Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

U20 basketbolistiem zaudējums Lietuvā

U20 basketbolistiem zaudējums Lietuvā
Rihards Lomažs
Foto: fibaeurope.com

Latvijas U20 valstsvienība galvenā trenera Arņa Vecvagara vadībā trešdien Druskininkos pārbaudes spēlē, gatavojoties Eiropas čempionātam, ar rezultātu 63:69 piekāpās Lietuvas vienaudžiem.

U20 izlase gatavošanās cikla pirmajā pārbaudes spēlē pirmdien Arēnā Rīga sakāva Igauniju (73:48), taču vakar devās uz Lietuvu, kur šodien un rīt aizvada divas cīņas ar vietējo vienaudžu izlasi. Lai gan latvieši sāka spēli labāk, otrajā ceturtdaļā mājinieki pārņēma vadību un puslaikā latviešiem mīnus četri (34:38).

Pēc līdzīgas trešās ceturtdaļas latvieši nedaudz pietuvojās (51:53), bet noslēdzošo ceturksni lietuvieši sāka ar izrāvienu 10:2, panākot desmit punktu pārsvaru (63:53) brīdī, kad jāspēlē vēl bija septiņas minūtes. Lai gan izdevās atkal pietuvoties, lietuvieši uzvaru nosargāja, un Latvijai pirmais zaudējums pārbaudes cīņās - 63:69.

Rezultatīvākais ar 14 gūtajiem punktiem mūsu komandā bija "Ventspils" aizsargs Rihards Lomažs, kuram arī sešas rezultatīvas piespēles un četras atlēkušās bumbas. 12 punktus pievienoja Verners Kohs, bet Klāva Čavara rēķinā deviņi punkti, piecas bumbas, divas piespēles, divi bloķēti metieni un četras izprovocētas piezīmes.

Abas komandas atkārtoti tiksies rītdien turpat Druskininkos.

Līdz Eiropas čempionātam, kas sāksies 16. jūlijā, paredzētas vēl divas pārbaudes spēles: 5. jūlijā Madonā pret Gruziju, bet 9. jūlijā pret čempionāta rīkotāju Somiju.

Ar U20 izlases kandidātiem un spēļu grafiku var iepazīties šeit:
Vīriešu U20 izlase


Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.