Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Drīz LBS prezidenta vēlēšanas - kurš atnesīs pārmaiņas?

Drīz LBS prezidenta vēlēšanas - kurš atnesīs pārmaiņas?
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Jāņa Blūma pateiktais aprīļa “Sporta Avīzes” numurā raisīja uz kārtējām pārdomām par to, kas notiek mūsu groza bumbas vidē un kāpēc notiek. Pēc nepilna gada jānotiek jaunām Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidenta vēlēšanām, jāieceļ jauna padome un valde.

Nevaru piekrist ilggadējam izlases kapteinim par to, ka netikšana uz Pasaules kausu ir traģēdija Latvijas basketbolam. Tā ir personīgā traģēdija atsevišķiem spēlētājiem. Izlasē jau ienākuši un turpina ienākt pārsvarā ārzemēs spēlējoši iepriekš nebijuša līmeņa talanti, kas dzimuši deviņdesmito gadu vidū vai otrajā pusē un viņiem vēl laika apliecināties izlasē vēl būs. Latvijas basketbolam kopumā šī varētu būt laba mācība, ja vien no šīs mācības tiks paņemts viss iespējamais. Bet par to pārliecības nav. Jo bija iespēja jau iepriekš apliecināt, ka var labāk. Piemēram, galvenā trenera izvēle Pasaules kausa kvalifikācijai. Atbalstīju Arni Vecvagaru pēc kļūšanas par galveno treneri un palieku pie sava - viņš izdarīja labāko savu iespēju robežās. Par basketbola lēmumiem vērts ņemt vērā kritiku no citiem amata brāļiem. Proti, treneriem, kuri paši ne reizi vien gājuši cauri tādām pašām situācijām un pieļāvuši tādas pašas kļūdas. Bet pieklājība aroda brāļiem biežāk liek paklusēt un uz āru nenest savas šauros lokos izteiktās pārdomas.

Mana kritika ir LBS virzienā par to, ka situācijai, kādu radīja FIBA un Eirolīgas strīdēšanās, nebija laicīga risinājuma galvenā trenera izvēlē. Laikus strādājot pie tā, lai treneris, kurš pārņem Ainara Bagatska iesākto, būtu gatavs savam darbam no pirmās minūtes (pirmie kvalifikācijas mači rādīja, ka Vecvagars vēl taustījās pēc strādājošām saiknēm laukumā, kas, manuprāt, ir saprotami un diezin vai kādam citam šādā situācijā būtu citādāk). Gribēju redzēt skaidrību jau pirms Eiropas čempionāta - kurš būs Bagatska pēctecis, uzreiz ar skaidru nostādni par basketbola jautājumiem arī pēc stāšanās amatā, lai jau laikus sadarbībā ar iepriekšējo treneri nonāktu pie vienāda redzējuma un nebūtu jātērē laiks, taustoties pēc no jauna ieviestas filozofijas vai kaut tikai nianšu īstenošanas dzīvē.

Nevis vispārējā eiforijā par Kristapa Porziņģa labvēlības (būsim godīgi - mūsdienās jebkura profesionāla basketbolista spēlēšana izlasē ir tikai viņa labvēlība pret savu valsti, nevis pienākums) radītajām mārketinga iespējām 2017. gada vasarā aizbildināties, ka vispirms jānospēlē čempionāts un tad jāgaida atbilde no Bagatska par darba turpināšanu vai neturpināšanu. Nešaubos, ka aizkulišu sarunās atbilde bija zināma jau laikus un, pat ja nebija, tad uzdevumam bija jābūt to stingri noskaidrot, lai jau sāktu rīkoties pie turpmākā. Domāšana ilgtermiņā. Ja valstsvienībai nav ģenerālmenedžera, kurš būtu pirmais atbildīgais par savas vīzijas īstenošanu, tad nav arī, no kura prasīt atbildību pēc neveiksmēm. Ērti. No otras puses - ģenerālmenedžeris nozīmē arī jaunu izdevumu pozīciju LBS budžetā. Tomēr, vai mūsdienīgā uz augstiem panākumiem mērķējošā valstsvienībā šī ir pozīcija, uz ko taupīt?

