Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Voins: "LBS ciena aģentu darbu, taču sagaida cieņpilnu attieksmi"

Voins: "LBS ciena aģentu darbu, taču sagaida cieņpilnu attieksmi"
Valdis Voins
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas Basketbola savienības vadītājs Valdis Voins portālā "Basket.lv" izplatījis paziņojumu, kurā piedāvā savu viedokli U20 izlases un spēlētāju aģentu sakarā.

U20 izlases rezonanse Komandas neveiksme Eiropas čempionātā sāp daudziem, izraisot krietni skaļāku ažiotāžu, nekā iepriekšējos gados tā paša trenera Vecvagara vadībā sasniegtie labie rezultāti – 5. un 6.vieta. Savā ziņā tas ir veselīgi. Panākumi mēdz izraisīt nepamatotu eiforiju un novērst uzmanību no trūkumiem sistēmā. Savukārt neveiksmes liek vispusīgi izvērtēt situāciju, uzstādīt precīzu diagnozi un meklēt risinājumus problēmām. Paldies par viedokļiem visiem, kuri tos izteikuši publiskajā telpā – gan žurnālistiem un līdzjutējiem, gan iesaistītajām personām. Turpmākajā darbā palīdzēs gan tie, kuriem piekrītu, gan tie, kuri mani nepārliecina.

Par nespēlējušajiem. Publiskajā telpā minētie skaitļi par spēlētājiem, kuri šovasar nespēlē jaunatnes izlasēs, manuprāt, rada nepareizu priekšstatu par situāciju. Jo, gribot vai negribot vienā, katlā tiek sajaukti gan nopietnu traumu gadījumi, gan atteikumi subjektīvu iemeslu dēļ, kā iemeslu piesaucot mācības, individuālos plānus, klubu iebildumus utt. Manuprāt, katra situācija jāizvērtē individuāli. Atbalstu ideju, ka vajadzīgi stingri kritēriji šādai izvērtēšanai un ceru, ka būs konkrēti kvalitatīvi priekšlikumi.

Par aģentiem.LBS ciena aģentu darbu un ieguldījumu spēlētāju izaugsmē, taču sagaida adekvātu cieņpilnu attieksmi un konstruktīvu sadarbību. Tai skaitā profesionālu komunikāciju, laikus oficiāli informējot LBS pārstāvjus par izlašu kandidātu problemātiskām situācijām klubos un profesionālās izaugsmes plāniem, traumu gadījumā iepazīstinot ar medicīnisko informāciju utt. Likumdošana ierobežo LBS iespējas kontrolēt aģentu darbu, taču aģentiem ir saistoši FIBA noteikumi un LBS reaģēs, ja tie tiks pārkāpti.

Par LBS pozīciju.Kategoriski noraidu LTV sagatavotajā sižetā izskanējušo apgalvojumu, ka LBS “ciena un atbalsta” nespēlēšanu izlasē. LBS pozīcija bijusi, ir un paliek nemainīga – pārstāvēt Latviju ir basketbolista goda pienākums. Vērtības iezīmējam ar mūsu rīcībā esošiem līdzekļiem – piemēram, LBS Gada balvu piešķiršanu, komunikācijā ar masu medijiem, arī atbalstu klubiem, kuri dod lielāko ieguldījumu izlašu kandidātu sagatavošanā. Taču atbilstošas attieksmes veidošana ir kolektīvs ilgtermiņa darbs, kurā sava atbildības daļa ir ģimenei un skolai, sporta skolai un pirmajam trenerim, draugiem un līdzjutējiem. Tāpēc nedomāju, ka ir vērts tricināt gaisu ar skaļiem paziņojumiem gadījumā, ja spēlētājs, paskaidrojot iemeslu, nolemj nespēlēt. LBS koncentrējas darbam ar tiem, kuri ir ierindā.

Ietekmes instrumenti. Savas valsts pārstāvēšana nav pakalpojums, kas pērkams par naudu, tāpēc LBS attiecības ar spēlētājiem neveido un neveidos pēc tādiem pašiem principiem, kā to dara klubi un kā nacionālo izlašu darbu organizē arī dažu citu valstu basketbola jumtorganizācijas. Ejam citu ceļu – katru gadu nodrošinām kvalitatīvus apstākļus 8-9 nacionālo izlašu profesionālam darbam, lai līdzdalība izlasēs būtu nozīmīgs ieguldījums spēlētāju individuālā izaugsmē un sportiskās reputācijas uzlabošanā, sekmētu sportisko ambīciju piepildīšanu un sagādātu pozitīvas emocijas. Arī palīdzam atgūt veselību, ja izlases darba procesā bijušas traumas. Visticamāk, šādas pozitīvas motivēšanas iespējas vēl nav pilnīgi izmantotas un izlašu saimniecības organizēšanā vēl ir krietni, kur augt. Tāpēc esam pateicīgi par visiem pamatotajiem signāliem no spēlētājiem, viņu vecākiem, sporta skolu treneriem, arī aģentiem, kas vēsta par problēmām un iesaka risinājumus, nevis nodarbojas ar tukšu retoriku publiskajā telpā.

Nejaušība vai likumsakarība? U20 izlases neveiksmīgā starta iemesli un turpmākā rīcība, protams, ir LBS – administrācijas, Treneru komisijas un valdes – aktuālo darba kārtībā un sagaidu, ka problēma netiks vienkāršota līdz līmenim: “ja būtu spēlējis Jānis un Pēteris, viss būtu kārtībā”. Konkrētā gadugājuma komanda – 1997. gadā dzimušie puiši – pirms četriem gadiem Eiropas U16 čempionātā no izkrišanas paglābās tikai pēdējā spēlē (13.vieta), bet pirms diviem gadiem U18 čempionātā ar grūtībām ieņēma 10. vietu. Varam vainot demogrāfisko krīzi vai sagadīšanās dēļ nepietiekamo talantu daudzumu, taču ir vērts akcentēt uzmanību uz pašu nepadarīto.

Iemesli un risinājumi. 2015. gada sezonā, kad šie puiši sasniedza U18 vecumu, līdzekļu trūkuma dēļ bija spiesti atteikties no Basketbola akadēmijas projekta, kas iepriekšējos gados paplašināja jauno spēlētāju attīstības iespējas un sekmēja jaunatnes izlašu starta kvalitāti (visus trīs BA darbības gadus U18 izlase iekļuva Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā). Šī pieredze ir pamudinājums atgriezties pie BA projekta, iespējams, paplašinot spēlētāju vecuma robežas, lai palīdzētu svarīgajā pārejas posmā starp jauniešu un pieaugušo basketbolu augt arī tiem spēlētājiem, kuri nav iesaistīti kvalitatīvās Latvijas vai ārzemju klubu sistēmās. Un kārtējo reizi ar baltu skaudību nolūkojoties uz tuvākajām kaimiņvalstīm – Somiju un Zviedriju, Igauniju un Lietuvu – kur jauno basketbolistu sagatavošanas darbs notiek valsts apmaksātos internātos.

Problemātiskie gadi. Diemžēl U20 gadugājums nav vienīgais, kura starptautiskais potenciāls rosina bažas. Pirms diviem gadiem, kad Eiropas U16 čempionātā spēlēja 1999. gadā dzimušo puišu izlase, ar lielām grūtībām tika nosargāta vieta virslīgā, turklāt ļoti lielu ieguldījumu komandas spēlē deva gadu jaunākie (2000.dz.g.) puiši. Kopš tā laika ar ļoti strauju progresu neviens 1999. gadā dzimušais basketbolists nav iepriecinājis. Zinot šo sportisko problēmu, kā arī novērtējot nākamā gadugājuma potenciālu, LBS laikus pieteicās FIBA 2018. gadā rīkot Eiropas U18 čempionātu, nodrošinot vietu A divīzijā arī nākamgad, neatkarīgi no 2017. gada čempionātā ieņemtās vietas. Tas dod iespēju Uvja Helmaņa vadītajai komandai šonedēļ Brastislavā startējošajā turnīrā spēlēt bez bažām par izkrišanu. Ceru, ka vismaz dažiem spēlētājiem šis turnīrs dos vērtīgu stimulu izaugsmei.

