Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Strēlnieks: "Patīkami atgriezties laukumā!"

Andrejs Siliņš

Strēlnieks: "Patīkami atgriezties laukumā!"
Jānis Strēlnieks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Vēl ir lietas, ko noteikti varam uzlabot – komunikācija aizsardzībā un koncentrēšanās," pēc pirmās spēles valstsvienībā 2016. gadā sacīja Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks.

“Patīkami atgriezties laukumā! Pēdējās divas nedēļas bija tādas, kādas nu tās bija, nācās trenēties individuāli, savainojums nedaudz traucēja, bet vēlreiz uztaisīju pārbaudes un teica, ka viss izskatās labi. Pauze sanāca ilgāka nekā gaidīts, bet laikam tas ir attaisnojies – būs labi!” priecīgs pēc pirmās spēles izlasē šovasar bija Jānis Strēlnieks.

Talsenieks laukumā devās pamata pieciniekā, spēlēja 15 minūtes un 15 sekundes, guva 12 punktus (2p. 1/3, 3p. 2/3, s.m. 4/4), atdeva piecas rezultatīvas piespēles, izprovocēja piecas piezīmes, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pārtvēra divas bumbas, pieļāva divas kļūdas, sakrāja 16 efektivitātes reitinga punktus un sasniedza +/- rādītāju +12.

“Vēl ir lietas, ko noteikti varam uzlabot – komunikācija aizsardzībā un koncentrēšanās. Nedrīkst būt tā, ka kāds izdomā kaut ko savu. Ja treneris ir nolēmis kaut ko, jāspēlē tieši tā,” komandas gatavību komentēja Strēlnieks. “Domāju, ka Jaunzēlande mums bija labs pretinieks, viņi spēlē fizisku basketbolu un tā tagad spēlē visur augstākajā līmenī. Pats no savas pieredzes Eirolīgā varu teikt, ka tur notiek ļoti daudz spēles kontaktā ar pretinieku. Jābūt gatavam, ka jebkurā brīdī vari saņemt sitienu. Domāju, ka arī Irāna spēlēs līdzīgi. Šis ir pats labākais basketbols, kāds treniņu nolūkos var būt.

Strēlnieks ir šī izlases modeļa atslēgas figūra jau kopš 2010. gada, taču ik pa laikam valstsvienības rindās parādās arī pa kādai jaunai sejai. “Ir lietas, ko esam darījuši ar tiem, ar ko jau izdevies saspēlēties iepriekš, bet klāt nākuši arī jauni spēlētāji,” Strēlnieks atzina, ka darbs pie komandas ķīmijas arvien turpinās. “Jaunas asinis ir nepieciešamas, lai neiestātos rutīna. Jātrenējas, jārunā savā starpā un tad jau viss būs kārtībā.”

Runājot par jaunajām asinīm, Strēlnieks norādīja, ka gribētos pat vēl lielāku konkurenci: “Ir spēlētāji, kas treniņos sevi parāda tiešām ļoti labi. Tikko pienāk spēles, tā viņiem kaut kas neaiziet. Varbūt tā ir pieredze, kas pietrūkst. Arī man palīdzēs tas, ka kāds vēlas mani izkonkurēt. Veselīga konkurence vienmēr palīdz arī pašam kļūt labākam.

Pirms mača Jaunzēlandes basketbolisti veica savu tradicionālo kara deju haku, uz ko mūsu spēlētāji noskatījās turpat pretī. “Kaut kas nebijis!” ar smaidu sejā atcerējās Strēlnieks. “Bija nedaudz jāsmaida, jo tas jaunzēlandiešu džeks, kas man bija pretī, arī mazliet smaidīja. Šķiet, regbija spēlētājiem tas ir nopietnāks pasākums, basketbolistiem – mierīgāks. Nebija tik baisi, kā to dara regbisti.

Šovakar Latvijas valstsvienība aizvadīs pēdējo pārbaudes spēli, Arēnā Rīga tiekoties ar Irānas izlasi. Spēles sākums pulksten 20:00.