Man visvairāk sāp Latvijas čempionāta jautājums. Kamēr labākie talanti turpina aizplūst uz ārzemēm, vietējā klubu basketbolā situācija kļūst ar katru sezonu bēdīgāka. Saprotu, ka ir objektīvie apstākļi, kas traucē sasniegt ideālos mērķus vietējā čempionātā (sacensību sistēma, klubu atbalsts, mārketings u.t.t.), bet man ir izjūta, ka varētu vairāk. Šobrīd šķiet, ka tas ir palaists pašplūsmā. Kā šī gada Latvijas-Igaunijas līgas norise, kur iniciatīva būtībā ir pilnībā atdota igauņiem un no malas rodas iespaids, ka LBS ir priecīga par vienu ķēpu mazāk, ar ko ņemties. Ja tā nav, tad jautājums - kāpēc man, basketbola procesu vērotājam (kuram sanāk uzklausīt arī iesaistīto viedokļus), tā tomēr šķiet? Igaunijas klubu basketbolā naudas ir vairāk, tas sāp. Un, protams, ne jau LBS jārūpējas par katra kluba finansiālo stāvokli, bet iniciatīvu darīt kaut ko lietas labā gribētos jūtamāku. Var vainot politiskos lēmumus, taču tas norāda arī uz to, ka Latvijas it kā spēcīgākās sporta federācijas lobisti acīmredzot tomēr nav pietiekami varoši, lai panāktu savam un pie reizes visam Latvijas profesionālajam sportam kaut saprātīgai dzīvošanai (nevis knapai dzīvības vilkšanai) nepieciešamo. Un līdzīgi arī ar Latvijas-Igaunijas-Lietuvas dāmu apvienoto čempionātu, par ko rakstīja kolēģis Māris Noviks savā viedoklī - Vai LBS aktīvāk jāaizstāv Latvijas intereses Baltijā?

Palieku pie sava - skatoties plašāk, Latvijas čempionāts ir ilgtermiņa pamats tam, lai mums būtu spēcīgas valstsvienības, kur rastos reāli par vietu konkurējoši spēlētāji, nevis ilūzijās dzīvojoši basketbolisti. Ilūzijās par savu patieso varēšanu, jo vietējā līgā iespētais rada maldīgu priekšstatu par tām nepieciešamajām kvalitātēm, ar ko nākas saskarties valstsvienības līmenī. Vai, piemēram, ārzemju klubos Top6 līgās (Spānija, Krievija, Turcija, Itālija, Vācija, Francija), kur varētu spert nākamo soli pēc ilgākas spēlēšanas Latvijā. Cik mums ir spēlētāju, kas pēc vairāku gadu pieredzes vietējā līgā ir spējīgi vispirms vispār tikt pie iespējas un pēc tam reāli arī spēlēt šajos čempionātos? Tikai lielākie talanti (piemēram, Timma), taču lielākā daļa no tiem emigrē jau jaunatnes vecumā un nemaz netiek līdz spēlēšanai Latvijas klubu elitē. Tikmēr kaut vai tepat blakus esošā Lietuvas čempionāta parastam basketbola līdzjutējam maz zināmi vai nezināmi spēlētāji (mēness attālumā no Lietuvas izlases) regulāri tiek pie iespējām manis nosauktajās līgās un nereti tās arī ir gatavi izmantot.

Esmu par pārmaiņām, par jaunu vadību Latvijas Basketbola savienībā. Līdzšinējai vadībai ir labi paveikti darbi un ir slikti paveikti darbi, ir kritušas dažādas ēnas, bijušas krīzes situācijas un komunikācijas problēmas tajās. Pašreizējā prezidenta, padomes un valdes pilnvaru termiņš ir nākamā gada 27. janvāris. Gribu ieraudzīt spēcīgu opozīciju, kas būtu gatava ar konkrētu darbības plānu, konkrētiem punktiem, konkrētu pirmsvēlēšanu kampaņu pierādīt, ka ir vērts uzticēties. Pagaidām redzu tikai sociālo tīklu bļaušanas kampaņu. To arī vajag, es saprotu - sabiedrības doma jāvirza sev izdevīgā gultnē.

Ceru, ka aizkulisēs tikmēr notiek darbs pie konkrēta, izsvērta un finansiāli pamatota plāna, lai uzlabotu kopējo situāciju visā Latvijas basketbolā - jaunatnē, sieviešu basketbolā, VISU klubu atbalsta sistēmā, valstsvienību darbā. Ar spēcīgiem politiskajiem lobijiem un spēcīgām, administratīvajā darbā pieredzējušām personām priekšplānā (atceramies, cik smagi klājas Kasparam Gorkšam pēc straujas ielēkšanas no sportista uzreiz funkcionāra darbā, turklāt pirms tam skolojoties īpašā sava sporta veida galvenās organizācijas rīkotā apmācībā). Ceru, ka kaut kur šāds plāns tiek izstrādāts. Ceru, ka drīz ar to tiks iepazīstināta arī basketbola sabiedrība un ceru, ka nākamā gada sākumā paredzētajā LBS kongresā būs jauna reāla kandidatūra - profesionāla komanda, uzreiz darboties gatava, ar pamatotiem argumentiem VISA Latvijas basketbola tālākai (labākai) attīstībai, ar spēcīgu aizmuguri (lai īstenotu jaunas idejas, visticamāk, finansējums būs vajadzīgs vēl vairāk). Un ceru, ka bez jau izaustiem zemūdens tīkliem arī sava labuma gūšanai.

Šis būtu piemērots brīdis (nepilns gads līdz kongresam) nākt ārā no ierakumiem. Varbūt tas arī sācis notikt? Tagad ir laiks uzsākt uz loģiskiem un izsvērtiem punktiem, ne emocijām balstītu kampaņu. Arī no cilvēkiem, kas patiesībā iniciē pārņemt vadību, ne tikai priekšā izvirzītām populārām sejām. Ar bļaušanu var paņemt masu, bet manī mīt naiva pārliecība, ka biedri, kuriem būs jābalso, lielākoties tomēr ir adekvāti domājoši cilvēki, kuri labprātāk par līdz šim paveiktā gānīšanu dzirdētu konkrētus un visādā ziņā argumentētus priekšlikumus, kāpēc būtu jāizvēlas jauna vadība Latvijas basketbolam. Un, ja tādi tiks sadzirdēti, tad arī pārmaiņas nav izslēdzamas - ir pat vēlamas.


, 2019-03-29 12:45, pirms 5 gadiem
"Atbalstīju Arni Vecvagaru pēc kļūšanas par galveno treneri".
Jo?
No sērijas - atbalstītu da jebkuru, ja reiz ir iecelts?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-03-29 13:04, pirms 5 gadiem
lonja rakstīja: hahah!pēc gada tātad vēlēšanas!nu tad jau viss kļūst skaidrs!gan Blūma necienīgā izrunāšanās SA,gan žurnālistu saceltā ažiotāža!
Un bez tām vēlēšanām viss ķipa bija kārtībā un tev nebūtu skaidrs, kāpēc Blūms tā runā!? Maigi sakot, dīvainas tev tās cēloņsakarības, kā īstenam follijgalvai.
, 2019-03-29 13:06, pirms 5 gadiem
"šī gada Latvijas-Igaunijas līgas norise, kur iniciatīva būtībā ir pilnībā atdota igauņiem un no malas rodas iespaids, ka LBS ir priecīga par vienu ķēpu mazāk, ar ko ņemties. Ja tā nav, tad jautājums - kāpēc man, basketbola procesu vērotājam (kuram sanāk uzklausīt arī iesaistīto viedokļus), tā tomēr šķiet? "

100% manas izjūtas! LBS nacionālā čempionāta prestiža, atpazīstamības, reklāmas labā pēdējos gados nedara NEKO, bet tagad vēl tika pie iespējas par to pat neuztraukties Voins, Šneps, Bērziņš sevi ir pilnībā diskreditējuši un pašiem būtu jāprotas, bet pie mums jau tas ir retums...

Arī par pieeju izlases trenera meklēšanai parakstos pie katra vārda, labi, Siliņ!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-03-29 13:13, pirms 5 gadiem
Kas pietrūkst LBS darba spēcīga izveidota vietējā līga, kur spēlētāji var attīstīties,un izaugt par labiem spēlētājiem. Vēl pietrūkst menedžements nacionālai vīriešu basketbola izlasei,kur paaudze, kura var izcīnīt jebkurā čempionāta medaļas, bet nav menedžmenta, kurš palīdzētu sakārtot to visu. Trūkst kārtīgs treneris un izlases direktors
, 2019-03-29 13:16, pirms 5 gadiem
lonja rakstīja: ... te tak acīm redzams,ka kaut kas raujas pie varas!un ar žurnālistu palīdzību ceļ ažiotāzu!...
LBS vadība pēdējā laikā ir izdarījusi daudz, lai sagatavotu pateicīgu vidi šim "kādam, kas raujas pie varas".
, 2019-03-29 13:18, pirms 5 gadiem
1. Es gribētu, lai Siliņš pamācītos latviešu valodas gramatiku - interpunkciju utt.
2. Netikšana uz pasaules kausu šai talantīgajai paaudzei ir traģēdija kā arī divas nopūdelētas iespējas Bagija vadībā (5 vieta un kāsiens Beļģiem par OS) - kas tikai pierādā uz sistēmātiskumu. Tā ka, Siliņ, aizej ieskrieties... Šis sistemātiskums ir traģēdija mūsu basim.
3. Par Veco vispār nav ko komentēt - viņam neviens nepārmet, ka kaut ko neizdarīja savu spēju robežās, bet to, ka LBS tik vāju specu iecēla un to, ka Vecais pats piekrita.
, 2019-03-29 13:19, pirms 5 gadiem
lonja rakstīja: ko tas Blūms runā???kas viņš šobrīd ir kā basketbolists??veterāns,kuram sen jau izlasē nav ko darīt!Jā,ir bijis ,ir ziedojis sevi!visu cieņu!bet šobrīd sevi ir pataisījis par politisku balamuti!
Ko nozīmē jēdziens-bija vai nebija kārtībā??piepi.sties pat stabam var,ja gribas!ne jau tev,cirvim to stāstīt
te tak acīm redzams,ka kaut kas raujas pie varas!un ar žurnālistu palīdzību ceļ ažiotāzu!
nu lai raujas,man jau ari šneps ar Voinu nav radinieki!Tik tu kārtējo reizi parādi savu trulumu!!
Diemžēl Tu gan
, 2019-03-29 13:20, pirms 5 gadiem
Siliņš ir tipisks nopirkts kadrs...Siliņ, nu nebāz savas domas pie rakstiem
, 2019-03-29 13:20, pirms 5 gadiem
lonja rakstīja: ko tas Blūms runā???kas viņš šobrīd ir kā basketbolists??veterāns,kuram sen jau izlasē nav ko darīt!Jā,ir bijis ,ir ziedojis sevi!visu cieņu!bet šobrīd sevi ir pataisījis par politisku balamuti!
Ko nozīmē jēdziens-bija vai nebija kārtībā??piepi.sties pat stabam var,ja gribas!ne jau tev,cirvim to stāstīt
te tak acīm redzams,ka kaut kas raujas pie varas!un ar žurnālistu palīdzību ceļ ažiotāzu!
nu lai raujas,man jau ari šneps ar Voinu nav radinieki!Tik tu kārtējo reizi parādi savu trulumu!!
Tev nav ko darīt sporta ziņu portālā. Ej labāk atrodi kādu plakanās zemes atbalstītāju forumu.
, 2019-03-29 13:20, pirms 5 gadiem
lonja rakstīja: ko tas Blūms runā???kas viņš šobrīd ir kā basketbolists??veterāns,kuram sen jau izlasē nav ko darīt!Jā,ir bijis ,ir ziedojis sevi!visu cieņu!bet šobrīd sevi ir pataisījis par politisku balamuti!
Ko nozīmē jēdziens-bija vai nebija kārtībā??piepi.sties pat stabam var,ja gribas!ne jau tev,cirvim to stāstīt
te tak acīm redzams,ka kaut kas raujas pie varas!un ar žurnālistu palīdzību ceļ ažiotāzu!
nu lai raujas,man jau ari šneps ar Voinu nav radinieki!Tik tu kārtējo reizi parādi savu trulumu!!
Kas tev acīmredzams? Blūms ir veterāns, ok, bet bez viņa viss jau būtu beidzies pirms Melnkalnes. Ar spēli pret Slovēniju.
Blūms pareizi visu pateica, ka pasaules kausu nokāsa LBS. Punkts
, 2019-03-29 13:21, pirms 5 gadiem
onkols rakstīja: "šī gada Latvijas-Igaunijas līgas norise, kur iniciatīva būtībā ir pilnībā atdota igauņiem un no malas rodas iespaids, ka LBS ir priecīga par vienu ķēpu mazāk, ar ko ņemties. Ja tā nav, tad jautājums - kāpēc man, basketbola procesu vērotājam (kuram sanāk uzklausīt arī iesaistīto viedokļus), tā tomēr šķiet? "

100% manas izjūtas! LBS nacionālā čempionāta prestiža, atpazīstamības, reklāmas labā pēdējos gados nedara NEKO, bet tagad vēl tika pie iespējas par to pat neuztraukties Voins, Šneps, Bērziņš sevi ir pilnībā diskreditējuši un pašiem būtu jāprotas, bet pie mums jau tas ir retums...