Izlase katru gadu? Tikko minētajā U18 izlasē iezīmējās vēl kāds “spēlēšanas – nespēlēšanas” aspekts. Proti, trenera Helmaņa ideālajā kandidātu sarakstā absolūti lielākais vairākums bija 2000. gadā dzimušie spēlētāji, taču vairāki no viņiem neiesaistījās darbā, par iemeslu minot veselības problēmas un vēlmi tās atrisināt, lai varētu iesaistīties izlases darbā nākamsezon - pamatgadā. Uz jautājumu – vai spēlēšanai jaunatnes izlasēs katru gadu (meiteņu gadījumā – pat vairākās izlasēs gada laikā) no ilgtermiņa interešu viedokļa ir pozitīva, neitrāla vai negatīva ietekme – no basketbola treneriem ir nācies dzirdēt dažādas atbildes. Visas – argumentētas un pamatotas gan ar pozitīviem, gan negatīviem piemēriem. Līdzīga pieredze bijusi daudzās Eiropas valstīs. Arī šai ziņā acīmredzot universālu recepti izstrādāt nav iespējams un būs svarīga individuālā pieeja, izvērtējot konkrētus gadījumus.

Runas un darbi. Uz B divīziju dažādās vecuma grupās savulaik izkritušas arī resursiem bagātāku valstu – Horvātijas, Krievijas, Grieķijas, Vācijas – jaunatnes izlases. Savukārt spilgtas basketbola personības var attīstīties arī, piemēram, Šveicē, kas A divīzijai nav bijusi pat tuvumā. Tāpēc netaisīsim traģēdiju. Manuprāt, viskonstruktīvāk uz U20 izlases neveiksmi reaģēja savainojuma dēļ čempionātā nespēlējušais Valdemāra Baumaņa balvas šāgada ieguvējs Artūrs Strautiņš: beidzam histēriju, labi sagatavojamies un nākamgad tiekam atpakaļ! Tā ir vīra valoda, un nākamgad katram būs iespēja parādīt, kas viņš ir – vīrs vai marionete dažādu “padomdevēju” rokās.

Izmantotie resursi:
Valdis Voins: U20 neveiksme izgaismojusi...


, 2017-07-28 17:22, pirms 7 gadiem
Kamēr LBS nepieņems mērus un beigs peldēt pa straumi, tamēr nekas nemainīsies - tādiem kā Artūrs Kalnītis ir tikai bizness un nauda, viņiem ir dziļi pajāt uz Latviju, tās izlasēm un LV basketbolu kopumā. Šeit mēs tikai redzam augļus tai ilgstošajai LBS piekoptajai politikai un attieksmei jau daudzu gadu garumā - ka nespēlēt izlasē un nepārstāvēt Latviju ir pilnīgi dabiski un normāli, mēs jūs saprotam un atbalstam. Latvijas labā jau nemaz nav vērts raut pakaļu pušu - par to naudu nemaksā.
, 2017-07-28 17:40, pirms 7 gadiem
Kad LBS vadīs nevis izbijos ments,bet cilvēks,kas savu dzīvi veltījis basketbolam,tad arī rezultāti un spēlētāju attieksme būs savādāka!
, 2017-07-28 17:44, pirms 7 gadiem
Sports Latvijā,tā ir mazā netīrā politika.Visas sporta veidu federācijās valdēs ir bijušie politiķi vai NBS pārstāvji.
, 2017-07-28 17:55, pirms 7 gadiem
fans81 rakstīja: Kad LBS vadīs nevis izbijos ments,bet cilvēks,kas savu dzīvi veltījis basketbolam,tad arī rezultāti un spēlētāju attieksme būs savādāka!
Attieksme ir viens, bet, lai vadītu, tur tomēr jāmāk grozīties ap tiem politiķiem, naudu viņi tak piešķir
, 2017-07-28 18:15, pirms 7 gadiem
Kad vispār paredzētas nākamās Basketbola Savienības Prezidenta vēlēšanas?
, 2017-07-28 18:19, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Kad vispār paredzētas nākamās Basketbola Savienības Prezidenta vēlēšanas?
Vēlies kandidēt?
, 2017-07-28 18:21, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Vēlies kandidēt?
Tevi ievēlēs
, 2017-07-28 18:31, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Attieksme ir viens, bet, lai vadītu, tur tomēr jāmāk grozīties ap tiem politiķiem, naudu viņi tak piešķir
Uj, tikai jācer, ka tas tev arī nešķiet normāli. Jo kamēr šāda sistēma būs, tikmēr arī visas federācijas vadīs partiju ielikteņi, būs naudas gāšana caurā mucā un bardaks lielākā daļā sporta veidu.
, 2017-07-28 18:42, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tevi ievēlēs
Es uz augstiem amatiem neraujos, man tepat ir labi.
, 2017-07-28 18:47, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Vēlies kandidēt?
Man tepat Saeimā ir labi!
, 2017-07-28 18:48, pirms 7 gadiem
xZ rakstīja: Uj, tikai jācer, ka tas tev arī nešķiet normāli. Jo kamēr šāda sistēma būs, tikmēr arī visas federācijas vadīs partiju ielikteņi, būs naudas gāšana caurā mucā un bardaks lielākā daļā sporta veidu.
Atkarībā kā to skatās, personīgi man tas nešķiet īsti pareizi
, 2017-07-28 18:49, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Man tepat Saeimā ir labi!
Tu esi deputāts vai? Savu identitāti jau neatklāsi? Tad vismaz kaut ko dari Latvijas basketbola un vispār sporta labā.
, 2017-07-28 18:50, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Tu esi deputāts vai? Savu identitāti jau neatklāsi? Tad vismaz kau ko dari Latvijas basketbola un vispār sporta labā.
Tak joks, skaidra lieta, ka esmu parastais reņģēdājs! Daru ko varu te komentāros, lai aizstāvētu šo sporta veidu!
, 2017-07-28 18:52, pirms 7 gadiem
Helmaņa komentāri par spēlētāju nespēlēšanu izlasē
Kāpēc jaunie basketbolisti atsaka valstsvienībai?
....atkal Kalnītis izceļas
, 2017-07-28 19:23, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Helmaņa komentāri par spēlētāju nespēlēšanu izlasē
Kāpēc jaunie basketbolisti atsaka valstsvienībai?
....atkal Kalnītis izceļas
Visi peļ to Kalnīti, iespējams pelnīti, bet basketbolists Kohs, kurš taču bija no labākajiem U20 izlasē, pārstāvis tieši no Kalnīša tak? Apskaidrojiet, kā tā?
, 2017-07-28 19:48, pirms 7 gadiem
Ne sportisti un/vai aģenti vainīgi,domāju,ka tomēr funkcionāru un treneru augstprātīga attieksme!!!
, 2017-07-28 19:50, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Visi peļ to Kalnīti, iespējams pelnīti, bet basketbolists Kohs, kurš taču bija no labākajiem U20 izlasē, pārstāvis tieši no Kalnīša tak? Apskaidrojiet, kā tā?
Ar sveci jau klāt neesmu stāvējis bet man liekas Pasečņiks ļoti gribēja spēlēt izlasē bet Kalnītis viņam to aizliedza darīt, vēl notraumēsies tas viņa biznesa NBA projekts vai kā. Neticu ka 76ers vai Spānijas klubs viņam kaut ko tur aizliedza darīt. Kurucs jau ar nekur nespēlē. Jebkurā gadījumā, tāda situācija kā ar U20 izlasi ir absurda un nedrīkst vairs atkārtoties. Vienmēr tādā ziņā esmu apskaudis lietuviešus - viņiem attieksme pret izlasēm un patriotisma ir bijis vienmēr vairāk kaut izvēle un spēlētāju resursu ir bijis vienmēr vairāk kā LV. Un Lauva jau pareizi teica - tas ir LBS attieksmes rezultāts jau ilgus gadus ka nespēlēt LV izlasēs ir pilnīgi normāli un dabiski. Un ka pie tā ir vainīgi arī LV mediji un paši līdzjutēji - visi rāda un runā par tiem kuri nespēlē vai senāk nespēlēja - Pasečņiku, agrāk KP, D. Bertānu vai Biedriņu. Neviens jau nerunā un nerāda tos kas tai izlasē spēlē un nekad neatsaka - Blūmu vai Strēlnieku kas izlasē spēlēja pat neskatoties uz lauztu pēdu. Jo izrādās - Latvijā tu mierīgi vari nespēlēt izlasē, un tāpat visi par tevi runā un tu esi nacionālais varonis. Tā kā viss grādā.
, 2017-07-28 20:26, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Visi peļ to Kalnīti, iespējams pelnīti, bet basketbolists Kohs, kurš taču bija no labākajiem U20 izlasē, pārstāvis tieši no Kalnīša tak? Apskaidrojiet, kā tā?
Un paskaties, kas notika ar Kohu pēc izlases
, 2017-07-28 20:27, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Ar sveci jau klāt neesmu stāvējis bet man liekas Pasečņiks ļoti gribēja spēlēt izlasē bet Kalnītis viņam to aizliedza darīt, vēl notraumēsies tas viņa biznesa NBA projekts vai kā. Neticu ka 76ers vai Spānijas klubs viņam kaut ko tur aizliedza darīt. Kurucs jau ar nekur nespēlē. Jebkurā gadījumā, tāda situācija kā ar U20 izlasi ir absurda un nedrīkst vairs atkārtoties. Vienmēr tādā ziņā esmu apskaudis lietuviešus - viņiem attieksme pret izlasēm un patriotisma ir bijis vienmēr vairāk kaut izvēle un spēlētāju resursu ir bijis vienmēr vairāk kā LV. Un Lauva jau pareizi teica - tas ir LBS attieksmes rezultāts jau ilgus gadus ka nespēlēt LV izlasēs ir pilnīgi normāli un dabiski. Un ka pie tā ir vainīgi arī LV mediji un paši līdzjutēji - visi rāda un runā par tiem kuri nespēlē vai senāk nespēlēja - Pasečņiku, agrāk KP, D. Bertānu vai Biedriņu. Neviens jau nerunā un nerāda tos kas tai izlasē spēlē un nekad neatsaka - Blūmu vai Strēlnieku kas izlasē spēlēja pat neskatoties uz lauztu pēdu. Jo izrādās - Latvijā tu mierīgi vari nespēlēt izlasē, un tāpat visi par tevi runā un tu esi nacionālais varonis. Tā kā viss grādā.
Kā naglai uz galvas
, 2017-07-28 22:00, pirms 7 gadiem
LBS padome:
Andris Ameriks, Solvita Āboltiņa, Mārtiņš Bondars, Armands Garkāns, Uldis Grāvītis, Aigars Kalvītis, Ojārs Kehris, Irēna Krūmane, Artis Lagzdiņš, Aivars Lembergs, Māris Martinsons, Imants Parādnieks, Ilze Pētersone-Godmane, Leonīds Salcēvičs, Valdis Siksnis, Iveta Strautiņa-Ušakova, Kārlis Strēlis, Aigars Štokenbergs, Jānis Upenieks un Jānis Urbanovičs.

PRECĪZI TRĪSAPRPUS CILVĒKI, KURIEM IR BIJUSI KAUT KĀDA SAISTĪBA AR BASI.

LBS Valde:

Valdis Voins (LBS prezidents), Guntis Blumbergs, Edgars Jaunups, Guntis Šēnhofs un Žoržs Tikmers.
Neviens no šiem basketā nav bijis ne spēlētājs, ne treneris.
Secinājums. Basketu Latvijā vada un šajā sporta veidā visu nosaka pašpasludināti administratoriņi, izbijuši un esoši politikāņi.

Vai kāds man var paskaidrot, ko LBS padomē dara Ušakova un Godmaņa sievas? Imants Parādnieks? Irēna Krūmane (nu vismaz vīrs Valdis Garoza ir spēlējis un arī šancējis par tiesnesi). Arī pārējie nav labāki. Nu labi, no tādas Solčas vismaz varēja izspiest lielāku valsts finansējumu. Ko var izspiest no Urbanoviča? Un Štokija? Amerika? Eh, tirliņu bars tirliņu valstī. Pat nacionālo sporta veidu nejēdz normāli samenedžēt.
Un Voinu ar Šnupi par biļešu cenām uz draudzības spēli Latvija - Lietuva derētu pakārt aiz kājām pie benzīntanka. Jo apdrošināšanai naudu tak valdība piešķīra...
, 2017-07-28 22:28, pirms 7 gadiem
žurnaļuga rakstīja: LBS padome:
Andris Ameriks, Solvita Āboltiņa, Mārtiņš Bondars, Armands Garkāns, Uldis Grāvītis, Aigars Kalvītis, Ojārs Kehris, Irēna Krūmane, Artis Lagzdiņš, Aivars Lembergs, Māris Martinsons, Imants Parādnieks, Ilze Pētersone-Godmane, Leonīds Salcēvičs, Valdis Siksnis, Iveta Strautiņa-Ušakova, Kārlis Strēlis, Aigars Štokenbergs, Jānis Upenieks un Jānis Urbanovičs.

PRECĪZI TRĪSAPRPUS CILVĒKI, KURIEM IR BIJUSI KAUT KĀDA SAISTĪBA AR BASI.

LBS Valde:

Valdis Voins (LBS prezidents), Guntis Blumbergs, Edgars Jaunups, Guntis Šēnhofs un Žoržs Tikmers.
Neviens no šiem basketā nav bijis ne spēlētājs, ne treneris.
Secinājums. Basketu Latvijā vada un šajā sporta veidā visu nosaka pašpasludināti administratoriņi, izbijuši un esoši politikāņi.

Vai kāds man var paskaidrot, ko LBS padomē dara Ušakova un Godmaņa sievas? Imants Parādnieks? Irēna Krūmane (nu vismaz vīrs Valdis Garoza ir spēlējis un arī šancējis par tiesnesi). Arī pārējie nav labāki. Nu labi, no tādas Solčas vismaz varēja izspiest lielāku valsts finansējumu. Ko var izspiest no Urbanoviča? Un Štokija? Amerika? Eh, tirliņu bars tirliņu valstī. Pat nacionālo sporta veidu nejēdz normāli samenedžēt.
Un Voinu ar Šnupi par biļešu cenām uz draudzības spēli Latvija - Lietuva derētu pakārt aiz kājām pie benzīntanka. Jo apdrošināšanai naudu tak valdība piešķīra...
ja tīri ņemam LBS viedokļa, tad cenas atbilst ažiotāžai + zinot viņu mērķus par basketbola māju, tad ir tikai saprotams, ka tāda cena + rēķinot cik ir izpirkts, tad diez ko sūdzēties nevar gan
, 2017-07-28 22:46, pirms 7 gadiem
Atbildu - EČ Rīgas posmā uz Latvijas veču spēlēm bija ļoti daudz brīvu vietu, vismaz ceturtdaļa (un es pat nepieminu vismaz vairākus simtus haļavščiku, kas tur bija ar ielūmiem un par blatu). Par šādu cenu politiku es bijušo ģenerāli Daugavā iedzītu bez apakšbiksēm un ārā nelaistu. Jo viņš taču ir Rīgasbrīvostas policijas priekšnieks
, 2017-07-28 22:47, pirms 7 gadiem
Ārprāts, uz florbola čempi Arēnā izpērk visas biļetes uz izlases spēlēm, bet uz basīti nē. Nevajag cenas sliet debesīs, un zāle būtu pillna līdz muzlām.
, 2017-07-28 22:50, pirms 7 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Ārprāts, uz florbola čempi Arēnā izpērk visas biļetes uz izlases spēlēm, bet uz basīti nē. Nevajag cenas sliet debesīs, un zāle būtu pillna līdz muzlām.
Cenu politika ir jāsabalansē, nedrīkst būt par lētu un arī par dārgu
, 2017-07-28 23:20, pirms 7 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Atbildu - EČ Rīgas posmā uz Latvijas veču spēlēm bija ļoti daudz brīvu vietu, vismaz ceturtdaļa (un es pat nepieminu vismaz vairākus simtus haļavščiku, kas tur bija ar ielūmiem un par blatu). Par šādu cenu politiku es bijušo ģenerāli Daugavā iedzītu bez apakšbiksēm un ārā nelaistu. Jo viņš taču ir Rīgasbrīvostas policijas priekšnieks
Cenu politika man šķiet vai tad daļēji nediktēja no augšas tad FIBA ?
, 2017-07-28 23:20, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Un paskaties, kas notika ar Kohu pēc izlases
Kas ar viņu notika ??? Parakstīja līgumu ? Un bez izlases to nebūtu parakstījis ? Viņš jau nav nekāds nezināmais, jau 2-3 gadi apgrozās Eiropas TOPu tuvumā un ir apritē
, 2017-07-28 23:49, pirms 7 gadiem
kuklitis rakstīja: Cenu politika man šķiet vai tad daļēji nediktēja no augšas tad FIBA ?
Pilnīgi noteikti nē. Tikai un vienīgi rīkotāji (šajā gadījumā - LBS). Nu, ja uzliktu 300 eu par vienu biļeti uz vienu spēli, tad, iespējams, ka FIBA Voinu saraustītu aiz olām.
, 2017-07-28 23:50, pirms 7 gadiem
Fibai ir svarīgi, lai zāles būtu pilnas. Reklāma, sporta veida popularitāte utt.
, 2017-07-29 00:22, pirms 7 gadiem
Biļetes taču tika saceltas uz pārbaudes spēlēm, kas nav FIBAs oficiālās.
, 2017-07-29 00:23, pirms 7 gadiem
Žēl, ka daži labi LV basketbola funkcionāri, kas postulē patriotismu un blablabla, patiesībā šajā sakarā aiz muguras ir ieinteresēti tikai sava labuma gūšanā. Avots: personīgas sarunas ar šiem cilvēkiem. Secinājums: laikam tikai cilvēcīgi.
, 2017-07-29 01:33, pirms 7 gadiem
asinsdesa rakstīja: Biļetes taču tika saceltas uz pārbaudes spēlēm, kas nav FIBAs oficiālās.
te cilveeks paceela teemu par 2015 gada čempi - manupraat te kaut kaads juceklis nedaudz atbildees ir iestaajies
, 2017-07-29 13:36, pirms 7 gadiem
Ko jūs, kā auni varat vnm čīkstēt, ja kāds atsaka izlasei. jūs nekad nebūsiet tajai tuvumā tpc varat nerunāt par šo tēmu, tā ir katra brīva izvēle spēlēt vai nespēlēt. Vsp nesaprotu, kā kāds grib spēlēt izlasē, kā slikti spēlē vai nespēlē tā tautas nodevēji vai sliktie, ja spēlē tad viss labi. tā pat kā ar Kp pagāšgad tautas nodevējs a šogad atkal mīlulis. Aunu bars vnk esat
, 2017-07-29 14:21, pirms 7 gadiem
žurnaļuga rakstīja: LBS padome:
Andris Ameriks, Solvita Āboltiņa, Mārtiņš Bondars, Armands Garkāns, Uldis Grāvītis, Aigars Kalvītis, Ojārs Kehris, Irēna Krūmane, Artis Lagzdiņš, Aivars Lembergs, Māris Martinsons, Imants Parādnieks, Ilze Pētersone-Godmane, Leonīds Salcēvičs, Valdis Siksnis, Iveta Strautiņa-Ušakova, Kārlis Strēlis, Aigars Štokenbergs, Jānis Upenieks un Jānis Urbanovičs.

