Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilvars Grīslis

B izlases basketbolisti: "Trajkovičs liek uzsvaru uz detaļām"

B izlases basketbolisti: "Trajkovičs liek uzsvaru uz detaļām"
Mārtiņš Kravčenko
Foto: Romāns Kokšarovs
(Sporta Avīze)

Pēc piektdien notikušās spēles starp Latvijas U-20 un B izlasēm savos iespaidos par aizvadīto maču, līdzšinējo treniņprocesu un nākotnes pārdomām dalījās B izlases basketbolisti Ingus Bankevics, Mārtiņš Kravčenko un Kaspars Bērziņš.

Ingus Bankevics: "Mūsu galvenais treneris Nenads Trajkovičs treniņos lielu uzsvaru liek uz sadarbību starp garajiem un mazajiem spēlētājiem. Tāpat daudz tiek strādāts pie individuālās spēles, atrodoties viens pret viens situācijās. Kā viens no galvenajiem komponentiem treniņprocesā ir piespēļu slīpēšana. Treneris liek strādāt ar sapratni, pievērš uzmanību detaļām - precīzām piespēlēm, precīzai laika aprēķināšanai - kad saņemt bumbu, kad to mest, kad doties caurgājienā. Trenerim neinteresē, kurš no spēlētājiem iemetīs - viņš pievērš uzmanību sīkumiem, detaļām - kā katra konkrētā nianse tiek izpildīta. Ko lai saka par šodienas maču? Ņemot vērā, ka tā ir pirmā spēle vasarā, turklāt trenējušies esam tikai divas vai trīs nedēļas, ir salīdzinoši normāli. Protams, kļūdas ir daudz un tās ir jālabo. Ar savu sniegumu pārāk neesmu apmierināts, vēl pie daudz kā ir jāpiestrādā - pie aizsardzības, piespēļu tehnikas un citām lietām.

Mārtiņš Kravčenko: "Ņemot vērā faktu, ka 5:5 basketbolu sākām spēlēt tikai pēc Jāņiem, saspēlētības ziņā ir daudz pie kā strādāt. Treneris liek koncentrēties uz dažādiem, bet nozīmīgiem sīkumiem - kā ieņemt pareizu vietu, kā saņemt bumbu. Protams, ka abi centri [Kaspars] Bērziņš un [Kaspars] Cipruss ir izteikti spēcīgi, tādēļ treneris vēlas, lai mēs spēlētu uz groza apakšu. Pats šovakar darbojos savu spēju robežās gan aizsardzībā, gan uzbrukumā - savas dotās minūtes atstrādāju. Esmu pārliecināts, ka sestdien spēlēsim daudz labāk, jo būs lielāka sapratne. Jāņem tomēr vērā, ka gandrīz katrs no spēlētājiem pārstāv citu klubu."

Kaspars Bērziņš: "Ar treniņprocesu esmu ļoti apmierināts, jo Trajkovičs māk labi paskaidrot to, ko no mums vēlas redzēt. Tāpat treneris prot precīzi norādīt uz kļūdām, neaizmirstot paslavēt pie veiksmīgām epizodēm. Nešaubos, ka ar labu treniņprocesu var sasniegt arī attiecīgu rezultātu. Šī vakara spēlei nebija izvirzīts konkrēts uzdevums - iespēlējām savas sadarbības, atstrādājām tās nianses, pie kurām esam pievērsušies treniņos. Tāda īsta treniņspēle, nekas vairāk. Pats nospēlēju nestabili, neesmu apmierināts. Pieļāvu daudz kļūdas. Jāuzlabo ātrums, asums, precizitāte un lēmuma pieņemšana."


, 2008-06-28 00:54, pirms 16 gadiem
Nu prieks dfzirdet atzinigus vardus par treneri,ja komanda ir sapratne,tad neizpaliek ari progress katra speletaja individualais!tas priece,veiksmi,varbut tieshi Traikovics tagad audzina musus speletaju limeni,un tehniskas spejas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-06-28 02:23, pirms 16 gadiem
uldish88 rakstīja: tiesaam patiikami dzirdeet sos vardus par muusu izlases coach, domaju atlases ciklaa nevajadzeetu buut probleemaam

coach varbut vel ķīniski sāksi runāt?
, 2008-06-28 03:21, pirms 16 gadiem
Aha.. treneris slīpē basketbola pamatus. Priecē, ka pievērš lielu vērību sīkumiem, detaļām, tad ir pamats gaidīt no izlases skatāmu basīti ar maz kļūdām. Lai sekmējas treniņprocess!
, 2008-06-28 10:12, pirms 16 gadiem
Jaa, sākumā mūsu kouču nolika, tagad visi slavē, smieklīgi
, 2008-06-28 11:24, pirms 16 gadiem
Nolika jau paris zurnalisti un vel paris ieintereseti cilveki. Speletaji neko sliktu neteica
, 2008-06-28 11:26, pirms 16 gadiem
visi nenolika, bet liela dalja no tiem kam nebija ko teikt, tachu gribeejaas izpausties negatiivi komentaru sadaljaa pie tiem rakstiem nezinot neko par lietu gan.

kaa vareeja buut viedoklis par cilveeku kuru neviens latvijaa nebija redzeejis un kura darba metodes neviens nezinaaja? principaa tie kas bija par/pret Nenadu kad to apstiprinaaja paraadiija tikai savu pashu stulbumu, iistos secinaajumus varees izdariit tikai peec eiropas chempja, bet pirmaas ieziimes jau buus redzamas kad lielaa izlase aizvadiis peedeejas paarbaudes speeles.
, 2008-06-28 12:35, pirms 16 gadiem
bubis rakstīja: Jaa, sākumā mūsu kouču nolika, tagad visi slavē, smieklīgi


neatceros ka butu kko sliktu teicis par trajkovicu,taka nemekle vainu,kur tas naw
, 2008-06-28 13:43, pirms 16 gadiem
tiesibas brivam komentam rakstīja: neatceros ka butu kko sliktu teicis par trajkovicu,taka nemekle vainu,kur tas naw

es jau nedomāju spēlētājus, bet palasot komentus tagad, un tad kad iecēla Trajkoviču
, 2008-06-28 17:49, pirms 16 gadiem
Klau vai gadijuma man tikai liekas , ka šobrīd Trajkovičs nodarbojas ar lietām, ko parasti dara otrais treneris. Ja galvenajam neinteresē , kas met pa grozu???? Nu nezinu, nezinu. Pie taktikas tātad tiek strādāts maz. Bet spēlētāji vismaz iegūst individuāli un tas priecē. Kā būs ar 1. izlasi redzēsim.
, 2008-06-28 18:49, pirms 16 gadiem
johnnis rakstīja: Klau vai gadijuma man tikai liekas , ka šobrīd Trajkovičs nodarbojas ar lietām, ko parasti dara otrais treneris. Ja galvenajam neinteresē , kas met pa grozu???? Nu nezinu, nezinu. Pie taktikas tātad tiek strādāts maz. Bet spēlētāji vismaz iegūst individuāli un tas priecē. Kā būs ar 1. izlasi redzēsim.


Domā būtu prātīgāk viņam tagad baigi iespringt, lai B-izlasei labākās sadarbības un taktiskas iestumtu iekšā? Pareizi jau viss ir, pastīsies kurš no šitiem pratīs piespēlēt un saņemt piespēli labāk un tad ar varēs sākt domāt, kā galveno iemetēju dabūt metiena pozīcijā, bet to jau ar A izlasi. Bet nu dzīvosim redzēsim.
, 2008-06-28 18:54, pirms 16 gadiem
bubis rakstīja: Jaa, sākumā mūsu kouču nolika, tagad visi slavē, smieklīgi


Kā jau vienmēr! Visi "speciālisti" teica, ka nafig tādu, a tagad, kad it kā visiem spēlētājiem patīk, to vien dzird kā vai ku jauki vai ku labi Pienāks pirmais zaudējums, atkal viss pretēji būs
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.