Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Japāna: sapnis par pusfinālu, īstie mērķi uz Tokiju

Japāna: sapnis par pusfinālu, īstie mērķi uz Tokiju
Japānas izlases veterāni Džodži Takeuči un Juta Tabuse
Foto: FIBA Asia

Jau šajā nedēļas nogalē Latvijas basketbola valstsvienība dosies uz Belgradu, kur pirmdien uzsāks olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru. Šajā stāstā vairāk par mūsu pirmo pretinieci Japānu, pret ko Latvijas izlase nekad iepriekš spēlējusi nav.

Basketbols Japānā

“Ja kāds zina jebkādu informāciju par Japānas izlasi, lūdzu, dodiet, noderēs,” aptuveni šādus vārdus 6. jūnija preses konferencē pus-pa-jokam sacīja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis. Visi mazi, visi ātri, visi met trīspunktniekus – aptuveni šāds ir stereotips par Japānas izlasi. Lai arī bez izteiktiem torņiem, kandidātu lokā šogad bija pieci divmetrinieki, bet uz Belgradu brauks četri no tiem. Salīdzinājumam – pagājušā gada Āzijas čempionātā komandā bija tikai divi vīri, kas izstiepušies līdz diviem metriem.

Japānas izlase savas spožākās dienas piedzīvoja pagājušā gadsimta sešdesmitajos un septiņdesmitajos, kad arī pēdējoreiz (1976) spēlēts olimpiskajās spēlēs, bet dažāda kaluma medaļas Āzijas čempionātā izcīnīja līdz pat 1997. gadam. Pasaules čempionātos spēlēts četrkārt, bet pēdējā no tām 2006. gadā Japāna tika pie vietas turnīrā, jo organizēja to. Pēdējos desmit gadus japāņi grozījušies Āzijas čempionāta pirmajā astoņniekā, taču vairāk tā otrā pusē, tāpēc pagājušā gada rudenī sasniegtais pirmais četrinieks bija labākais rezultāts kopš 1997. gadā izcīnītā sudraba.

Un nevarētu teikt, ka ienākusi jauna talantīga paaudze, gluži otrādi – visi spēlētāji ir savos labākajos brieduma gados un ilgāku laiku jau spēlējuši kopā. Tai pašā laikā jauna paaudze pamazām aug un jau Belgradā komandas līdera lomu gatavojas uzņemties 21 gadu vecais Juta Vatanabe.

Vieta FIBA Pasaules rangā

VIzlasePunkti
1.ASV1000.0
2.Spānija715.0
3.Lietuva457.0
...
35.Latvija26.0
42.Čehija18.0
......
48.Taivāna13.8
48.Japāna13.8
50.Katara12.3
51.Bulgārija12.0

Japānas 48. vieta ir zemākā starp visu 2016. gada olimpisko kvalifikācijas turnīru dalībniecēm. 2008. un 2012. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīros Āzijas komandu bilance bija 0-8.

Japānas izlase Āzijas čempionātā 2015. gada rudenī.

Dalība olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātos

GadsTurnīrsVietaBilance
1936Olimpiskās spēles9.2-1
1956Olimpiskās spēles10.3-4
1960Olimpiskās spēles15.1-8
1963Pasaules čempionāts13.1-7
1964Olimpiskās spēles10.4-5
1967Pasaules čempionāts11.2-6
1972Olimpiskās spēles14.2-7
1976Olimpiskās spēles11.1-6
1998Pasaules čempionāts14.1-4
2006Pasaules čempionāts20.1-4

Spožākie sasniegumi

GadsTurnīrsVietaBilance
1960Āzijas čempionātsBronza5-4
1965Āzijas čempionātsZelts8-1
1967Āzijas čempionātsBronza7-2
1969Āzijas čempionātsSudrabs7-1
1971Āzijas čempionātsZelts8-0
1975Āzijas čempionātsSudrabs7-1
1977Āzijas čempionātsBronza7-2
1979Āzijas čempionātsSudrabs7-1
1981Āzijas čempionātsBronza5-2
1983Āzijas čempionātsSudrabs5-2
1987Āzijas čempionātsBronza6-2
1991Āzijas čempionātsBronza5-3
1995Āzijas čempionātsBronza7-2
1997Āzijas čempionātsSudrabs4-3

