Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

VEF jaunais leģionārs Kruss: "Meksikas mērķis ir Amerikas fināls un Rio ceļazīme"

Rolands Eliņš

VEF jaunais leģionārs Kruss: "Meksikas mērķis ir Amerikas fināls un Rio ceļazīme"
Fransisko Kruss
Foto: FIBA

Amerikas kontinentu basketbola izlases pamazām nobriest "FIBA Americas" finālturnīra sākumam Meksikā, un mājinieku valstsvienības spēlētājs Fransisko Kruss uzsvēris, ka noskaņojies Rio ceļazīmes iegūšanai.

"Amerikas čempionāts būs ļoti sīvs un līdzvērtīgs turnīrs," intervijā FIBA mājaslapā norāda Meksikas izlases saspēles vadītājs Fransisko Kruss, kurš šovasar vienojās par līgumu ar Latvijas čempioni "VEF Rīga". "Es nemaz neredzu vienu izteiktu favorīti. Lai mēs sasniegtu savu mērķi un spēlētu finālā, mēs nedrīkstam zaudēt koncentrēšanos līdz pat turnīra beigām."

25 gadus vecais saspēles vadītājs uzskata, ka Meksika jau pierādījusi savu spēku un potenciālu, kuru nu jācenšas realizēt: "Mūsu izlases līderi jau spēlējuši finālturnīrā un arī uzvarējuši to. Viņi parādīja, ka Amerikas grandi ir sakaujami. Izlases jaunajiem spēlētājiem tagad jāpievieno savas pūles, lai piepildītu galveno mērķi - ceļazīmes iegūšanu uz Rio. Esmu pilnīgi drošs, ka mums tas ir pa spēkam."

Meksikas izlase līdz 2013. gadam Amerikas čempionāta medaļas nebija ieguvusi, taču pirms diviem gadiem pārsteidza konkurentus un izkaroja zelta medaļas, kas ļāva piedalīties Pasaules kausa izcīņā. Kruss 2013. gada triumfā izlases rindās nebija, bet pirms gada Pasaules kausā bija viens no tās līderiem un ar vidēji 12.2 punktiem bija 28. rezultatīvākais visā turnīrā, kā arī izdalīja 2.7 rezultatīvas piespēles vidēji spēlē.

Kruss uzsvēra, ka Meksika netaisās mainīt savu spēles stilu un trenera Serhio Valdeomillosa vadībā turpinās izcelties ar agresīvu aizsardzību un saspringtu spēli, neļaujot pretiniekiem atslābināties: "Jā, mēs joprojām cenšamies uzlabot situāciju uzbrukumā, kā arī ieiet sacensību ritmā. Taču aizsardzības ziņā varam justies mierīgi, un zinām, ka tas palīdzēs gūt uzvaras."

Meksikai gan nāksies iztikt bez vairākiem svarīgiem spēlētājiem - Lorenso Matas un Romana Martinesa. "Mata mums bija liels palīgs cīņā par atlēkušajām bumbām, bet Romans atviegloja dzīvi uzbrukumā. Viņi ir sevi pierādījuši kā vērtīgus vīrus, tagad citiem būs jādara tas pats un jāuzņemas viņu pienākumi."

"FIBA Americas" finālturnīrs sāksies pavisam drīz, jau 31. augustā un norisināsies līdz 12. septembrim. 10 izlases sadalītas divās grupās, kuras izspēlēs vienu apli, bet labākās četras no katras grupas tiks otrajā kārtā. Izveidosies astoņu komandu grupa, kurā katra izlase aizvadīs spēli pret citu (pirmās kārtas rezultāti tiek ņemti vērā), bet četras labākās nokļūs pusfinālā.

Turnīrs norisināsies Krusa dzimtenē Meksikā, un tajā tiks izspēlētas arī olimpiskās ceļazīmes. Tās automātiski saņems abas finālistes, bet kvalifikācijas turnīram pieteiksies 3.-5. vietas ieguvējas. Tiesa, Brazīlija kā mājiniece jau ir olimpiskajā turnīrā, tādēļ tā ir ārpus konkurences. Turnīrā nepiedalīsies Amerikas spēcīgākā basketbola izlase ASV, kura vietu olimpiādē nokārtojusi jau kā Pasaules kausa uzvarētāja.

Puertoriko galvaspilsētā tikmēr noslēdzies viens no svarīgākajiem pārbaudes turnīriem - Tuto Maršāna kausa izcīņa, kuras beigas gan pienākušas dienu ātrāk nekā plānots. Pirmajās četrās dienās ar četriem panākumiem uzvaru jau bija nodrošinājusi Kanādas izlase ar Endrjū Viginsu un Entoniju Benetu priekšgalā, bet šonakt bija plānotas Argentīna-Puertoriko un Brazīlija-Dominikāna spēles, taču gaidāmās tropu vētras dēļ tās tika atceltas. Līdz ar to otrā vieta tika Puertoriko, bet trešā palika Argentīna. Ar vidēji mačā gūtiem 17.7 punktiem turnīra rezultatīvākais spēlētājs bija Luiss Skola, puertorikānis Anhe Vasalo sameta 15.3, bet Viginsam ar 14.5 punktiem trešā vieta šajā sarakstā.

"FIBA Americas" finālturnīrs

A grupaB grupa
MeksikaKanāda
PanamaArgentīna
DominikānaKuba
BrazīlijaVenecuēla
UrugvajaPuertoriko

Izmantotie resursi:
FIBA AMERICAS

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-08-28 12:47, pirms 9 gadiem
VEF merkis ir savakt visvairak legionaru LBL vesture.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-28 13:40, pirms 9 gadiem
Daņila Fokss rakstīja: un kādi ir feF mērķi?
Nepalikt pēdējiem VTB. Nepalikt aiz borta lbl!

     [+] [-]

, 2015-08-28 13:53, pirms 9 gadiem
Pag, bet ASV nespēlē vispār tai čempī?

     [+] [-]

, 2015-08-28 14:40, pirms 9 gadiem
asta rakstīja: Pag, bet ASV nespēlē vispār tai čempī?
lasīt vajag

Turnīrā nepiedalīsies Amerikas spēcīgākā basketbola izlase ASV, kura vietu olimpiādē nokārtojusi jau kā Pasaules kausa uzvarētāja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-28 16:42, pirms 9 gadiem
Bet jūs ziniet to ka lbl drīkst tik piesaistīt 5leģionārus un tas nozīmē to ka katru reizi kāds sēdēs malā

     [+] [-]

, 2015-08-28 17:58, pirms 9 gadiem
tinnie tempah rakstīja: Bet jūs ziniet to ka lbl drīkst tik piesaistīt 5leģionārus un tas nozīmē to ka katru reizi kāds sēdēs malā
Neba pirmo sezonu VEFam tā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja