Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lietuva ar +30 sagrauj Jaunzēlandi

Andrejs Siliņš

Lietuva ar +30 sagrauj Jaunzēlandi
Mindaugs Kuzminsks
Foto: AFP/Scanpix

Lietuvas basketbola izlase, gatavojoties Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, trešdien Klaipēdā ar rezultātu 88:58 pārbaudes spēlē sakāva Jaunzēlandes basketbolistus.

Jaunzēlandieši pēc turnīra Ķīnā devās uz Latviju, kur spēlēja pret latviešiem un irāniešiem, bet šodien jau Klaipēdā spēlēja pret Eiropas vicečempioni Lietuvu. Mājinieki, kas spēlēja bez vairākiem vadošajiem spēlētājiem (Valančūns, Motejūns. Kalnietis, Seibutis un citi), jau no pirmajām minūtēm demonstrēja pārliecinošu sniegumu, laikus ieliekot drošus pamatus uzvarai. Spēles beigu rezultāts - 88:58.

Aizsargs Mindaugs Girdžūns, kam tiek prognozēta otrā saspēles vadītāja loma aiz Kalnieša, guva 16 punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas. 16 punkti arī Edgaram Ulanovam, 12 pievienoja Mindaugs Kuzminsks, bet par vienu mazāk Mariusa Grigoņa kontā. Deviņi punkti un 12 bumbas zem groziem Antanam Kavaļauskam.

Jaunzēlande spēlēja bez sava līdera Korija Vebstera, kurš spēlē pret Latviju Rīgā guva savainojumu. Rezultatīvākais bija viņa jaunākais brālis Tajs, kurš guva 16 punktus un atdeva četras piespēles. 14 punkti Tomam Aberkrombijam.

Šī bija pirmā Lietuvas pārbaudes spēle, bet 1. jūlijā turpat Klaipēdā tiksies ar Tunisiju. Vēl sagatavošanās posmā lietuvieši spēlēs pret Venecuēlu, Nīderlandi, Baltkrieviju, Spāniju, Austrāliju, Argentīnu.

Rio olimpisko spēļu turnīru Lietuva uzsāks B grupā, tiekoties ar Argentīnu, Spāniju, Brazīliju, Nigēriju un viena kvalifikācijas turnīra uzvarētāju.

     [+] [-]

, 2016-06-29 22:34, pirms 8 gadiem
Dejo tik bailigu haku, bet zaude baltieshiem ar lieliem minusiem