Ja runājam par klubu basketbolu Japānā, tas piedzīvo krasas pārmaiņas. Ilgus (ja konkrēti, tad desmit) gadus par vadošo līgu tika uzskatīta “bj league” (bj - Basketball Japan), kurā 22 komandas bija sadalītas Austrumu un Rietumu konferencēs. Pēdējos trīs gadus paralēli eksistējusi Nacionālā līga, kam līmeni zemāk ir arī Attīstības līga. Amerikāņu viesspēlētāji vairāk vairot nopelnīt Nacionālajā līgā, un tas arī saprotams, jo tajā klubus uztur dažādi uzņēmumi, nevis pašvaldības, kā tas mēdz būt “bj league”. FIBA esošo situāciju ar divām vienlīdzīgām līgām uzskatīja par nepareizu un 2014. gada novembrī diskvalificēja Japānas Basketbola Asociāciju (JBA). Nepilnu gadu vēlāk diskvalifikācija tika atcelta, kad JBA panāca vienošanos – sākot ar 2016./2017. gada sezonu, tātad nākamo, abas līgas būs apvienotas zem nosaukuma “B.League” un tajā būs trīs divīzijas, kas sadalītas pēc spēka. Diskvalifikācija gan nenozīmē, ka abas līgas neeksistēja aizvadītajā sezonā: vienā ceturto reizi par čempioni kļuva “Golden Kings”, otrā - otro reizi triumfēja “Brave Thunders”. Ja nu kādam tas kaut ko izsaka.

Kopumā Japānā oficiāli reģistrēto basketbolistu skaits ir 636 987, taču populārāks par profesionālo basketbolu ir vidusskolās spēlētais. “Ziemas kausa turnīrā televīzija pārraidīja aptuveni simt spēļu, bet klātienē lielākais apmeklējums bija 7000 skatītāju. Abās mūsu profesionālajās līgās ir labi, ja uz spēli atnāk 2000 cilvēku,” šī raksta autoram pastāstīja japāņu basketbola apskatnieks Aoki Takaši.

Zvaigznes

Šobrīd lielākās japāņu cerības tiek saistītas ar 21 gadu veco Džordža Vašingtona universitātes studentu Jutu Vatanabi. 203 centimetrus garais uzbrucējs laikus devās uz ASV un 2014. gadā, pabeidzot vidusskolu, ESPN vērtējumā bija pat 77. talantīgākais basketbolists-vidusskolu absolvents visā ASV, kas ļāva kļūt par pirmo Japānā dzimušo basketbolistu, kam piešķirta sporta stipendija NCAA 1. divīzijā. Pirmajās divās sezonās koledžā ārējā līnijā spēlējošais Vatanabe vidēji guvis ap astoņiem punktiem un izcīnījis ap četrām bumbām, kā arī atdevis vienu rezultatīvu piespēli. Drīz Vatanabe vairs nebūs vienīgais tik priviliģētais japānis NCAA – 18 gadus vecais Rui Hačimura šovasar pabeidza vidusskolu dzimtenē, taču jau iepriekš ESPN bija nodēvējis 203 centimetrus garo spēlētāju par vienu no pieciem labākajiem ārpus ASV spēlējošajiem vidusskolniekiem. Tas piesaistīja daudzu pirmās divīzijas skolu uzmanību un no jaunās sezonas Hačimura saņems sporta stipendiju Gonzagas universitātē. Tiesa, dalība pieaugušo izlasē uzbrucējam ies secen, jo pirms studentu gaitu uzsākšanas jātiek galā ar akadēmiskajiem jautājumiem, piemēram, labāk jāapgūst angļu valoda, kas pagaidām sagādājot problēmas.

Dž.Vašingtona universitātes rindās 203 centimetrus garais Juta Vatanabe spēlē otrā numura pozīcijā.

Līdz NBA pagaidām tikuši divi spēlētāji ar Japānas pierakstu. Dž.R.Hendersons 1976. gada rudenī piedzima Kalifornijā, taču 2007. gadā pieņēma Japānas pilsonību un kļuva par Dž.R.Sakarugi. Vēl pagājušās tūkstošgades izskaņā Sakarugi kā amerikānis paspēja uzspēlēt vienu sezonu NBA, bet vēlāk tajā vairs neatgriezās. Lai gan joprojām 39 gadu vecumā Sakarugi turpina profesionāļa gaitas Japānā, uz izlasi viņš vairs netiek aicināts. Savukārt vecums nav šķērslis citam spēlētājam ar NBA pierakstu – tas ir Juta Tabuse, kam oktobrī apritēs 36. 175 centimetrus garais aizsargs 2004. gadā piepildīja savu sapni un piedalījās četros mačos Fīniksas “Suns” kreklā.

Jutas Tabuses debija NBA

Par to, vai Tabuse NBA nonāca tiešām savas meistarības un dotumu dēļ vai arī kādu citu iemeslu dēļ, var diskutēt, tomēr spēlēšana Maika D’Antoni vadībā un aiz Stīva Neša muguras lielā mērā saskan ar to, kādu basketbolu demonstrējusi arī Japānas izlase kopš Tabuse ir tās galvenais saspēles vadītājs. Ne jau nu gluži septiņu sekunžu uzbrukumi, taču elementi no tā ātras pārejas basketbolā gan. Pēdējās astoņas sezonas Tabuse nobāzējies dzimtenē, bet arvien ir pirmais izlases saspēles vadītājs.

NBA tuvumā bijuši vēl vairāki japāņi, spēlējot vasaras līgās vai D-līgā. Piemēram, pavisam nesen, 2014./2015. gadā D-līgā Teksasas komandas sastāvā spēlēja tikai 167 (!!!) centimetrus garais Juki Togaši, taču 22 gadus vecais aizsargs šogad nav izlases rīcībā. No vietējā čempionātā spēlējošajiem par izlases līderi izveidojies uzbrūkošais aizsargs Makoto Hiedžima. 26 gadus vecais un 190 centimetrus garais spēlētājs pagājušā gada Āzijas čempionātā vidēji spēlē izcēlās ar 15,9 punktiem, 3,2 piespēlēm, 2,8 atlēkušajām bumbām un 1,8 pārtvertām bumbām.

Video: Juki Togaši Top10 momenti NBA Attīstības līgā

Japānas basketbolistu Top5

SpēlētājsPozīcijaAugumsDz.gadsKlubs
Juta TabuseSaspēles vadītājs175 cm1980Brex
Juta VatanabeVieglais uzbrucējs203 cm1994Dž.Vašingtona universitāte (NCAA)
Makoto HiedžimaUzbrūkošais aizsargs190 cm1990Sea Horses
Džodži Takeuči*Spēka uzbrucējs206 cm1985Sunrockers
Kosuke KanamaruUzbrūkošais aizsargs193 cm1989Sea Horses

* - izlasē ir arī Džodži dvīņu brālis Kosuke.

Kurš ir Japānā vislabāk zināmais latviešu basketbolists?
Žurnālists Aoki Takaši atzīst, ka japāņu līdzjutēji par latviešiem droši vien zina tikpat daudz, cik latvieši par japāņiem: “Pieļauju, ka vairāk nekā 90% līdzjutēju nezina par Latvijas valstsvienību neko. NBA fani zina Kristapu Porziņģi. Es personīgi esmu viens no tikai dažiem japāņiem, kas redzējuši Latvijas spēles Eiropas čempionātu finālturnīros.”

Izlases gatavošanās

Gatavošanos Belgradai japāņi sāka 8. jūnijā ar četru dienu nometni Ajinomoto nacionālajā treniņcentrā, kur basketbolistiem nodrošināti visi nepieciešamie apstākļi. Vairākiem spēlētājiem tikai nesen bija beigusies sezona klubos, taču jau nepilnu nedēļu vēlāk komanda devās uz turnīru Ķīnā. Tur ar vienu uzvaru pār Ķīnas otro izlasi un četriem zaudējumiem pret Jaunzēlandi, amerikāņu studentiem un divreiz pret Baltkrieviju palika pēdējā astotajā vietā. Izlases galvenais treneris Kendži Hasegava galējo sastāvu Belgradai nosauca neilgi pēc turnīra Ķīnā.

“Turnīra gaitā sniegums uzlabojās. Pēdējā spēlē Baltkrievijai ļāvām iemest tikai 69 punktus. Komanda kļuva labāka, taču nespējām realizēt savus metienus,” turnīru Ķīnā atceras Hasegava, kuram tieši šī bija viena no galvenajām iespējām pārbaudīt savus kandidātus spēles apstākļos. “Vēlētos kaut mums būtu bijis garāks treniņprocess. Tomēr tāds ir nacionālās izlases liktenis – cīnīties pie jebkādiem apstākļiem. Nav svarīgi, cik noraizējies es būtu par mūsu situāciju, jo tas to labāku nepadarīs.” Situāciju sarežģītāku padarīja arī Kosukes Kanamaru gūtais savainojums, kas liegs dalību izlasē.

Tam sekoja laicīga ierašanās Eiropā, lai aklimatizētos un vēl aizvadītu pēdējo pārbaudes spēli. Tā notika 28. jūnijā Ruānā pret vietējo Francijas izlasi, piedzīvojot zaudējumu ar 17 punktu starpību. “Mēs gribētu izmantot savu metienu no distances, bet arī pretinieki to ļoti labi zina. Vairumā pārbaudes spēļu nespējam līdzvērtīgi cīnīties par bumbām, un pretinieki to izmantoja,” pārbaudes spēļu problēmas iezīmēja treneris. “Man jāizveido komanda, kas spēlēs ar kārtīgu disciplīnu un izturību. Tās ir japāņu spēcīgākās īpašības.

“Šī būs lieliska pieredze kā spēlētājiem, tā treneriem,” uz Belgradas turnīra īsto nozīmi norāda japāņu basketbola apskatnieks. “Ar to varēsim sākt gatavošanos 2020. gada olimpiādei, jo šīs būs pirmās spēles kopš 2006. gada Pasaules kausa izcīņas, kad spēlēsim pret tiešām labām komandām. Tikai var sanākt tā, ka šīs divas spēles būs sagrāves…”

Lai gan dažādos laikos izlasei bijuši dažādu nacionalitāšu treneri, Japānas valstsvienības vadīšana no 2014. gada uzticēta vietējam speciālistam Kendži Hasegavam. Treneris nekad nav vadījis profesionāla kluba komandu, taču saņēmis lielu atzinību darbā ar jaunajiem spēlētājiem, ar ko strādājis vairāk nekā 24 gadus Aojamas universitātē. Hasegavas vadībā uzauguši dvīņu brāļi Takeuči, no kuriem viens kļuvis par izteiktu izlases vadošo spēlētāju, bet arī otrs ir stabils garā gala rotācijas spēlētājs.

Japānas izlases galvenais treneris Kendži Hasegava.
Foto: FIBA Asia

Japānas izlase 2016

PozīcijaSpēlētājsAugumsDz.gadsKlubs
Aizsargi:Juta Tabuse175 cm1980Brex
Rjoma Hašimoto178 cm1988Sea Horses
Naoto Cuji185 cm1989Brave Thunders
Keidžuro Macui188 cm1985Alvark
Makoto Hiedžima190 cm1990Sea Horses
Kenta Hirose193 cm1985Sun Rockers
Uzbrucēji:Takatoši Furukava190 cm1987Brex
Rjumo Ono197 cm1988Jets
Juta Vatanabe203 cm1994G.Washington (NCAA)
Kosuke Takeuči206 cm1985Dragonflies
Centri:Acuja Ota206 cm1984Phoenix
Džodži Takeuči207 cm1985Sun Rockers

Japānas izlases pārbaudes spēles 2016

DatumsVietaSpēleRezultātsLīderi
14.06.SužuJapāna – Ķīnas B izlase71:70Dž.Takeuči 13; Vatanabe 12; Hiedžima 10
15.06.SužuJapāna – Jaunzēlande68:73Macui 17; Dž.Takeuči 14
16.06.SužuJapāna – Baltkrievija78:85Dž.Takeuči 22; Tsudži 14; Makoto 12
18.06.SužuJapāna – Aidaho universitāte64:74Tsudži 15; Vatanabe 11; Pape 8
19.06.SužuJapāna – Baltkrievija60:69Makoto 18; Dž.Takeuči 12
28.06.RuānaJapāna – Francija74:91Hiedžima 23; Vatanabe 15; Dž.Takeuči 10

Mērķis, cerības

Mums būs labi pretinieki. Vai tā būtu Čehija vai Latvija – tās abas ir aptuveni viena līmeņa komandas,” martā japantimes.co.jp sacīja treneris Hasegava. “Ja varam uzveikt kādu no šīm komandām un spēlēt pusfinālā pret Serbiju oficiālā spēlē, tas būtu liels solis uz priekšu mūsu komandai. Japāna oficiālās spēlēs kopš 2006. gada pasaules čempionāta nav spēlējusi ne pret vienu komandu, kas atrodas ārpus Āzijas. Domāju, ka uzvarēt vienu no Eiropas pretiniecēm ir reālistisks mērķis.” To, ko pati Japānas federācija domā par komandas reālajām izredzēm kvalificēties Rio, lieliski apliecina kāds fakts. Proti, Vatanabes pārstāvētā Džordža Vašingtona universitātes komanda augustā dosies uz sava ārzemju uzbrucēja dzimteni, lai aizvadītu pārbaudes spēli pret Japānas izlasi – 13. augustā... kad Rio jau risināsies grupu turnīra izšķirošās cīņas…

“Izlases mērķis ir tikt pusfinālā un spēlēt pret Serbiju. Uz to tiek liktas lielas cerības. Tai pašā laikā jāsaprot – ja Japāna uzvarēs Čehiju vai Latviju, tā būs sensācija,” japāņu mērķus un cerības, saprotot arī reālo situāciju, atklāj Takaši. Ja uz Rio japāņiem tikt, reāli lūkojoties, nav nekādu izredžu, tad 2020. gadā pēc 44 gadu pārtraukuma Japāna noteikti spēlēs olimpiādē, jo tā risināsies Japānas galvaspilsētā Tokijā. Tas ir arī federācijas galvenais mērķis – nākamo četru gadu laikā izveidot komandu, kas būtu vismaz konkurētspējīga un nekristu kaunā olimpiskajās spēlēs savās mājās. Arī izlases šīs vasaras oficiālais sauklis to tikai vēlreiz pastiprina: “Pirmais solis, lai izaicinātu pasauli!”

Ja ir runa par japāņu līdzjutējiem, kas varētu apmeklēt Belgradu, tad tos acīmredzot varēsim arēnā saskaitīt bez problēmām. “Domāju, ka spēlētāju ģimenes un federāciju pārstāvji būs Belgradā. Būšu šokēts, ja arēnā redzēšu 20 japāņu līdzjutējus,” saka Takaši. Tomēr līdzjutēju interesēm izveidota īpaša mājaslapa, lai sekotu izlases gaitām Serbijā. Jāteic gan, ka no aktualitātēm, gatavojoties turnīram, tajā ne vēsts.

