Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 izlasei divas uzvaras un solis no iekļūšanas Eiropas kausā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 izlasei divas uzvaras un solis no iekļūšanas Eiropas kausā
Kārlis Lasmanis ar komandas biedriem
Foto: FIBA

Francijas pilsētā Puatjē sācies Eiropas kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas izlase, kas ir pašreizējā Eiropas kausa čempione, sāka turnīru ar divām uzvarām pār Melnkalni un Turciju, nonākot uzvaras attālumā no iekļūšanas Eiropas kausa izcīņā.

Latvijas 3x3 basketbola izlase Francijā bija gatava uzsākt ceļu, lai aizstāvētu pērn izcīnīto Eiropas kausa čempiontitulu. Kvalifikācijas turnīra grupā latviešiem šodien bija jāsacenšas ar Melnkalnes un Turcijas izlasēm. Mačā pret Melnkalni izdevās izraut uzvaru vien pagarinājumā ar 20:19. Tikmēr Turcija smagnējā un nogurdinošā mačā piekāpās Melnkalnei ar 15:12. Jāpiezīmē, ka no grupas ceturtdaļfinālā iekļuva divas labākās grupas komandas.

Spēli ar rezultatīvu uzbrukumu sāka turki, bet Kārlis Lasmanis uzreiz ātri realizēja tālmetienu. Pēc tam Lasmanis realizēja vēl divus uzbrukumus, panākot 4:1 Latvijas labā. Turki atbildēja ar precīzu tālmetienu, kā arī uzlauza latviešu aizsardzību un guva vieglu punktu groza apakšā (4:4). Latviju pēc neprecīza Lasmaņa tālmetienu vadībā atkal izvirzīja Agnis Čavars, kurš labi pacīnījās groza apakšā. Latvijas izlasei bija lielas problēmas ar aizsardzību pēc pretinieku liktajiem aizsegiem. Kamēr nopietni nestrādāja galvenais ierocis, tālmetiens, tikmēr Latvijas izlasei neradās iespēja atrauties.

Sākoties ceturtajai minūtei Nauris Miezis atzīmējās ar precīzu metienu no distances (7:5). Turki daudz pārkāpa noteikumus, kas spēles otrajā pusē varēja dot lielas priekšrocības. Miezis ne vienmēr pie pirmās iespējas centās mest no distances, bet vairākkārt saraustīja pretinieku aizsardzību. Bumba brīžiem spītīgi nekrita grozā, bet arī turkiem ar uzbrukumu realizāciju viegli neklājās. Pēc piecām spēlētām minūtēm rezultāts bija 8:7 Latvijas labā.

Īsi pēc tam Miezis realizēja tālmetienu, bet pēc tam Edgars Krūmiņš pārkāpa noteikumus uz tālmetiena atzīmes, dodot pretiniekam iespēju mest divus soda metienus. Viens bija precīzs, bet pēc otra turki tika pie atlēkušās bumbas. Krūmiņš reabilitējās jau nākamajā uzbrukumā, trāpot no distances (12:8). Turkiem izdevās sadeldēt deficītu uz pusi, bet tad viens no spēlētājiem nopelnīja nesportisko piezīmi. Lasmanis realizēja vienu no diviem soda metieniem, bet pēc tam sekojošajā uzbrukumā aizmeta garām vairākus metienus, pats savāca atlēkušās bumbas līdz atkal varēja stāties uz soda metiena atzīmes, palielinot pārsvaru līdz četriem punktiem (14:10).

Agnis Čavars turpinājumā noslēdza uzbrukumu pēc lieliskas piespēles un efektīgi bloķēja pretinieka metienu. Pēc tam viņš atdeva ļoti skaistu piespēli Lasmanim, rezultāta starpībai pieaugot līdz septiņiem punktiem (17:10). Pēdējās divās minūtēs turkiem neradās iespēja atspēlēties, Latvijas izlasei izcīnot pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 17:11.

Līdz ar to Latvijas 3x3 basketbola izlase iekļuva kvalifikācijas turnīra ceturtdaļfinālā, kurā rītvakar tiksies ar D grupas otro labāko komandu Izraēlu, kas zaudēja Francijai, bet izšķirošajā mačā apspēlēja itāļus.. Spēles sākums paredzēts plkst. 22:00 pēc Latvijas laika. Visas ceturtdaļfināla spēļu uzvarētājas, nemaz nenoskaidrojot turnīra labāko komandu, kvalificēsies Eiropas kausa izcīņai, kas no 14. - 16. septembrim risināsies Bukarestē. Visas spēles vērojamas FIBA 3x3 YouTube kanālā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja