskajai fantastikai. Lai tiktu tālāk, “Baltā ērgļa” zemes pārstāvjiem jāsagaida Francijas zaudējums Latvijai un pašiem ar 70 (!) punktu pārsvaru jāpieveic lietuviešus. Tātad, paliek trīs reāli pretendenti.

Pirmais scenārijs: Latvija uzvar Franciju

Uzvara pār "Piecstūra" komandu Arņa Vecvagara puišiem nodrošinās bilanci 3-2 un trešo vietu E grupā. Galvenais ieguvums – ceturtdaļfinālā nebūs jāspēlē pret F grupas uzvarētājiem, tiesa, par to domāt ir pāragri. Vispirms jāmēģina pieveikt francūžus.

Otrais scenārijs: zaudējums ar 1-2 punktu starpību

Cīņā pret francūžiem var noderēt pirmdien izcīnītā uzvara pār Lietuvu. Trīs izlašu savstarpējās spēlēs komandas pagaidām sarindojas sekojoši:

Latvija, 1-0, +2
Lietuva, 1-1, +1
Francija 0-1, -3

Minētā attiecība teorētiski ļauj Latvijai zaudēt Francijai ar 1-2 punktu starpību. Ar piebildi, ka lietuvieši pēdējā cīņā pārspēs poļus. Tādā gadījumā latvieši, francūži un lietuvieši finišēs ar bilanci 2-3, bet savstarpējo cīņu iznākums būs baltiešu labā.

Apskatītajā situācijā zaudējums ar divu punktu starpību automātiski nostums Latviju uz ceturto vietu E grupā, kamēr lietuvieši pakāpsies uz trešo pozīciju. Turpretī zaudējums ar -1 ļaus saglabāt trešo vietu, jo Lietuvu izdevies pieveikt savstarpējā spēlē.

Trešais scenārijs: Lietuva zaudē Polijai

Latvija kvalificēsies ceturtdaļfinālam arī gadījumā, ja lietuvieši atzīs poļu pārākumu. Tādā gadījumā nebūs nozīmes, ar kādu starpību tiks zaudēts Francijai. Būtiska nianse – lietuviešu un poļu tikšanās notiks pēc Latvijas un Francijas spēles, tādējādi ieteicams nepaļauties uz pēdējās cīņas iznākumu.

Francijai der divi varianti.
1) Uzvara ar 1-2 punktu pārsvaru, pēc tam sagaidot lietuviešu zaudējumu poļiem.
2) Uzvara ar trīs punktu pārsvaru, lai savstarpējās cīņās aizsprauktos garām latviešiem. Ideālais variants – panākums ar plus pieci un trešā vieta rokā.

Lietuvai, lai izcīnītu vismaz ceturto vietu, pietiks ar uzvaru pār Poliju.

  +1 [+] [-]

, 2014-07-29 23:30, pirms 10 gadiem
Nav ko zīlēt, jāpaņem sava spēle.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-29 23:36, pirms 10 gadiem
1. Laikam, zaudējot ar -1 arī būsim 3.vietā grupā.
2. Lūk kur noderētu Lomaiža garam aizmestie sodiņi vakar 3 sek. līdz beigām. Būtu mums +4, leišiem -1, un rīt mums derētu pat zaudējums ar -5.
Slēpts komentārs: elanss
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-30 09:53, pirms 10 gadiem
elanss rakstīja: nav reali francus vineet.tada fizuha viniem.poliem nereali pari parbrauca
Esi redzējis kādu no viņu spēlēm Turcijā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja