Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Mačulis pēc dalības 3x3 turnīrā: "Ir tādi, kas ierauga uzvārdu un cenšas savainot"

Andrejs Siliņš

Mačulis pēc dalības 3x3 turnīrā: "Ir tādi, kas ierauga uzvārdu un cenšas savainot"
Jons Mačulis (centrā) konfliktsituācijā. Foto: 15min.lt

Lietuvas basketbola izlases uzbrucējs Jons Mačulis sestdien piedalījās 3x3 basketbola turnīrā, ko organizēja Lietuvas Basketbola līga (LKL) un ar savu komandu apstājās pusfinālā.

Mačulis pārstāvēja "Tauras" komandu, bet pusfinālā piekāpās "Vytis-Gulbelė", kas vēlāk arī izcīnīja uzvaru turnīrā. "Pretinieki labāk pielāgojās spēles ritmam, mēs koncentrējāmies uz tiesnešiem un citām lietām. Gandrīz uzvarējām. Nākamreiz mums jāuzvar," zaudējumu komentēja Mačulis.

Turnīra laikā gadījās reizes, kad pret Mačuli tika nospēlēts krietni asāk nekā to prasītu situācija. Trīs olimpisko spēļu dalībnieks nebija saudzīgs, komentējot šādu pretinieku spēli: "Ir cieša aizsardzība un ir cilvēki, kas mēģina tevi iegrūst mugurā bez nekāda iemesla. Tā nav cieša aizsardzība, tā ir cilvēku traumēšana. Viņi redz uzvārdu uz muguras un sāk vicināties ar elkoņiem, mēģina savainot. Jā, pēdējā spēlē tā tiešām bija cieša aizsardzība, bet pirms tam bija tikai tīši mēģinājumi savainot."

Iepriekš Mačulis atklāja, ka 3x3 basketbols viņam būtu iespēja aizbraukt uz ceturtajām olimpiskajām spēlēm: "Par to vēl nedomāju, bet neizslēdzu tādu iespēju [kļūt par profesionālu 3x3 spēlētāju pēc basketbolista karjeras beigām]. Gribu aizbraukt uz ceturtajām olimpiskajām spēlēm - vai nu ar klasisko basketbolu vai ar 3x3 basketbolu."

35 gadus vecais Mačulis ir divkārtējs Eiropas vicečempions (2013, 2015) un izcīnījis arī Eiropas bronzu (2007), tāpat 2010. gadā izcīnīja pasaules bronzu, bet 2015. gadā ar Madrides "Real" triumfēja Eirolīgā. Kļuvis par čempionu teju visās valstīs, kur spēlējis, un 2015. gadā atzīts par Lietuvas Gada basketbolistu.

198 centimetrus garais un 107 kilogramus smagais uzbrucējs karjeras laikā spēlējis Kēdaiņu "Nevēžis", Kauņas "Žalgiris", Milānas "Olimpia", Kauņas "Baltai", Sjēnas "Montepaschi", Atēnu "Panathinaikos", Madrides "Real, Krasnodaras "Lokomotiv Kuban" un Atēnu AEK komandās. Aizvadītajā sezonā AEK rindās Grieķijas līgā un Čempionu līgā kopā vidēji guva 8,0 punktus, izcīnīja 4,4 atlēkušās bumbas un atdeva 1,0 rezultatīvu piespēli. Šovasar Mačulis kļuvis par brīvo aģentu.

Palangā organizētajā 3x3 turnīrā "Pieno žvaigždes" komandas rindās būs arī divi latviešu spēlētāji - Edgars Lasenbergs, kurš klubā spēlēja jau aizvadītajā sezonā, un Zigmārs Raimo, kurš pēc koledžas pabeigšanas Pasvāles rindās nākamsezon uzsāks savu profesionāļa karjeru. Tāpat komandā spēlēs Deniss Krestiņins, kurš vairākas sezonas spēlējis Latvijā un nule kā noslēdzis līgumu ar "Šiauliai". Palangā turnīrs norisināsies trīs pamatposmos līdz jūlija vidum, bet finālposms paredzēts 24. un 25. jūlijā. Kopējais balvu fonds sastāda 74 000 eiro, un spēles tiešraidē rādīs televīzijā.

Izmantotie resursi:
https://www.15min.lt/
OFICIALUS PASVALIO „PIENO ŽVAIGŽDŽIŲ“ TINKLALAPIS

     [+] [-]

, 2020-06-28 11:55, pirms 4 gadiem
298 centimetrus garais un 107 kilogramus smagais uzbrucējs

Ok!