Arī par pieeju izlases trenera meklēšanai parakstos pie katra vārda, labi, Siliņ!
LBL nebija nākotnes, vismaz šī brīža politikā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-03-29 13:24, pirms 5 gadiem
Didziz rakstīja: Tev nav ko darīt sporta ziņu portālā. Ej labāk atrodi kādu plakanās zemes atbalstītāju forumu.
Labāk, lai viņš iet un onanē KHL rakstos, jo tur ir "īstais" hokejs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-03-29 13:27, pirms 5 gadiem
lonja rakstīja: ko tas Blūms runā???kas viņš šobrīd ir kā basketbolists??veterāns,kuram sen jau izlasē nav ko darīt!Jā,ir bijis ,ir ziedojis sevi!visu cieņu!bet šobrīd sevi ir pataisījis par politisku balamuti!
Ko nozīmē jēdziens-bija vai nebija kārtībā??piepi.sties pat stabam var,ja gribas!ne jau tev,cirvim to stāstīt
te tak acīm redzams,ka kaut kas raujas pie varas!un ar žurnālistu palīdzību ceļ ažiotāzu!
nu lai raujas,man jau ari šneps ar Voinu nav radinieki!Tik tu kārtējo reizi parādi savu trulumu!!
Pačukstēšu noslēpumu - absolūti jebkuras vēlēšanas, jebkuru balsošanu jebkur pasaulē, sākot no pamatskolas klases vecākā iecelšanas līdz valsts prezidentam - JEBKO tu tikpat labi vari pagriezt kā "laušanos pie varas". Un pēc tādas interesantas loģikas tad vispār neviens nedrīkst nevienu teikumu jau gadu pirms vēlēšanām pateikt, jo viss, protams, būs TIKAI TĀPĒC, KA VIŅŠ LAUŽAS PIE VARAS. Tipisks follijgalvu domāšanas virziens, vispirms katrā teikumā primāri meklēt sazvērestību, kam un kāpēc tā pateikt bija izdevīgi un pat nedomāt par to, ka pateiktais var būt arī taisnība. Un pēc tāda loģikas tad vispār jau pēc definīcijas izslēgts ir variants, ka kāds reāli grib ko mainīt uz labu kādā organizācijā, jo sovjetu follijgalva lonja vispirms ieslēgs domāšanu - "kuram blēdim tas tagad ir izdevīgi".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-03-29 13:30, pirms 5 gadiem
lonja rakstīja: Jā,vēlēšanas nāk ar jau ierasto scenāriju,kas tika izspēlēts gan LHF,gan LFF,gan laikam ari volejbola federācijā!
Un, režisor, kas tad ir ar to futeni un hoķi? Ķipa viss bija kārtībā un tagad sagandēts? Pie Kiras mums būtu Hārtlijs?
Futenī par agru spriest, bet ķipa viss bija kārtībā? un nekādas pārmaiņas nevajadzēja?
, 2019-03-29 13:31, pirms 5 gadiem
lonja rakstīja: tu labāk pastreso,ko mēs ar burtu bārā darījāmtā kā tāda tirgus bāba tenkotramplīnlēkšanas spečuks
Blūma spēļu analizētājs uzradies, nesmīdini, ieslēdz labāk KHL play-off spēļu ierakstus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-03-29 13:35, pirms 5 gadiem
lonja rakstīja: ko tas Blūms runā???kas viņš šobrīd ir kā basketbolists??veterāns,kuram sen jau izlasē nav ko darīt!Jā,ir bijis ,ir ziedojis sevi!visu cieņu!bet šobrīd sevi ir pataisījis par politisku balamuti!
Cik sen viņam izlasē nav, ko darīt? Cik sen bija spēle pret Slovēniju?

