Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Japāņi ar -17 zaudē Francijā, čehi pieveic Tunisiju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Japāņi ar -17 zaudē Francijā, čehi pieveic Tunisiju
Tonijs Pārkers
Foto: AFP/Scanpix

Nākamajā nedēļā startēs Riodežaneiro olimpisko spēļu atlases turnīrs basketbolā, un mainīgām sekmēm cīnījušās Latvijas pretinieces. Japāna izbraukumā piekāpās spēcīgajai Francijai, kamēr čehiem izdevās mājās pieveikt Tunisijas izlasi.

Latvijas izlases pirmā pretiniece Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Japāna izbraukumā ar 74:91 atzina Eiropas čempionāta bronzas medaļnieces Francijas valstsvienības pārākumu. Galvenais izrāviens notika otrajā ceturtdaļā, kuru laukuma saimnieki uzvarēja ar 18 punktu pārsvaru, bet noslēdzošajā nogrieznī japāņiem izdevās deficītu samazināt.

Uzvarētāju rezultatīvākais spēlētājs ar 17 punktiem bija Tomass Ertels, bet viņam ar 14 punktiem piebalsoja pamatsastāva saspēles vadītājs Tonijs Pārkers. Japānas izlasē labākais bija Juta Vatanabe, kurš guva 15 punktus, realizējot trīs no pieciem tālmetieniem. Japāņiem izdevās ņemt virsroku cīņā par atlēkušajām bumbām - 32 pret 29.

Latvija un Japāna tiksies 4. jūlijā pulksten 19:00, bet nākamajā dienā pulksten 22:00 mūsējiem pretī stāsies Čehijas izlase, kas ar 87:74 apspēlēja Tunisiju. Puslaika pārtraukumā mājinieki devās ar viena punkta handikapu, kuru izdevās palielināt, trešajā ceturtdaļā pretiniekiem ļaujot gūt 13 punktus. Rezultatīvākais Čehijas izlasē bija tās potenciālais līderis Jans Veselijs, kurš guva 19 punktus, bet Voiteks Hrubans un Bleiks Šilbs atzīmējās ar attiecīgi 15 un 14 punktiem.

Pie uzvaras tika arī olimpiskā kvalifikācijas turnīra saimniece Serbija, kas mājās ar 91:76 apspēlēja Grieķijas izlasi. Pēc pirmajām desmit minūtēm laukuma saimniekiem bija divu punktu deficīts, kam sekoja plus deviņi otrajā un plus pieci trešajā ceturtdaļā.

Rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Nikola Jokičs, kurš guva 20 punktus, realizējot septiņus no astoņiem soda metieniem. Ar 16 punktiem piebalsoja saspēles vadītājs Milošs Teodosičs, kurš no tālās distances uzbruka ar 67% precizitāti - četri no sešiem.

  +6 [+] [-]

, 2016-06-28 23:58, pirms 8 gadiem
"Rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Nikola Jokičs, kurš guva 20 punktus"

Ķipa, tad kad tev domrakstā vajag sasniegt 200 vārdu robežu