Japānas līdzjutējas.
Foto: FIBA Asia

Izmantotie resursi:
The Japan Times - News on Japan, Business News,...
公益財団法人日本バスケットボール協会
International Basketball Federation (FIBA) -...
FIBA男子オリンピック世界最終予選
B.LEAGUE(Bリーグ)公式サイト 2016年秋開幕!男子プロバスケットボールリーグサイト
Asian Basketball Main Page - asia-basket.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-06-29 11:35, pirms 8 gadiem
Galvenais tikai neieciklēties uz to, kā japāņi nospēlējuši ar pretiniekiem, ko Latvija sagrāvusi. Jā, viņi ir objektīvi vājāki, bet noteikti pārbaudes spēlēs visu savu potenciālu nerādīja. Tādā ziņā jepoškas ir ļoti viltīgi. Nedrīkst nenovērtēt, citādi sanāks kā sievietēm Pekinā, kad jau sapriecājās, ka korejietes jau nu nebūs šķērslis iekļūšanai nākamajā kārtā.
, 2016-06-29 11:39, pirms 8 gadiem
Būs viegla spēle
, 2016-06-29 11:40, pirms 8 gadiem
Bērzam 30+20+6 bloki un +30 LV. Šitos sīkos izskolos pēc pilnas programmas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-06-29 11:53, pirms 8 gadiem
Super raksts. Beidzot kaut kāda reāla informācija par Japānas basketbolu. Turklāt japāņu -17 pret Franciju nav nemaz tiiik traki
Galvenais mūsējiem ir pienācīgi jānovērtē pretinieks un nevajag domāt, ka apspēlēsim viņus uz vienas kājas...
, 2016-06-29 12:01, pirms 8 gadiem
Mums ir garāks sastāvs auguma ziņā, bet šitie ir jāuztver nopietni - nevar ar viņiem ākstīties un varbūt pat tāds brīnums, ka Japāna uzvar Serbiju
, 2016-06-29 12:45, pirms 8 gadiem
Tak Japošas dabūs pa 30āru no mums
, 2016-06-29 13:03, pirms 8 gadiem
izskatās, ka ar ātru basketbolu šos murmuļus nu toč nepārsteigt! Drīzāk jāspēlē lēni un pacietīgi spiežot uz groza apakšu. Pasečnikam būs kur izvērsties. Tādu Šķēli un Jakoviču mazie ninzas apēdīs "bez sāls". Strēlniekam paredzu ap 30 min spēles laika. Spēle būs grūta, jo uz LV gulsies atbildība un rociņas trīcēs. Paredzu grūtu maču un uzvaru 10 punktu robežās. Ja nu aiziet uzreiz no sākuma spēle (kas oficiālās spēlēs ir ļoti liels retums), tad varbūt +20.
, 2016-06-29 13:28, pirms 8 gadiem
Pēc loģikas jābūt 18+, bet tā kā bumba ir apaļa, tad drošvien līdzīga spēle būs.
, 2016-06-29 17:23, pirms 8 gadiem
Japāņus ar 18+ kā bankā. Pašeščņikam tikai gaisā uzmet bumbu un lieta darīta. Vajadzēja vēl Peineru paņemt un tad spēlēt ar piecinieku
Peiners
Berziņš
Mejeris
Siliņš
Pašečņiks
, 2016-06-29 18:08, pirms 8 gadiem
Calvin rakstīja: izskatās, ka ar ātru basketbolu šos murmuļus nu toč nepārsteigt! Drīzāk jāspēlē lēni un pacietīgi spiežot uz groza apakšu. Pasečnikam būs kur izvērsties. Tādu Šķēli un Jakoviču mazie ninzas apēdīs "bez sāls". Strēlniekam paredzu ap 30 min spēles laika. Spēle būs grūta, jo uz LV gulsies atbildība un rociņas trīcēs. Paredzu grūtu maču un uzvaru 10 punktu robežās. Ja nu aiziet uzreiz no sākuma spēle (kas oficiālās spēlēs ir ļoti liels retums), tad varbūt +20.
netrīcēs mūsējiem pret japānu rokas, drīzāk jābaidā no pārliekas pašpārliecinātības un pretinieka nenovērtēšanas.
, 2016-06-29 18:11, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: Japāņus ar 18+ kā bankā. Pašeščņikam tikai gaisā uzmet bumbu un lieta darīta. Vajadzēja vēl Peineru paņemt un tad spēlēt ar piecinieku
Peiners
Berziņš
Mejeris
Siliņš
Pašečņiks
kapēc tik jocīgs 5nieks? Ja mums ir bertāns, timma, Strēlnieks? +Mejeris, Pašečniks. Peneiris nav > par Strēlnieku un J. Bērziņš nav > par Timmu.
, 2016-06-29 19:32, pirms 8 gadiem
yankeezulu rakstīja: Galvenais tikai neieciklēties uz to, kā japāņi nospēlējuši ar pretiniekiem, ko Latvija sagrāvusi. Jā, viņi ir objektīvi vājāki, bet noteikti pārbaudes spēlēs visu savu potenciālu nerādīja. Tādā ziņā jepoškas ir ļoti viltīgi. Nedrīkst nenovērtēt, citādi sanāks kā sievietēm Pekinā, kad jau sapriecājās, ka korejietes jau nu nebūs šķērslis iekļūšanai nākamajā kārtā.
Sorry, bet Japānu ir vienkārši jāuzvar, tur vispār pat nedrīkst runāt par kaut kādu ieciklēšanos, pārlieku pašpārliecinātību, nenovērtēšanu. Es tiešām nespēju iedomāties pilnīgi nekādu scenāriju, kā mūsējie varētu zaudēt. Mūsu izlase ir pietiekami augstā līmenī, jābeidz tā mūžīgā raustīšanās.
, 2016-06-29 19:32, pirms 8 gadiem
tādsnesportists rakstīja: kapēc tik jocīgs 5nieks? Ja mums ir bertāns, timma, Strēlnieks? +Mejeris, Pašečniks. Peneiris nav > par Strēlnieku un J. Bērziņš nav > par Timmu.
neuztvēri Tu viņa domu,noslēpums slēpjās auguma centimetros ,tāpēc Peiners uc. nevis Timma
, 2016-06-30 11:43, pirms 8 gadiem
KillerLoop rakstīja: Sorry, bet Japānu ir vienkārši jāuzvar, tur vispār pat nedrīkst runāt par kaut kādu ieciklēšanos, pārlieku pašpārliecinātību, nenovērtēšanu. Es tiešām nespēju iedomāties pilnīgi nekādu scenāriju, kā mūsējie varētu zaudēt. Mūsu izlase ir pietiekami augstā līmenī, jābeidz tā mūžīgā raustīšanās.
Pa lielam, tā pat par mums domā Serbi.
, 2016-06-30 13:35, pirms 8 gadiem
Es tik nesaprotu, visur raksta, ka pret serbiju ir pusfināls. Kā var sanākt pusfināls pret Serbiju? Pret serbiju tak var sanākt tikai fināls par ceļazīmi, ne tā? Vai es kko nesaprotu. Ir tak tikai 2 spēles grupā - LV, JAP, CEZ. Uzvari abas un esi tālāk pret otras puses uzvarētājiem, respektīvi, visticamāk serbiem un tajā spēlē tad cīnies par ceļazīmi, bet kā tas var būt pusfināls, jo tā rakstīja kādu laiku atpakaļ arī basket.lv. Vai tad pēc fināla spēles pret , visticamāk, Serbiem ir vēl kāda spēle?
, 2016-06-30 15:06, pirms 8 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Es tik nesaprotu, visur raksta, ka pret serbiju ir pusfināls. Kā var sanākt pusfināls pret Serbiju? Pret serbiju tak var sanākt tikai fināls par ceļazīmi, ne tā? Vai es kko nesaprotu. Ir tak tikai 2 spēles grupā - LV, JAP, CEZ. Uzvari abas un esi tālāk pret otras puses uzvarētājiem, respektīvi, visticamāk serbiem un tajā spēlē tad cīnies par ceļazīmi, bet kā tas var būt pusfināls, jo tā rakstīja kādu laiku atpakaļ arī basket.lv. Vai tad pēc fināla spēles pret , visticamāk, Serbiem ir vēl kāda spēle?
2 no 3 grupu komandaam tiek pusfinaalaa. Peec grupu turniira uzreiz neseko finaals...
, 2016-06-30 16:52, pirms 8 gadiem
Tabuse ir letāls ierocis!
, 2016-06-30 17:13, pirms 8 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Es tik nesaprotu, visur raksta, ka pret serbiju ir pusfināls. Kā var sanākt pusfināls pret Serbiju? Pret serbiju tak var sanākt tikai fināls par ceļazīmi, ne tā? Vai es kko nesaprotu. Ir tak tikai 2 spēles grupā - LV, JAP, CEZ. Uzvari abas un esi tālāk pret otras puses uzvarētājiem, respektīvi, visticamāk serbiem un tajā spēlē tad cīnies par ceļazīmi, bet kā tas var būt pusfināls, jo tā rakstīja kādu laiku atpakaļ arī basket.lv. Vai tad pēc fināla spēles pret , visticamāk, Serbiem ir vēl kāda spēle?
Ir grupu turnīrs. Tad pusfināls. Mūsu grupas 1. vieta pret otras grupas 2. vietu un otrādi. Fināls pēc tam. Teorētiski abas finālistes var būt no vienas grupas beigās.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.