Tu vispār LATVIJAS BASKETBOLA IZLASES VĒSTURĒ esi redzējis tādu performanci, kādu Blūms izpildīja otrajā puslaikā tajā spēlē?
, 2019-03-29 13:36, pirms 5 gadiem
lonja rakstīja: Ampli-teikt drīgst un vajag!bet nu ja tāds cīnītājs esi par taisnību,tad saki uzreiz,nevis pirms vēlēšanām!!un vēl rakstu SA uzceppamēģini saprast,ka man pilnīgi vienalga,vai paliks Šneps vai nāks blūms!Gorkšs jau parādīja,uz ko tāds bijušais kapteinis ir spējīgs
Brīnums, ka kaut cik latviski rakstīt māki. DRĪGST.

P.S. Krieviski Tev rakstīt būtu vieglāk, ne?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-03-29 13:38, pirms 5 gadiem
lonja rakstīja: neskatos ierakstus!Vakarā gan lielais hokejs-Salavats pret avangard!
Protams, ka tik visu krievisko izcelt.
, 2019-03-29 13:39, pirms 5 gadiem
lonja rakstīja: aha!nokāsa!tikai tu jau ar esi aizmirsis,ka pēc EČ visi to PK bija norakstījuši!un gan jau ari federācija!un tāpēc ielika Veco par treneri!
Blūma karjerai sekoju jau no gadiem 18..tā ka nestāsti-ar saviem dullajiem truļiem viņš izvelk vienu,bet norok 9 spēles!
Vot nokāsa Bagijs EČ zeltu!tas gan!jo bij rupjas taktiskas kļūdas spēlē pret slovēņiem!!
Kas ir tie visi, kas bija norakstījuši izlasi jau pirms cikla? Bija zināms, ka būs saržģīti dēļ FIBA un Eirolīgas strīda, bet tas arī viss. Neviens izlasi nenorakstīja.
Un kādiem Blūma truļiem ir norakta kāda izlases spēle pēdējā laikā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-03-29 13:44, pirms 5 gadiem
lonja rakstīja: Ampli-teikt drīgst un vajag!bet nu ja tāds cīnītājs esi par taisnību,tad saki uzreiz,nevis pirms vēlēšanām!!un vēl rakstu SA uzcep
Kopš spēles pret Melnkalni pagājis mēnesis.
Līdz LBS vēlēšanām - vēl gads. Normāls tāds "nevis uzreiz, bet PIRMS VĒLĒŠANĀM"
Ja follijs ir ieprogrammēts primāri meklēt sazvērestību un personīgo izdevīgumu, tad viņš sameklēs to jebkur.
Interesanti, kāpēc lai par to nerakstītu prese?
, 2019-03-29 13:44, pirms 5 gadiem
Siliņš atrastrādā biļetes uz Melnkalni?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-03-29 13:48, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: LBL nebija nākotnes, vismaz šī brīža politikā
Ja tu vienkārši ej ūdenī ar vien dziļāk, protams, ar laiku noslīksi, ja tevi neizglābs garām braucoša laiva vai kāds, kurš prot peldēt, bet, ja pats mācīsies peldēt, varēsi izturēt ne tikai mierīgā laikā, bet arī viļņos. Līdzības uztvēri?
, 2019-03-29 13:48, pirms 5 gadiem
lonja rakstīja: Jā ,esmu!Blūma izpildījumā Lietuvā pret franciju!un klātienē!atradies mācītājs
Manis pēc kaut uz filipīnām brauc vietējo čempi lupīt, bet kur tad loģika tavam vāvuļojumam par to, ka Blūmam izlasē sen nav, ko darīt? Cik sen - kopš spēles pret Slovēniju?
Loģikas, protams, nav.
, 2019-03-29 13:49, pirms 5 gadiem
lonja rakstīja: Tu jau ari pie slimniekiem pieskaitāmspat swords vēl līdz krieviem nav nonācisa tev jau krievi rādāsja kas,es pat viņus nepieminēju!
Nez kur tas vovans kavējas,ja te pa pilnām tādu kā tu,kas bez krieviem dzīvot nevar?
Tev jau notikumi RUS interesē vairāk par notikumiem LV, ne? Visi propagandas kanāli tiek skatīti caurām dienām.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.