Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Grieķiju Pasaules kausā vadīs bijušais Blūma treneris Kacikaris

Grieķiju Pasaules kausā vadīs bijušais Blūma treneris Kacikaris
Fotiss Kacikaris
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Grieķijas basketbola valstsvienības galvenā trenera amatā apstiprināts 46 gadus vecais Fotis Kacikaris, kura vadībā savulaik spāņu "Bilbao Basket" ar Jāni Blūmu ierindā kļuva par Spānijas vicečempioni.

Kacikara pēdējā darba vieta bija "Bilbao" klubs Spānijā, kur 2013. gada pavasarī grieķu speciālists saņēma ULEB Eiropas kausa labākā sezonas trenera balvu. Jau 2012. gadā Kacikaris vienojās par Krievijas izlases vadīšanu, taču tā arī darbu neuzsāka un pagājušajā rudenī televīzijā komentēja Grieķijas izlases spēles Eiropas čempionāta finālturnīrā Slovēnijā.

Ar četrām uzvarām un četriem zaudējumiem Grieķija palika 11. pozīcijā Eiropā, bet, pateicoties "wild-card", ieguva tiesības spēlēt šī gada rudenī Spānijā gaidāmajā Pasaules kausa izcīņā. Tieši Kacikaris vadīs savas dzimtenes valstsvienību atbildīgajā turnīrā.

Spēlētāja karjeru Kacikaris noslēdza 1998. gadā, un uzreiz kļuva par Atēnu AEK trenera asistentu. Piecus gadus vēlāk, 36 gadu vecumā, Kacikaris kļuva par AEK galveno treneri un otrajā sezonā pie komandas stūres aizveda to līdz Grieķijas vicečempiones titulam. Pārcēlies uz Krieviju, 2006. gadā Kacikaris aizveda Sanktpēterburgas "Dynamo" līz Krievijas bronzai un 4. vietai Eirokausā, bet nākamajā sezonā klubs bankrotēja, un Kacikaris pārcēlās uz "Valencia" vienību Spānijā.

2008. gada rudenī Kacikaris tika atbrīvots no amata, bet gadu vēlāk kļuva par Saloniku "Aris" treneri. Simt dienas vēlāk Kacikaris, 2010. gada janvārī, atkāpās no amata. Tikai dažas dienas vēlāk treneris atgriezās Spānijā, nonākot pie "Bilbao Basket" stūres. Komanda ar Jāni Blūmu sastāvā tika līdz 2010. gada Eiropas kausa "Final Four", bet nākamajā sezonā tika līdz Spānijas vicečempiones titulam un ceļazīmei uz Eirolīgu.

Lai gan Kacikarim bija līgums līdz 2014. gadam, jau 2012. gadā treneris pieņēma izaicinājumu kļūt par Deivida Blata aizstājēju Krievijas izlasē, taču līdz darbam dažādu iemeslu dēļ tā arī netika.

Grieķijai Pasaules kausā, kas no 30. augusta līdz 14. septembrim norisināsies Spānijā, nāksies cīnīties B apakšgrupā Seviļā, kur pretī stāsies Filipīnas, Senegāla, Puertoriko, Argentīna un Horvātija.


Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.