PRECĪZI TRĪSAPRPUS CILVĒKI, KURIEM IR BIJUSI KAUT KĀDA SAISTĪBA AR BASI.

LBS Valde:

Valdis Voins (LBS prezidents), Guntis Blumbergs, Edgars Jaunups, Guntis Šēnhofs un Žoržs Tikmers.
Neviens no šiem basketā nav bijis ne spēlētājs, ne treneris.
Secinājums. Basketu Latvijā vada un šajā sporta veidā visu nosaka pašpasludināti administratoriņi, izbijuši un esoši politikāņi.

Vai kāds man var paskaidrot, ko LBS padomē dara Ušakova un Godmaņa sievas? Imants Parādnieks? Irēna Krūmane (nu vismaz vīrs Valdis Garoza ir spēlējis un arī šancējis par tiesnesi). Arī pārējie nav labāki. Nu labi, no tādas Solčas vismaz varēja izspiest lielāku valsts finansējumu. Ko var izspiest no Urbanoviča? Un Štokija? Amerika? Eh, tirliņu bars tirliņu valstī. Pat nacionālo sporta veidu nejēdz normāli samenedžēt.
Un Voinu ar Šnupi par biļešu cenām uz draudzības spēli Latvija - Lietuva derētu pakārt aiz kājām pie benzīntanka. Jo apdrošināšanai naudu tak valdība piešķīra...
Solvita bija taču lielākais trumpis, kādēļ Latvija ieguva tiesības rīkot 2015. gada čempionāta grupu turnīru.
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.