Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Kemzūra EČ kvalifikācijas turnīrā vadīs Austrijas izlasi

Kemzūra EČ kvalifikācijas turnīrā vadīs Austrijas izlasi
Ķēstutis Kemzūra
Foto: LaPresse/Scanpix

Austrijas Basketbola federācija (OBV) paziņojusi, ka par valstsvienības galveno treneri apstiprināts bijušais Lietuvas un Latvijas izlases galvenais treneris Ķēstutis Kemzūra.

OBV un lietuviešu basketbola speciālists panākuši vienošanos, ka Ķēstutis Kemzūra vadīs Austrijas valstsvienību vasarā gaidāmajā 2017. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Līgumā atrunāts punkts, ka kontrakts automātiski tiek pagarināts, ja austriešiem izdodas iekļūt finālturnīrā.

45 gadus vecais Kemzūra par treneri strādā kopš 2001. gada, bet pirms tam spēlēja Lietuvā un Austrijā, kur arī pabeidza profesionālo karjeru. Viņa pēdējā darba vieta bija Čehijas klubā "CEZ Nymburk", ko viņš vadīja divas sezonas, bet pirms tam sezonu viņš strādāja par Polijas kluba Gdiņas "Asseco Prokom" galveno treneri.

2009. gada rudenī Kemzūra vadīja Latvijas valstsvienību, kurai neizdevās pārvarētu grupu turnīra posmu Eiropas čempionāta finālturnīrā Gdaņskā (Polija). Pēc tam viņš trīs gadus strādāja par Lietuvas izlases galveno treneri. 2010. gada viņa vadībā lietuvieši izcīnīja bronzas medaļas pasaules čempionātā, gadu vēlāk ieguva piekto vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā, bet 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs Lietuvas izlase ieņēma astoto vietu.

Klubu karjerā Kemzūra 2006. gadā kā Maskavas "Dynamo" galvenā trenera asistents uzvarēja FIBA kausā, bet divus gadus vēlāk kā Trevīzo "Benetton" galvenā trenera asistents kļuva par Itālijas čempionu. 2008. gadā viņa vadībā Maskavas apgabala "Khimki" izcīnīja Krievijas kausu, bet 2014. un 2015. gadā "CEZ Nymburk" viņa vadībā ieguva zelta medaļas Čehijas čempionātā.

Izmantotie resursi:
Sportando

  +4 [+] [-]

, 2016-01-29 19:27, pirms 8 gadiem
Vajadzeeja piemineet, ka Austrijai kvalifikacijaa buus jaaspeelee pret Vaciju, Niderlandi un Daniju.

  +1 [+] [-]

, 2016-01-29 22:42, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vajadzeeja piemineet, ka Austrijai kvalifikacijaa buus jaaspeelee pret Vaciju, Niderlandi un Daniju.
Un vajag pieminēt,ka viņš bija tagad vai nekad, kurš uzlaida aukstu Kalvi laukumā,kas pameta sodus garām un sagrāva attiecības starp lbs un spēlētājiem. Un lv basketbola pagrimums bija kādus 6 gadus.