Slēpts komentārs: Skudriniekss

  +8 [+] [-]

, 2016-06-28 13:42, pirms 8 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Nav īsti saprotama tā loģika, kāpēc pretiniekiem būtu tā dejošana jāskatās? Vai tad nevar mierīgi iet un mētāt bumbu, lai tak viņi tur ākstās?Tas jau sen nav ne neparasti, ne interesanti, ne smieklīgi.
Kā ar cieņu pret pretinieka kultūru? Cienot citus cieni pats sevi.
Slēpts komentārs: Skudriniekss

  +4 [+] [-]

, 2016-06-28 13:52, pirms 8 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ja basketbola spēles reglamentā tas nav paredzēts, tad diez vai vispār ētiski viņiem ir tur danci vest.
Vēl viens gailēns kurš vēlas lauzt simtiem gadu ierastu tradīciju!

Šo dejas rituālu aizsāka Jaunzēlandes futbola izlase jau 1888 izlasē un regbija izlase tai pievienojās 1905 gadā!

     [+] [-]

, 2016-06-28 13:54, pirms 8 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ja basketbola spēles reglamentā tas nav paredzēts, tad diez vai vispār ētiski viņiem ir tur danci vest.
Akurāt ne ar ko neatšķiras no ugunskrusta uz ledus vai spēlētāju skriešanai caur banneriem. Polinēziešu kultūrās vispār daudz kas balstīts uz pretinieku iebiedēšanu, rezultātā dabūnam haku. Interesanti, kaut arī 100x redzēts.

  -1 [+] [-]

, 2016-06-28 14:00, pirms 8 gadiem
nightee rakstīja: Akurāt ne ar ko neatšķiras no ugunskrusta uz ledus vai spēlētāju skriešanai caur banneriem. Polinēziešu kultūrās vispār daudz kas balstīts uz pretinieku iebiedēšanu, rezultātā dabūnam haku. Interesanti, kaut arī 100x redzēts.
Ja viņi pie sevis rīko, tad lai jau danco, bet kāpēc pretiniekam būtu jāpakļaujas, kā tu saki, iebiedēšanai. Vai tad tas ir pretinieku komandas interesēs? Labāk mierīgi mētāt bumbu otrā galā, kamēr šie "iebiedē".

  +3 [+] [-]

, 2016-06-28 14:23, pirms 8 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ja viņi pie sevis rīko, tad lai jau danco, bet kāpēc pretiniekam būtu jāpakļaujas, kā tu saki, iebiedēšanai. Vai tad tas ir pretinieku komandas interesēs? Labāk mierīgi mētāt bumbu otrā galā, kamēr šie "iebiedē".
Bet tu iedomājies, ka mūsu bāleliņi dzied himnu un kivīši tai laikā piešauj grozu. Vienkārša uzvedības etiķete.

  -4 [+] [-]

, 2016-06-28 14:25, pirms 8 gadiem
nightee rakstīja: Bet tu iedomājies, ka mūsu bāleliņi dzied himnu un kivīši tai laikā piešauj grozu. Vienkārša uzvedības etiķete.
Ja redzēji visu to balagānu, tad himnas jau bija pirms tam. Par himnām - visu cieņu, bet šī jau nav himna.

  +3 [+] [-]

, 2016-06-28 14:56, pirms 8 gadiem
>Skudrinieks
Tā iebiedēšana pretiniekam nāk par labu, lielāka koncentrēšanās un pašatdeve, un to mēs redzējām. Bet pirmais ir cieņa pret jebkuru kultūru!!

  +1 [+] [-]

, 2016-06-28 17:55, pirms 8 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ja redzēji visu to balagānu, tad himnas jau bija pirms tam. Par himnām - visu cieņu, bet šī jau nav himna.
Tev liekas, ka tu te esi admins vai kāds basketbola eksperts, ka raksti boldā?