Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Jēkabsone-Žogota dosies vizītē pie FIBA Eiropas prezidenta

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Jēkabsone-Žogota dosies vizītē pie FIBA Eiropas prezidenta
Anete Jēkabsone-Žogota. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas Basketbola savienības prezidenta amata kandidāte Anete Jēkabsone-Žogota šonedēļ tiksies ar FIBA Eiropas prezidentu Turgaju Demirelu, vēsta bijušās basketbolistes komandas sagatavotā preses relīze.

Anete Jēkabsone-Žogota šobrīd ir vienīgā, kura paziņojusi par savu kandidatūru LBS prezidenta vēlēšanās. Šobrīd notiek aktīvs darbs pie programmas veidošanas nākamajiem četriem gadiem, kas tiks prezentēta novembra beigās, pēc tam, kad būs notikušas individuālas tikšanās ar visiem LBS biedriem, lai pārrunātu to idejas un redzējumu. Paralēli tam jādefinē arī Latvijas pozīcija ar basketbolu saistītos ārpolitikas jautājumos, tāpēc 30. oktobrī Anete Jēkabsone-Žogota tiksies ar Turgaju Demirelu, kurš ir FIBA Eiropa prezidents un FIBA Pasaule viceprezidents, kā arī bijušais Turcijas Basketbola federācijas prezidents.

“Ar lielu interesi gaidu tikšanos. Redzu daudzas paralēles - abi esam bijuši basketbolisti, kuri pēc karjeras beigām vēlas turpināt palīdzēt basketbolam. Demirela kungs arī ir spēlējis izlasē un kļuvis par Turcijas čempionu Stambulas “Galatasaray” sastāvā, es izcīnīju Turcijas čempiontitulu kopā ar Stambulas “Fenerbahce”. Mūsu gaidāmā tikšanās pierāda, ka basketbols stāv pāri kaislībām laukumā, kur abām šīm Stambulas komandām nav tās draudzīgākās attiecības. Vēlos pārrunāt to, kāda viņam bija pāreja no basketbola laukuma uz darbu kabinetā, un noteikti apspriest to, kā Latvija var vairāk iesaistīties FIBA lēmumu pieņemšanā,” tā par gaidāmo tikšanos stāsta Anete Jēkabsone-Žogota.

FIBA Eiropa prezidenta un Anetes Jēkabsones-Žogotas tikšanās notiks kopā ar kādreizējo Latvijas Basketbola savienības prezidentu un ilggadējo Latvijas pārstāvi FIBA Finanšu komisijā Ojāru Kehri.

“Anetes vārds basketbola pasaulē ir ļoti labi zināms, tāpēc šādu vizīti uzskatu par loģisku. FIBA redz, ka ar šādu soli Latvijā basketbols iegūs papildus atbalstu, gan līdzjutēju aprindās, gan sarunās ar sponsoriem un valsti, uzlabojot basketbola pozīcijas un, protams, ka FIBA ir ieinteresēti tajā. Taču es gribu uzsvērt, ka šādi iegūsim arī starptautiskajā arēnā, kur Anetei ar sevi nav jāiepazīstina un viņa kā līdzīga ar līdzīgu var runāt ar visiem. Tas var atvērt Latvijai tādas durvis, kas pēdējos gados bijušas slēgtas. Šādu modeli, kad valsts zināmākais basketbolists vada federāciju un pārstāv to, starptautiski daudzi veiksmīgi izmanto, sākot no Lietuvas un Krievijas, kur prezidenti ir Arvīds Sabonis un Andrejs Kiriļenko, līdz pat Ķīnai, kur basketbola federāciju vada Jao Mins,” - optimistiski noskaņots par gaidāmo tikšanos ir Ojārs Kehris.

Anetes Jēkabsones-Žogotas un Turgaja Demirela tikšanās notiks 30. oktobrī Minhenē, kur atrodas FIBA Eiropa galvenā mītne.

Pēdējās nedēļās turpinās ļoti aktīvs darbs Anetei Jēkabsonei-Žogotai tiekoties ar LBS biedriem, uzklausot idejas un apzinot problēmas, lai novembra beigās varētu prezentēt savu rīcības programmu un turpinātu gatavoties vēlēšanām, diskutējot par tās punktiem. LBS valde gan joprojām nav paziņojusi, kad plāno sasaukt kongresu, kurā notiks prezidenta vēlēšanas. Pēc LBS statūtiem jaunajam prezidentam jābūt ievēlētam līdz nākamā gada janvāra beigām, kad beidzas Valda Voina pilnvaras.

  -3 [+] [-]

, 2019-10-28 12:07, pirms 4 gadiem
Neesmu šovinists, bet tomēr...
Sabonis, kiriļenko, mins ir basketbola smagsvari, anete ir supervieglais.

     [+] [-]

, 2019-10-28 12:30, pirms 4 gadiem
edgarinsh rakstīja: Neesmu šovinists, bet tomēr...
Sabonis, kiriļenko, mins ir basketbola smagsvari, anete ir supervieglais.
Mins????

     [+] [-]

, 2019-10-28 13:06, pirms 4 gadiem
Intereanti butu uzzinat kas Jekabsones kampanu finanse.. Twitter karalis Lauva? Varbut kadam ir info?

  -2 [+] [-]

, 2019-10-28 13:21, pirms 4 gadiem
janis_ozols_120558042256166 rakstīja: Intereanti butu uzzinat kas Jekabsones kampanu finanse.. Twitter karalis Lauva? Varbut kadam ir info?
Domā ka viņa ir tik nu nabadzīga ka jāmeklē naudiņa pie Lauvas?

  -3 [+] [-]

, 2019-10-28 13:25, pirms 4 gadiem
Visu cieņu viņai kā sportistei, mātei, mīļākajai, sievai un mājsaimniecei utt, bet federācijas vadītājam ir jābūt arī drusku ar finanšu zināšanām, pieredzi biznesā un diezgan augstu IQ ...

  +3 [+] [-]

, 2019-10-28 13:49, pirms 4 gadiem
chilli rakstīja: Visu cieņu viņai kā sportistei, mātei, mīļākajai, sievai un mājsaimniecei utt, bet federācijas vadītājam ir jābūt arī drusku ar finanšu zināšanām, pieredzi biznesā un diezgan augstu IQ ...
nu ja, tieši tāds IQ ir pieminētajiem bijušajiem basketbolistiem Sabonim, Kiriļenko un pašam Demirelam. Viņus Pasaulē tā arī pazīst : vīri ar izcilām zināšanām Finansēs un matemātikā.
Tad ko lai saka Ukraina par savu prezidentu??? Ir tāda lieta kā KOMANDA un padomnieki. Esi kko dzirdējis par to?

  +1 [+] [-]

, 2019-10-28 14:31, pirms 4 gadiem
Domāju ,ka savus lidzeklus noteikti netere
aizermans rakstīja: Domā ka viņa ir tik nu nabadzīga ka jāmeklē naudiņa pie Lauvas?

     [+] [-]

, 2019-10-28 14:33, pirms 4 gadiem
Piekritu, interesanti butu redzet padarito darbu sarakstu pec basketbola karjeras beigam, ministrija silta kresla sedeja, bet vai kko ar izdarija? Nenosodu, vnk labprat gribetu so cilveku iepazit ar arpus basketbolala laukuma
chilli rakstīja: Visu cieņu viņai kā sportistei, mātei, mīļākajai, sievai un mājsaimniecei utt, bet federācijas vadītājam ir jābūt arī drusku ar finanšu zināšanām, pieredzi biznesā un diezgan augstu IQ ...

     [+] [-]

, 2019-10-28 15:32, pirms 4 gadiem
Calvin rakstīja: nu ja, tieši tāds IQ ir pieminētajiem bijušajiem basketbolistiem Sabonim, Kiriļenko un pašam Demirelam. Viņus Pasaulē tā arī pazīst : vīri ar izcilām zināšanām Finansēs un matemātikā.
Tad ko lai saka Ukraina par savu prezidentu??? Ir tāda lieta kā KOMANDA un padomnieki. Esi kko dzirdējis par to?
Jā, jā. Un īpaši svarīgi komandā ir pelēkie kardināli. Meklējiet to un viss kļūs skaidrs.
P.S. Nez kāpēc Kehris nesauc kā piemēru Zubkovu. Arī taču plaši pazīstams sportists, federācijas vadītājs. Gan jau vēl līdzīgus piemērus var atrast.

     [+] [-]

, 2019-10-28 16:16, pirms 4 gadiem
boleks rakstīja: Jā, jā. Un īpaši svarīgi komandā ir pelēkie kardināli. Meklējiet to un viss kļūs skaidrs.
P.S. Nez kāpēc Kehris nesauc kā piemēru Zubkovu. Arī taču plaši pazīstams sportists, federācijas vadītājs. Gan jau vēl līdzīgus piemērus var atrast.
Piekrītu. Kehris Anetes kandidatūru drīzāk "velk uz leju", jo visi vēl atceras viņa izbraucienus ar mīļāko par LBS līdzekļiem pa dažādiem forumiem un turnīriem, ar primitīvām atskaitēm un infantīliem plānošanas dokumentiem, savējo bīdīšanu un pilnīgu bezdarbību svarīgos jautājumos... Turējās pie krēsla kā ērce pie suņa kažoka. Labāk būtu cits protežē ar labāku reputāciju..
P.S. Cik dzirdēts, Anete ar Lauvu ne pavisam nav "uz vienas līnijas", un tā ir laba zīme!

  +2 [+] [-]

, 2019-10-28 18:56, pirms 4 gadiem
Var jau būt, ka merķi ir cēli, bet vai tiešām nav neviena vārda par to, ka Latvijas viriešu izlasi "izģērba" un principā "atlika" no dalības Olimpiādē uz nezināmu laiku! Mēs tikai gribam aizbraukt un aprunāties lai iegūtu kārotos beņķīšus un amatus, bet varbūt vajag uzšaut visiem tiem FIBAs čaļiem pa kuņģi, parādīt vienreiz Latvijas mugurkaulu un stingri runāt par to, ka dažādu idiotisku FIBAs lēmumu dēļ visvairāk cieš mazās valstis un principā izslēdz iespēju kvalificēties nozīmīgiem sporta forumiem! Vai Anetetai pietiks mugurkauls, vai vina vienkārši bus kārtējais beņķīša sildītājs? Jaunatne, Latvijas līgas utt, tas arī ir svarīgi, bet tam ir izvirzīti attiecīgi cilvēki! Kurš cīnīsies par Latvijas interesēm globāli?